Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, January 26, 2011

agak-agakla...

Salam semua,

ha pagi2 lg sy dh berbelog..sbnarnya sy geram sgt2 ngan jiran atas rumah saya tu..alkisahnya mcm ni, mlm td tgh2 duk teman en.suami buat keje sekolah, sy telah tertido..tiba2 tersedar sebab terkejutkan bunyi org tgh mendrill, apalagi suasana terus terganggu ngan bunyi yg kuat tu..cuba bayangkan pkul 10 mlm ngah sibuk mendrill..dia xtahu ke waktu tu waktu org nk berehat ke, tgk tv ke, ngah study ke n boleh dikatakan ramai yg ada kat rumah, bukannya ari cotipun..buatnya yg ada baby kecik, org sakit ke, xterfikir ke dia dgn akal yg dah diberikan tu..kot ya pun agak2la nk wat keje tu, carilah masa yg sesuai..ni tidak mlm2 wat keje sampai menganggu ketenteraman jiran2..ha kn xpasal2 pagi2 lg dah membebel..k lah nk start keje dah..tadaa..



note: mlm td dh dpt mkn chicken chopp..thanks ek abg, len kali kita g mkn lagi:P

Tuesday, January 25, 2011

nak makan chicken chopp..

Salam mesra,

waduh malasnya rasa nk siapkan keje, ketiadaan mood atau lebih tepat keboringan menguasai diri..entahlah sejak dua menjak ni saya rasa makin xda semangat nk dtg keje, adakah disebabkan suasana keje atau mmg sy sndri yg cari pasal???ahakkkzzz..

ok back to da topic, excelli hajat ni mmg dh lama tersimpan kemas dlm hati cuma blum ada masa yg sesuai je nk laksanakan due to bizi+penat..tp mlm ni by hook or by crook, en.suami terpaksa rela jugak memfollow keinginan isteri dia ni hehe..ala bukannya mkanan yg spesel sgt pun just sy nk mkn chicken chopp kt rest.teja presint 9 tu je huhuhu..tp ntahlah wpun bukannya xprnah mkn sblum ni tp arini keinginan tu lain dr yg biasa...terasa nk mkn sgt2..xnk yg kt tmpat lain..nk yg kat situ gak huhuhu..so, arap2 mlm ni sy berjaya menghabiskan set chicken chopp tu, kalo x mesti kena bebel ngan en.suami, mana tidaknya asal je kuar mkn mesti dia yg kena habiskan sume makanan termasuk yg sy punya sekali..hehe, k lah tawan2 sy nk membuta kejap (ni sape bos ni:P) sambil membayangkan keenakan chicken chopp mlm ni..nyum nyum nyum..tadaaa..



note: harini sgtlah mencabar, sakit pinggang smpai ke bwh..serba xkena duduk salah, berdiri salah, berjalan pun salah...yg betulnya kena baring+tido je:D..abg, mlm ni urut ek:P

Wednesday, January 19, 2011

nk kemana besok???

Salam ukhwah,

besok kito sumo cuti deh, xpayoh mari kijo huhuhu...bakponyo???esok coti lah..coti hari thaipusam..oooooo

yey besok coti sehari..nk buat apa ek?excelli mood bercoti ni masih menebal dalam diri ini, maklumlah hari isnin haritu cuti, pastu smlm lak mc, harini keje, esok cuti, jumaat keje pastu sabtu ahad cuti plak..hohoho terasa malas yg teramat nk g keje ni..bestnya kalo boleh dok rumah jerk jadi surirumah yg superworld in da world hihihihi...tp sygla plak kalo xkeje kan, dh penat lelah belajar dari tadika sampai masuk u xkan nk simpan dlm folder jer sijil2, dip n degree tu sume kan???woho melalut ke lain la plak, sbnarnya tgh pk ni esok nk wat pe..yelah wpun sehari je tp dah namanya cuti mestila ada aktiviti...ye dak???ermm bg saya, lepak2 kt rumah adalah saat2 yg pling best tambah2 badan pun cpt pnat je skrg ni, so ingin memanjakan diri dirumah saje..tp en.suami dah ajak p anto keto dia msuk bengkel esok..uwaaa..dgn patuh dan hormatnya kenala ikut ckp en.suami kan???tp kan dah alang2 nk kuar tu sy dah ada plan sendiri:P..arap2 en.suami approve la hehehe..k la Insya Allah jumpa lagi..daaaa..



note:hepy holiday tu u olls..jaga diri sentiasa...:)

Tuesday, January 18, 2011

Takziah..

Salam ukhwah,

hari isnin yg lepas kami telah mendapat berita yg menyayat hati..saudara en.suami telah terlibat dgn kemalangan jalan raya di sepang..isterinya telah cedera parah dan masih dirawat di ICU hospital putrajaya, manakala 2 org anak perempuan beliau yg berumur 1 tahun lebih dan bayi dalam kandungan berusia 8 bulan telah meninggal dunia..dan haritu kami berada dihospital bersama-sama saudara2 yg sampai dari kelantan..sungguh sebak melihat suasana yg sungguh menyayat hati..yelah xdapat dibayangkan kalau kita berada ditempat mereka, semoga Allah memberikan kekuatan kepada keluarga mereka agar tabah mengharungi ujian ini..dan sementara menunggu waktu melawat yg seterusnya, kami mengajak mereka berehat dirumah, kesian sebab dari mlm xrehat, sampai dari kelantan terus ke hospital..selepas berehat ptg tu barulah kami semua pegi ke hospital tp kami xdpt melawat saudaranya disebabkan keadaan xmengizinkan...semoga mereka semua tabah dan kuat mengharunginya..


Al-fatihah buat dua bidadari syurga yg menunggu ibu dan bapanya disana...semoga Allah mencucuri rahmat keatasnya..amin


Thursday, January 13, 2011

kisah di suatu petang

Salam mesra semua,

diptg2 jumaat ni teringat lak kisah yg berlaku minggu lepas, excelli masa tu gak nk story tp dek kemalasan nk menaip makanya terpaksalah diceritakan arini hehe..citernye mcm ni:::::::

rabu ptg (5/1/2011) mcm biasala kul 5 sy dah siap2 nk balik maklumlah rutin dah berubah:p..g pun ptg tu sy ada misi, sy nk p beli pezen tuk en.suami sempena besday dia n sy plan nk g tmn warisan n alamanda..sampai2 je kat parking tgk2 ada sabuah kete waja ni dah block kete sy..apalagi tersentap gakla masa tu, dahla xkenal lak tu kete sapa, xpenah2 org block kete sy slama ni kecuali member2 opis sy..tilik punya tilik tgk2 dia x tarik handbrek, lega dah kat situ sbb pk boleh tolak je kete tu, tp baru tersedar yg dlm keadaan sy mcm ni manalah boleh wat keje berat2, kalo x dh lama sy tolak kete tu, tp kalo sy tolak sekalipun kete tu akn block kete lain plak..aduhh agak2lah tuan kete tu..tunggu punya tunggu duk intai2 kot2 ada sesape yg boleh diminta tolong tp smpai 5.30ptg xda pun org kt kwsan parking sy tu..tgk2 jam dah kul 5.30 lebih..dlm hati duk bebel kt tuan punya kete tu menyusahkan org betul..last2 call k.nana tnya ada x sape2 kt opis yg boleh mintak tlg, xlama lepas tu en.sairol pun turunlah tlg alihkan kete tu..thanks ek en.sairol..lepas je en.sairol tolak kete tu tup2 tuan dia pun dtglah..yg buat sy lagi hangin tu, bukannya nk mintak maaf ke apa ke, just agkt tgn kt en.sairol tanpa memandang dan meminta maaf pun dgn sy terus dia blah mcm tu jer tanpa rasa bersalah langsung..kalo korang ditempat sy apa perasaan korang semua?dahla sy dah lambat nk kuar g byk tempat lagi..pastu sy tunggula sbb nk suh dia jalan dlu, tp xmuncul2 lak kete dia, at last sy pun terus kuar dr opis, sampai2 je kt bukit ms nk touch pas sy tgk kete dia kt blakang kete sy, trus sy park kete tepi jalan kt tmn wawasan, mula2 nmpk dia pun satu jln ngan sy tp mgkin dia nmpk sy berenti kat situ terus dia u-turn ikut jln dpn..haaa tau takut..(jahat sy ni kan huhuhu)

to tuan punya proton waja kelabu W*A 6911, ingatlah anda telah menyusahkan sy dgn tindakan anda yg tidak bertimbangrasa terhadap org lain, sy xkisah dgn pangkat anda tinggi atau rendah tp kita ni sesama manusia, kalo dh buat salah tu pandai2lah minta maaf..semoga perkara ini tidak terjadi kpd org lain slpas ini..

note: sib baik sempat sampai rumah sorok pezen konon nk suprise en.suami, letak2 je pezen tu xsampai 5 minit en.suami pun smpai..fuhh lega...oops pjg lak bebel ptg2 jumaat ni huhuhu..sabar2!!!


Monday, January 10, 2011

utk suami tercinta..selamat ulangtahun sayang

Salam mesra,

5 januari yang lalu merupakan hari ulangtahun en.suami tersayang..dan sempena hari yg penuh bermakna itu, saya ingin mendedikasikan puisi ini utk en.suami tecinta..

Buat suamiku...
Insan yang penuh dengan cinta dan sayang.

Ku panjatkan rasa penuh kesyukuran pada Allah Al-Wahhab,
kerana memberikan masa untuk aku mengenali erti k
asih sayang dari insan dan Tuhan, menghayati pengorbanan luar biasa yang mencetus keinsafan dan memberikan aku waktu untuk mengecap cinta sedingin salju.

Buat suami tercinta, doaku kutujukan khusus buatmu.
Tika sujud yang panjang, aku memohon agar kehidupan abang sentiasa dalam rahmat Tuhan. Semoga Allah panjangkan umur abang, diberikan kesihatan yang baik dan rezeki yang penuh keberkatan.

Ku doakan, biarlah hanya yang terbaik berlaku dalam kehidupan, dunia dan akhirat bersama kita gapai penuh kesyukuran. Harapan dan impianku bang, agar aku mampu membuat abang sentiasa tersenyum dan tertawa saat kita bersama meniti usia. Moga Allah berikan aku kekuatan untuk membekalkan tenang dihatimu walaupun tika hidup kita di hempas gelombang.

Terima kasih Tuhan kerana Kau jadikan dia unt
ukku....
Terima kasih abang kerana hadirmu begitu membahagiakanku....


i luv u syg...




"abg, hepy besday..semoga Allah merahmati hubungan kita hingga ke syurga..amin..ummie syg abg..sgt2"

imbasan 2010

Salam ukhwah,

alhamdulillah minggu ni dah masuk minggu kedua bulan januari 2011, begitu pantas masa berlalu meninggalkan kita kan?dan dah agak lama jugak saya tidak mencoret citer kat sini dan untuk permulaan tahun baru ni, saya just nk membuat imbasan perisitiwa suka duka yang telah menjadi kenangan sepanjang tahun 2010 yang lalu..org lain sume dah selamat buat review masing2 tp saya lak baru terhegeh2 nk buat huhu, x pa yg pting ada jugak kan:P..ok check it out......


Januari 2010


bulan pertama di tahun 2010 xbanyak kenangan yg boleh dijadikan kenangan, kehidupan berjalan cam biasa cuma dari segi 'perhubungan' dgn somenone agak goyah..time ni duk berulit sakan ngan perasaan huhuhu..ada bunga2 harapan n ada jugak bunga2 kesedihan, pepun life must go on!!!


Februari 2010

  • balik kg cuti raya cina wif ehem, adik ehem n cikgu mad, after cuti dah terbukti jelas kebenaran tentang satu perhubungan..sedih mmg sedih tp xkan nk sedih sampai ke tua kot..positifkan diri dan alhamdulillah dah boleh terima kenyataan dgn hati terbuka..
  • 27 feb, buat plan last2 minute pegi bercoti di cameron higland utk kali yg keberapa xtahula, kali ni percutian yg agak berbeza ckit coz kami pegi berempat dan hanya sy sorang je lady..yg lain sume kumbang huhu...sehari suntuk berjalan dari kul 8 pg sampai 12.30 mlm..very da sweet momen:P
  • dan part yg pling pting berlaku masa di cameron ni, bibit2 perkenalan ngan en.suami telah bermula disini..hihihi syuke syuke:D..tp sbnarnya masa ni just kwn2 je xda feeling2 pun, maklumlah hati baru je nk pulih dari frust yg xbrapa menonggeng tu huhuhu..
  • 28 feb, kami warga BKP telah kehilangan seorang 'ibu' yg sangat2 kami sayangi..arwah kak shima telah kembali ke rahmatullah di hospital putrajaya, saya sempat pergi melawat jenazah dan mengucup dahinya buat kali yg terakhir, sungguh sebak perasaan masa tu..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah dan ditempatkan dikalangan hamba-hamba yg beramal soleh..al-fatihah..
Mac 2010


kehidupan berjalan cam biasa, hati dan perasaan pun dah ok..syukur alhamdulillah..keje pun berjalan dengan baik..syukur Ya Allah kerana memberi ketenangan kepadaku dalam menempuhi liku-liku hidup dibumi Mu ini..


April 2010

  • ada ceramah kat melaka n sebelum tu pegi survey jalan dulu maklumla sy ni bukannya bese sgt jln2 kat melaka ni..pegi ngan hafiz n cikgu mad..journey yg best sangat dpt lepak2 kat selat melaka..n balik dari melaka ni la segala2nya bermula..cikgu mad mula sms dan start dari situla hubungan kami berkembang dari hari ke hari..hehe
  • 16/4/2010, tarikh ini akan tetap ku kenang sampai bila2 sebab hari ni lah sy dilamar oleh cikgu mad:P auww malunya nk citer kat sini tapi demi satu kenangan di hari2 mendatang nk la jugak ada ingatan kat blog ni huhu..dan selepas itu kehidupanku mula berubah sebab hidup saya semakin terisi dan bermakna sebab dah ada seseorang yg betul2 ikhlas menerima dan menyayangi saya, sesungguhnya benarlah, Allah menguji kita dengan menemukan kita dgn org yg salah sebelum Dia menemukan kita dgn org yg betul..syukur Alhamdulillah..
Mei 2010

mula membuat persiapan untuk hari bahagia..masa ni dah sibuk mencari barang2 utk majlis merisik n juga masa kawin nti..ke kl, nilai sume kami pegi demi mencari brg2 yg memenuhi taste dan jugak tema majlis kami nanti..ermm rasa nk ulang semula je ke waktu itu..satu momen yg sungguh indah..such a sweet memory:P

Jun 2010

  • 7.6.2010 (isnin) majlis merisik telah berlangsung dengan sederhana tetapi lancar dan meriah dgn kehadiran saudara mara, maklumlah saya anak pertama dalam keluarga yg akan berkahwin..masa ni rasa sungguh terharu sangat2 terutama bila pandang wajah bonda, sesungguhnya saya tahu jauh disudut hatinya ingin melihat anak2nya mendirikan rumahtangga dgn seseorang yg boleh menerima dan membimbing saya ke jalan yg diredhai Allah dan dapat menjaga saya dgn sebaik mungkin..dan hari ni saya dah hampir menunaikan hajatnya..Insya Allah xlama lagi sy akan melaksanakan impian bonda tersayang..
  • tarikh kawin pun dah ditetapkan masa ni iaitu akad nikah pada 1 syawal (10.9.10), majlis rumah saya 3 syawal (12.9.2010) dan majlis bertandang pada 5 syawal (14.9.2010)..
  • bulan ni jugak kami dah buat hiv test n apa2 yg patut..maklumlah sy kan keje kat sini so mana2 urusan kena disetelkan awl2, booking pelamin, photoghrapher, khemah dll
Julai 2010

aktiviti bulan ni agak bizi memandangkan masa pun dah agak suntuk utk buat persiapan, nasib baik kami dah attend kursus pra perkahwinan sebelum ni..xsangka plak saya n bakal en.suami sama2 g kursus tahun yg sama-2007..hehe kebetulan plak..inilah takdir Allah, kalo difikir2kan balik, hint2 yg dia adalah jodoh sy sbnarnya dah ada cuma sy je yg xperasan..slpas kami betul2 serius dgn perhubungan ni barulah sy perasan hint2 yg ada seblum ni..owhh sungguh xsangka..benarlah kita merancang, Dia juga merancang namun sebaik2 perancang adalah Dia Yang Maha Mengetahui..

Ogos 2010

detik itu semakin menghampiri..dan di bulan inilah kita semua menjalani ibadah puasa..harap2 sume urusan berjalan lancar..amin

September 2010

10.9.10 bersamaan 1 syawal 1431H tak akan saya lupakan dimana pada hari inilah saya selamat diijabkabulkan dengan suami tersayang, dengan sekali lafaz sy sah bergelar isteri kepada muhamad bin hassan a.k.a cikgu mad:D..syukur alhamdillah..walaupun ada sedikt dugaan yg berlaku di hari bersejarah kami namun kami tetap menerimanya dengan lapang dada, mungkin ada hikmah disebaliknya...

Oktober 2010

Alhamdulillah selepas hampir sebulan mendirikan rumahtangga, saya disahkan hamil 5 minggu...perasaan masa tu sungguh terkejut sebab tak sangka secepat ini diberi rezeki olehNya..syukur Ya Allah..walauapapun perasaan risau tetap ada sbb ni pengalaman pertama dan bulan ni jugak kami telah berpindah ke kuarters di presint 15..


November 2010

sy telah mengalami bleeding selama hampir seminggu..dan mungkin bukan rezeki kami buat masa ni sebab saya telah mengalami keguguran ketika usia kandungan memasuki 10 minggu..sedih mmg sedih tapi saya redha..Dia lebih tahu apa yg terbaik utk sy..

December 2010

2010 akan menutup tirainya tidak lama lagi..dan bulan ni sy telah bercuti balik kg dan bulan ni jugak sy ada berita utk dikongsi sama..tapi masa belum mengizinkan lagi..nanti dah sampai masanya, sy akan share dgn kawan2 semua..Insya Allah..



ok, itulah saja rentetan memori sepanjang 2010 dimana tahun ni merupakan tahun yg amat bermakna bagi saya sebab status saya dah berubah..sy dah bergelar isteri kepada seorang suami yg amat dicintai..syukur diatas segala kurniaan dari Yang Maha Esa..thank you Allah..




p/s: panjang giler imbasan ni dah namanya setahun kan hehehe..time kasihla kpd sesiapa yg sudi membaca sampai habis hehehe..

Sunday, January 2, 2011

***selamat tahun baru 2011***

Assalamualaikum w.b.t,

2010 telah meninggalkan kita, 2011 menjelma dengan seribu kisah yg belum kita ketahui warnanya, begitu pantas masa berlalu dan seiring itu jugalah usia kita bertambah, semoga dengan bertambahnya usia kita, sama2 lah kita berusaha untuk memperbaiki taraf hidup, cara hidup yang lebih baik, semoga tahun ini dan tahun2 yg akan datang lebih baik dari tahun2 yg sebelumnya..dan sempena tahun baru ini juga, untuk blog ini, kata panggilan 'aku' akan digantikan dengan 'saya'..:), untuk satu perubahan..bunyinya lebih lembut ckit sesuai dgn tuan punya blog yg dah xbarapa muda remaja dah..hehehe, k kwn2..selamat berblog di tahun baru..tadaaa...


"selamat tahun baru 2011..semoga tahun ini membawa seribu kebahagiaan kepada kita semua..amin"