Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, November 21, 2016

1611 genap 33 tahun umurku

Assalmualaikum w.b.t,

Alhamdulillah 16 November yang lepas bertambah lagi umurku 1 angka..genap berusia 33 tahun..syukur masih diberi peluang untuk bernafas dan menikmati hidup di bumi Allah ini..di usia 33 tahun ini ku bersyukur sangat-sangat dengan apa yang dikecapi hingga kini..diberi peluang untuk menjadi seorang anak, isteri dan seterusnya bergelar ibu kepada 4 orang cahaya mata adalah anugerah yang paling indah kurniaan Allah..

bercerita tentang sambutan hari lahir kali ini, seperti tahun-tahun yang lalu juga kata-kata ucapan dan doa dari keluarga dan sahabat-sahabat semua amatlah saya hargai...cuma kali ni terlebih manis sikit bila en.suami memberi 'suprise' buat isterinya yang cengeng ni hihi..16 november (rabu) selepas solat subuh en.suami wish happy birthday sambil menyakat kata saya dah tua..ermm memang dah ke arah tu la kan hehe..pastu saya pergi kerja macam biasa..alih-alih dalam pukul 11.30 pagi ada orang call cakap nak hantar barang..pelik juga sebab seingat saya memang tak ada order barang apa-apa..lalu saya ajak ofismate kak liza untuk teman sebab takut juga yelah tiba-tiba je nak hantar barang..mana tahu nak hantar bom ke huhu..sekali bila jumpa orang tu dia terus ucap happy birthday dan bagi sejambak bunga, sekotak brownies dan belon..dia cakap en.suami yang bagi..alahai terus melting tiba-tiba je rasa nak balik peluk en.suami hihi...

memang tak sangka dapat suprise kali ni..pandai pula dia happy kan isterinya ni..terharu sangat-sangat..dan brownies itu juga memberi rezeki kepada kawan-kawan ofis untuk merasa..sedap teramat...:)



balik rumah petang tu pula tengok-tengok ada lagi 1 parcel dengan dengan ucapan happy birthday..apa pula la kali ni..rupa-rupanya en.suami bagi powerbank kat saya..alahai patut beria benar tanya saya haritu nak pilih yang mana satu..rupa-rupanya dia nak beli untuk saya sebab dah lama saya duk sebut-sebut nak beli powerbank..Alhamdulillah...

apapun jauh di sudut hati saya sangat mengharapkan agar dengan pertambahan usia ini, saya semakin ingat akan dekatnya saat kematian..terlalu banyak kekurangan diri ini sebagai anak, isteri dan ibu..sejujurnya saya amat mengharapkan agar diri saya dapat berubah ke arah yang lebih baik dan menjadi seorang hambaNya yang taat dan menikmati kasih sayang bersama keluarga dan serta memberi kebaikan kepada insan-insan di keliling saya...In Shaa Allah...


terima kasih semua...lots of love....:)