Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Thursday, September 23, 2010

kembali lagi..

Assalamualaikum w.b.t

salam aidilfitri semua..apa khabar??semoga kalian semua sentiasa dalam rahmatNya...i'm back..alhamdulillah..setelah agak lama menyepi dr blogging kini ku kembali..kembalinya aku dengan status baru..isteri kepada seorang suami yang sangat2 dicintai:P..alhamdulillah..

actually xde citer pun sbnarnya sbb aku skrg pun msih dan sdang mencari kembali mood aku..memang byk story yg nk dikongsikan tp buat masa ni idea nk mencoret tu belum sampai lagi..Insya Allah time by time aku akn stori mori ek...

now..aku kembali kpd rutin harian...sibuk ngan keje n xlama lagi mgkin akan sibuk menyesuaikan diri dgn tugas baru..hehehe..apapun aku dh bersedia mental n fizikal utk menghadapi semua ni...Insya Allah..dan 1st day keje aritu aku dh mula terima surat utk kembali berceramah..dan kali ni aku kena ke politeknik merlimau, melaka selama 3 hari pada 3-5 okt ni..nampak gayanya terpaksala tinggal yg tersayang hehehe..nk wat camne dh tugas..tp apapun aku sentiasa mengingatkan diri ini yang aku skrg dh bergelar isteri org..so kena pandai2 bawak diri, jaga maruah suami n xbleh dah bergerak bebas cam dulu...apapun jauh disudut hati aku, aku sangat2 gembira dan bahagia dengan kehidupan baru yang aku lalui sekarang ni..semoga kebahagiaan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat kami..amin..syukur Alhamdulillah..

k la..till meet again..tadaaa...:P

Thursday, September 2, 2010

tibala masanya...

Assalamualaikum w.b.t

apa khabar semua..didoakan semoga sihat2 hendaknya dan sentiasa dirahmati Allah s.w.t..hari ni dah masuk hari ke-24 kita berpuasa di bulan ramadhan...Alhamdulillah..

dah tiba masa???hehe...akhirnya hari yang ditunggu2 telah tiba..:D...hari ni last day aku keje sebab besok dah start cuti raya+cuti kawin...xsabar rasanya nk balik kg...:P

last day keje byk benda yg nk dibereskan..dari hal2 keje, hal2 peribadi..semuanya perlu disetelkan hari ni jugak..kat opis plak dari pagi smpai petang asyik berkumandang lagu2 raya..dh semangat raya kat opis aku ni huhuhu..dengan lampu lip lap nya..pendek kata suasana hari raya semakin terasa..ni makin xsabar nk balik kg ni hehe.. hari ni gak nk jumpa sume kwn2 opis..nk bermaaf-maafan sblum balik kg especially myGBS..mesti rindu sume GBS nanti..Insya Allah panjang umur lagi 2 minggu kita jumpa balik ek..i'll mis u all..

k la xmo panjang2...just nk gtau:-

~~kpd semua kwn2, bloggers, silent reader n semua yg mengenali saya, sempena kedatangan aidilfitri yang bakal menjelang, saya ingin memohon ampun dan maaf sekiranya sepanjang perkenalan kita, ada perbuatan dan kata2 saya yg menyinggung perasaan kalian semua..maaf zahir dan batin~~

~~dikesempatan ini juga sekali lagi saya ingin menjemput kwn2 semua ke majlis perkahwinan saya pada raya ketiga nanti..kpd yg xmendapat kad jemputan juga dijemput hadir untuk memeriahkan majlis..jemput datang semua yer..:P~~


"Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim..permudahkanlah segala urusan kami, lancarkanlah majlis kami, jauhkanla kami dari perkara2 yg tidak diingini, berkatilah hubungan kami..panjangkanlah jodoh kami sehingga ke akhir hayat kami, limpahkanlah rahmat dan kebahagiaan kepada kami, tautkanlah hati kami pada jalan yg diredhaiMu Ya Allah dan semoga hubungan kami sentiasa berlandaskan ketaqwaan kepadaMu..amin ya rabbal alamin"


***salam aidilfitri..maaf zahir dan batin..berhati2 di jalan raya..ingatlah org yg tersayang: P...tadaaa***




myGBS..luv u all..


Wednesday, September 1, 2010

berapa hari lagi???

Assalamualaikum W.B.T

Alhamdulillah hari ni dh masuk hari ke-23 kita semua menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan..dan dengan itu marilah kita sama-sama memperbanyakkan amal ibadah di 10 malam terakhir ini.. semoga kita semua mendapat rahmat dan keberkatan dariNya dan semoga kita dijauhkan dari sifat malas, alpa dan lalai dari mengingatiNya..

tolak campur darab bahagi...pejam celik rupa2nya tinggal lebih kurang seminggu je lagi kita semua akan menyambut hari raya...dan itu bermakna tinggal lebih kurang seminggu jugakla hari bahagia aku akan menjelma;p...Insya Allah

hah seminggu????biar betul!!!cepatnya rasa masa berlalu..skrg ni ramai kwn2 yg tanya apa perasaan aku, persiapan mcm mana, bila blik kg n so on...ntah aku xtahu nk xplain mcmana..semua perasaan ada..gembira,excited, takut, berdebar..sedey pun ada..huk huk huk..

persiapan plak???persiapan raya or persiapan kawin??huhuhu..persiapan raya aku sederhana je tahun ni..baju raya pun xder:(...kuih2 raya pun aku beli buat ckup syarat jer xder beria2 cam thun2 lpas..duit raya pun kena cut jugak tahun ni..maklumla ngan belanja nk kawin lagi..pastu raya tahun ni dh 2 keluarga kenala merancang betul2 hehehe..paling sedey sebab thun ni da xbley sponsor baju raya tuk family aku..sib baik aritu dah beli ckit2 brg utk my beloved ma n ayah..utk adik2 aku serah kat ida jer huuhuhu...sory yer adik2ku tp yg pasti duit raya memang ada tp xla sbnyak tahun2 lpas yer..harap paham hehe..

persiapan kawin plak??erm so far dlm 90% dah siap..cuma tinggal ckit2 jer lagi...semuanya akan disetelkan balik kg nanti..skrg barula aku tahu mcm ni rupanya org nk kawin hehe..mcm2 kena fikir, kena buat..tambah plak ni 1st kenduri dlm family aku..tp alhamdulillah kwn2, sedara mare byk membantu aku dlm membuat persiapan ni..thanks a lot..semoga Allah membalas jasa baik kalian semua...

"Ya Allah, permudahkanlah urusan kami..lancarkanlah majlis kami..dan berkatilah hubungan yang bakal dibina..amin.."