Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, July 22, 2009

Kenduri Kawin Geng2 DPIM 29th Generation

Assalamualaikum W.B.T....


DPIM 29th gen(UiTM Jengka).....hmmm...satu nama yang pasti akan diingati oleh semua student2 dalam batch kitaorg...kitaorg semua ibarat adik beradik dan hubungan antara kami sangat rapat tak kira lelaki or pempuan...banyak sangat kenangan2 yang ditempuh bersama yang sampai sekarang masih diingati dan Insya Allah akan aku kenang sampai bila2....

Bila diingat-ingat balik kenangan dulu, aku x boleh lupakan kenangan masa part 1, masa ni kitaorg memang di ragging gile2 oleh senior..mcm2 yg kitaorg kena buat..setiap pagi khamis kul 6.30 kitaorg mesti dh kena terpacak kat Unit Ladang utk berkumpul dan menerima 'hukuman' atas apa saja kesalahan yang dibuat sepanjang minggu 2...kalo sorang jer yg buat silap, semua org akan menerima hukuman...dari seringan2-ringan hingga seberat2 hukuman terpaksa kami hadapi jua...huhuuuuu..setakat kena rendam dalam kolam dan loji kumbahan 2 perkara biasa la...kena ketuk ketampi 100 kali pun dh biasa sangat...kalo kt ladang lagi la 'beshhh'...tangan kena celup dengan baja aviafit+tahi lembu dan kemudian sapu dekat muka sebagai masker...huhuhuhu...itulah petua yg sangat mujarab...cuba la praktik....hahahahaha..





dimana aku niii....???



ni la dia 'masker' yg paling mujarab(aviafit+tahi lembu)


banyak lagi perkara2 yg kitaorg lalui..tp x semuanya yang pahit...banyak juga kenangan2 manis yang memang x boleh dilupakan..saat memanjat pokok mangga dan 'memetiknya' ketika pulang dari ladang, curi limau bali n sorok dalam beg n makan buah ramai2 di 100...naik traktor masuk ladang sawit n getah n banyak lagila yg sonok2....tapi di sebalik 2 ada 1 perkara yg sangat aku hargai...hubungan kitaorg mcm adik-beradik...susah senang sama2 tanggung...walaupun skrg dh ramai yg bawa haluan masing2 n lost contact tapi masih ada lagi yang saling berhubung...aku dengan geng2 aku masih lagi keep in touch...k'jea, , chah, dayu, lia, k'na dll...w'pun x bersua muka tapi dengan adanye fwenster, fb kitaorg masih dapat mengetahui perkembangan terkini masing2...

dan selepas tamat belajar, ada yang mengambil keputusan mendirikan rumahtangga..biasalah tu lumrah hidup..hehehe...ada yang sempat aku pegi dan ada jugak yg tiba2 jer tahu dh kawin n ada anak....hmm...so, disini ada gambar yg sempat dirakamkan yg mana antara majlis kawin kwn2 yg sempat aku pergi...kepada mereka2 yg telah mendirikan masjid...diucapkan semoga berbahagia dengan kehidupan masing-masing dan jangan lupakan DPIM 29th gen...dan reunion ke 2 Insya Allah akan menyusul selepas 1st reunion kat cherating tahun lepas...semoga reunion kali ini akan mengumpulkan lebih ramai geng2 DPIM 29th gen...Insya Allah.




Hairi dan pasangan (sury x ingat la nama)-Banting



Kak Na n Shafik (counting days 2 become mum n dad..hehe)-Pasir Puteh




Antara geng yg hadir-k'jea, zai, chah n haslina



Zack n Firdaus (pun menghitung hari gak ni nk dpt baby)-Machang




ni plak dayu ade, zai, maini, k'na n lia



Asyraf n Azian (time ni ramai geng2 yg datang)-Ampang




Couple 1 batch..huhuhu (Awie n Reen)-Kuala Pilah