Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Sunday, February 27, 2011

teringinnya nk mkn ubi stelo@keledek..urmm

Assalamualaikum kwn2..

sari dua ni sy mcm teringin sgt2 nk mkn ubi stelo atau nama kl nya ubi keledek..tp sy nk mkn yg direbus n yg dibuat pengat je..yg goreng xmo!!!urrmmm sedapnya bila terbayang2..lagi sedap kalo betul2 dpt makan:P..aritu g p.mlm bangi nampakla ubi stelo besar2 mmg dh niat nk beli tp bila dh pusing2 cari brg lain terlupa lak nk beli ubi tu..sedih rasa..tambah plak bila tgk citer korea yg jual ubi ni kat tepi2 jln panas2 lagi..owhh lagila berkobar2 keinginan sy ni...tp ubi yg sy nk mkn ni ubi stelo yg kulit purple je, xmboh yg kulit kuning tu..haha siap demand plak...hopefully dlm mgu ni hajat saya tercapaila...tadaaa:P




urmmm..nyumm nyummmm





pengat ubi stelo




source: pakcik google

Wednesday, February 23, 2011

pening...saya tersepit

Assalamualaikum

fuhh...xtahu nk kata apa..sbnarnya sy dah tension sejak dari semalam lagi, eh bukan sejak berkurun lamanya lagi..ni pasal keje la..sy bukannya xpuas hati tp sy agak bengang dgn sorang bos sy kat opis ni..dan boleh dikatakan sy tersepit antara dua keadaan..samada nk ikut dasar dan peraturan ke atau nk ikut arahan dia yg xmengikut peraturan yg telah ditetapkan..mmg sy tahu he's the boss, dia boleh arahkan apa saja ikut suka dia, tp kalau yg diarahkannya tu xmengikut peraturan yg sepatutnya, patutkah kita ikut atau kita tegakkan peraturan yg betul????xpaham betul la saya, bukan sekali dua tp dah byk kali jd mcm ni..tp sy sedar sy ni pekerja bawahan je, sape la kita utk menegakkan dasar, sbb kalau kita bg pandangan pun dia tetap dgn keputusannya, so apa faedahnya dia tanya pendapat kita, baik xyah tanya kan???mesyuarat pagi td lagila sy panas tp disebabkan malas dh nk bertekak sbb keputusan dia tetap sama, so sy just diam n iyekan je la nti kita dicop suka melawan pulak..aduhh serba salah rasanya, apa yg sy risau keputusan yg dibuat tu dahla xbetul ikut dasar sedia ada, pastu kalo ada perkara berbangkit kemudian hari sape nk jwb??dia xfikir ke implikasinya kpd kem/jab yg melaksana, bayangkan dahlah kita yg buat n gubal peraturan tp kita sendiri yg xikut peraturan tu, apa nk jwb??dia amik mudah je, suka2 je nk tukar keputusan xfikir kesannya slpas tu...aduhh pening..dahla hari ni sy mmg asyik pening kepala je, kdg rasa nk pitam, tambah pening plak ngan mslah ni...bos oh bos..kekadang sy xpaham bos saya ni faham ke tidak sebnarnya peraturan tu, pastu siap kata asyik kita je ikut org, org xikut pun kita..hello bukanke kita ni agensi pusat, sepatutnya kem yg ikut kita sbb kita yg ada kuasa utk memutuskan sesuatu perrkara...entahla sy dh mls dah nk pk, ikut je la, ni antara salah satu sbb sy dh makin krg semangat nk keje kt sini sbb pihak atasannya blurrrr!!!!!astaghfirullahalazim...sabar byk2...k lah malas dh nk tulis kalo ikutkan byk lagi nk luah kat sini tp fikirkan sy skrg sdg menambah dosa marah kat org, baik sy stop..k lah tadaa..



note: sory my blog, kamu jadi mangsa luahan hatiku harini..n for my darling baby maafkan ibu ye harini mood ibu kurang baik, syg jgn ikut ibu ye..duk elok2 ye syg kat dalam tu...

Sunday, February 20, 2011

cuti2 cameron hujung tahun 2010

Assalamualaikum semua,

percutian ni sebnarnya dah agak lama tp baru skrg terjelma di blog ni, maklumlah tuannya selalu malas nk hapdet huhuhu, peram punya peram baru skrg ada kesempatan:p

trip cameron kali ni agak meriah sebab disertai oleh my sis, adik n kakak ipar..mulanya xplan betul2 pun nk pegi, bila tiba hari nk berangkat ke ptrajaya tiba2 terlintas difikiran nk g cameron dlu..bincang punya bincang akhirnya semua bersetuju..ye beda bedu...selalu plan last minit kan?

perjalanan kali ni ikut lojing..alhamdulillah perjalanan kami dieprmudahkanNya..sampai2 cameron mcm biasala pegi kedai kwn sy kt taman sedia, mkn aiskrim stoberi, stoberi coklat etc..masih terbayang2 stoberi coklat tu..emmm xtau nape aritu stoberi coklat rasanya sedap sgt2 sampai bertambah2..skrg barulah tahu rupa2nya masa tu mmg dah 'berisi':P..sy jer yg xperasan patutlah lain mcm jer seleranya...

next kitaorg ke ladang teh cameron bharat, nk pegi sg palas tkt xsempat tambah pulak hari dah hujan..sampai2 ldg teh mcm biasalah shoot sana shoot sini, hujan plak turun renyai2..fuhh mmg cantik sgt pemandangan kat situ, redup jer..tp agak sedih gak sbb xleh turun kat feveret part sy-air terjun kt bwh tu sbb jln licin..pastu airnya plak keruh so xcantik la kalau nk amik gmbar..

then gerak ke pasar mlm..yg ni mmg wajib la kalo pegi cameron kan???soping sayur2 coklat n mcm2...pastu hari pun dh gelap, kitaorg pun bertolak pulang ikut simpang pulai..k la layan je la pic2 spjang kat sana..tadaaa...:D




emm sedapnya stoberi coklat ni




makan2


two of us:P









yg ni pun sodapp..time pegi tu buat tgh lebat n masak ranum





my sis-anis




kak zan, aiman, en. suami n me@tmn sedia, tanah rata





hujan2 pun tetap bergambar



jom ikut kami:P








tingat masa dolu2..masa tu haram skrg dh halal:D



note: erm tahun ni xpegi lagi cameron, abg jom p cameron nak???

Friday, February 18, 2011

sekadar luahan hati

Assalamualaikum dan salam petang jumaat,

tiba2 ptg ni rasa emo ckit..sbb td ada terbaca post dkt wall sorang kawan ni..kalo kwn2 kt opis ni mgkin tahu kot sape kwn yg dimaksudkan tu..

bila diteliti kata2 dia dlm fb tu, hampir 99% kata2nya menjurus kepada saya, kenapa saya ckp mcm tu??sbb masa tgh berkawan rapat dgn dia dlu n masa kami sdg dlm masalah dia pernah keluarkan statement mcm tu..tp xtaulah kot2 dia tujukan kpd org lain tp drpda feedback yg dia bagi tu, mmg sayalah kot orgnya, tp sy dah xkisah dia nk ckp apa pun ckp la sbb sy dh msk dgn perangai dia..

ye lah kdg2 kita xpaham perangai kwn2 kita sdri kn, tp smpai bila nk biarkan keadaan mcm ni..bukanlah sy nk memutuskan silatulrahim antara kami, tp apa yg terjadi dulu betul2 membuatkan sy berjauh hati dgn perangainya, bukanlah sbb sy dah bahagia dgn kehidupan skrg yg membuatkan kitaorg semakin jauh tp disebabkan luka yg masih berparut bak kata org luka mgkin boleh sembuh tapi parutnya tetap ada..

salahke kalau sy xsms or call dia sdgkan dulu sy yg asyik call n sms dia???dia jarang2 je sms sy dulu, pastu bila skrg sy snyap mula la nk kata sy ni dh lupa kwn bila dah jumpa kebahagiaan yg saya cari, adilkah mcm tu???

salahke kalau sy xpegi rumah dia setiap kali sy balik kg mcm dlu???sy dah jadi isteri org skrg, so dah jadi 2 family bila balik kg kena adil utk dua2 pihak, kdg xsempat pun nk g ziarah kwn2 asyik xda kt rumah je..salah sy ke??walhal dulu ms bujang sy je yg selalu pergi rumah dia, apa salahnya kalau dia dtg rumah saya??

bukanlah niat sy nk mengungkit tp bila dh jadi mcm ni sy terfikir dia ni berdendam dgn sy ke??apa yg dia xpuas hati dgn saya??dia nk sy contact dia dulu ke???cukup2la dulu syg yg terhegeh2 msg n call dia, kalo betul dia anggap sy kwn, apa salahnya dia contact sy dlu??mmg dlu prnh gak dia msg tp mesti dia akn ckp"sori kalau mengganggu"..apa motif dia?sy nk tekankan kat sini, ikhlas kalau dia msg sy, sy akan layan dia mcm dlu tp bila sy reply, dia plak snyap alasan xda kredit..ok sy bleh terima lagi..dia igt sy ni jenis yg lupa kwn ke bila dh kawin??sy cuma berjauh hati dgn perangainya, itu saja..diulangi...berjauh hati, kecik hati, terasa hati...

sy xmahu dah menyerabutkan fikiran sy dgn dia, ingatkan dah selesai dan boleh terima dah tp nampaknya lain plak yg berlaku..k lah ni sekilas ayat2 dia dlm fb tu, lebih kurang mcm ni la"teringat dkt sorang kwn yg dulu sama2 berkongsi masalah, tp dh menyepikan diri bila dia dah temui kebahagiaan yg dia cari"..

sy xingtla ayat sbnar sbb fb dh kena block tp tu lah lebih kurang ayatnya..

k lah sy xnk citer dah, kang makin byk cerita byk lah yg kuarnya..cuma kwn2 sy kat opis ni je tahu cerita yg sbnarnya dn sape orgnya..sy xnk tambah dosa2 sy lagi2 tgh pregnant ni tp apa nk buat, tersentak bc statement dia tu..astaghfirullahalazim..

"Ya Allah, lembutkanlah hatiku dgn dia, pulihkanlah hubungan kami..amin ya rabbalalamin"

Sunday, February 13, 2011

hujan di hati

Assalamualaikum...

hari ni sy dtg keje dgn hati yg remuk..peristiwa smlm masih kuat berbekas dihati saya..sy dh xboleh nk control hati dan perasaan saya..sekian lama saya memerhati, cuba untuk tidak terlalu mengikut perasaan tapi akhirnya sy kecundang jugak..sy xkuat utk menerimanya buat masa sekarang, sy lemah..sy perlukan sesuatu untuk menyakinkan diri saya tp apalah maknanya kalau setiap hari sentiasa bermain dgn perasaan ini...sekarang sy cuma nk privacy untuk menenangkan diri sendiri...:(



"Ya Allah, ampunilah kekhilafan dan kelemahan diri ini, berikan aku petunjukMu..amin"

Thursday, February 10, 2011

ok x???

Assalamualaikum...

bicara di petang jumaat hehe, xda pepun just nk tnya pndapat kawan2 ok x layout baru blog saya???setelah sekian lama duk guna yg sama je xbertukar2 pun, tetiba rasa nk tukar sumting new plak, tp bila godek2 sdri xjadik2 terus minta bantuan zaa hehe, dialah yg tlg 'renovate' blog sy ni n dia jugakla yg ajar sy camne nk create blog at the first dulu:)..thank u so much dear, really appreciate it..ni pun buat kat pc zaa, bila godek2 kat pc sdri xleh plak, nmpak gayanya kalo nk renovate lg kena buat kat rumah jugakla nti sbb tingin gak nk tgk blog sy ni ceria cam blog kwn2 hehe, ceria tp simple bleh???



note: kejap je masa berlalu tup2 dah jumaat..ya beda bedu esok dh cuti, hepy weekend to all my fwenz:P

Wednesday, February 9, 2011

chicken pox???Ya Allah, lindungilah kami..

Assalamualaikum...

akhirnya segala pertanyaan telah terjawab..bosku rupa2nya mc sebab kena chicken pox..patutla dh byk hari dia mc tp kitaorg xtahu pun dia sakit apa..tup2 pg ni masa meeting baru tahu..dan sudah tentu berita ini sungguh merisaukan saya sebabnya sy tgh pregnant skrg, so jika terkena chicken pox pada masa ni, ianya akan membawa risiko kpd kandungan..sungguh sy benar2 risau sbb sy xpernah lagi kena chicken pox seumur hidup ni..Ya Allah, Kau lindungilah bayi dalam kandunganku ini..jauhila dirinya dari segala perkara2 yg tidak baik..semoga kami dijauhkan dari penyakit ini..amin ya rabbal alamin..



note: semoga bosku cpt sembuh, tp nti dia dh naik keje mau nya sy akan menjauhkan diri darinya buat seketika..sbb org kata diujung2 time dia nk sembuh tu lah senang berjangkit..nauzubillah..Ya Allah lindungilah kami..

Tuesday, February 8, 2011

hati menangis

Assalamualaikum....

hari ni tersangat2lah xda mood..mood dah dibawa terbang jauh sejauh jauhnya..why???ntah nape hati ni mudah sangat2 tersentuh even benda2 kecik pun..mudah sangat nk berjauh hati, memendam rasa n akhirnya merajuk..emosi tersangat2lah rapuh..pantang ada yg xkena cikit mulala terasa..aduhh kalo boleh mmg sy xnak mcm ni tp apa nk buat, hati ini xkuat nk melawannya..adakah ini disebabkan perubahan emosi???atau sy yg sngaja mengada2???...sy xtahu jawapannya...:(..tp mmg seboleh2nya sy xnk jadi mcm ni...