Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Thursday, October 15, 2009

Kursus Pengurusan Aset Alih Kerajaan -NAHRIM

Assalamualaikum w.b.t...

ermm lately cam xder mood nk update blog...citer2 baru pun x der tp aku cuba gak storykan ape2 yg aku rase boleh dijadikan kenangan...dan story ini la yg dipilih sebab aku pun x tahu sampai bila pengalaman ini akan dapat aku rasai selepas ni....ye la mana tahu kalo tetiba aku tukar ke tempat lain ke aku dah x jumpe dah pglaman cam ni...at least dgn adanye entry ni, x kira la aku ade kt mane nti boleh gak dijadikan pengubat rindu:)..dan ini akan mengingatkan aku pengalaman keje di Bahagian Kawalan dan Pemantauan (BKP MOF) Putrajaya.

B4 this da byk ceramah yg aku conduct...nk wat camner da tugas...kwn2 aku mase study dulu sume terkezut kalo deme tahu skop keje aku..yela dulu ramai yg knal aku sebagai pendiam, x byk ckp (except yg betul2 rapat dan knal aku secara dekat)..tapi 2 la...zaman da berubah..dan aku besyukur sgt2 coz pengalaman keje di BKP menjadikan aku seorang yang berani bercakap dpn org ramai dan self-confidence aku pun da ok berbanding dulu...mmg x dinafikan 1st time bagi ceramah dulu mmg nervous giler tp Alhamdulillah lama kelamaan perasaan 2 berkurang dengan sendirinya...


Sepanjang pengalaman aku memberi ceramah ni, mcm2 ragam manusia yg aku jumpa..dan kebanyakan peserta kursus yag hadir adalah kalangan yg dh senior (nk kate veteran x sedap dgr plak...hehe)..n adalah yg muda2 (baru bbrpa thun servis..cam aku gakla)...n diorg ni la yg byk menceriakan klas...enjoy bila jumpe peserta cam ni...cam x terasa kdg2 2 hari kursus cam kejap jer masa berlalu...tp ade gak peserta yg pasif...biasalah 2...dan dengan berkongsi mcm2 pengalaman dengan mereka yg dh masak ngan selok belok peraturan kerajaan ni byk faedahnya bagi aku yg baru sgt dlm perkhidmatan awam ni...x keterlaluan kalo aku ckp yg ilmu yg aku dpt sepanjang keje ni byk diperolehi dari pengalaman berceramah ni...sesungguhnya ilmu tidak mengenal tempat...di mana2 sahaja boleh dicari...betul tak?

ermm...x nk dh citer byk2...layan je la gambar2 kt bwh ni..ni mase kursus kt empress hotel, sepang untuk NAHRIM (9-11 Julai 2009)...dan bgi aku nila antara kursus yg paling enjoy..dengan peserta2 yg sporting sgt2, gile2 n urusetia yg cool...yelah peserta lebih kurang sebaya je ngan aku, sekepala plak 2 hehe..dan diaorg ni keje satu tmpat ngan kwn aku (wan haszliza) so kitaorg mmg relaks giler n hepy je spnjang kursus 2...hehehe...sweet memory daa..


(erm..mase ni ade silap paham ckit psl jadual ceramah..mana taknye jadual aku dpt class start jum pagi tp jadual diaorg khamis mlm...fuhh baru jer nk landing2 diaorg dh call mitak hadir mlm 2 gak...uwaaa sib baik bawak baju spare...huhuhuu)




(lps2 bincang2 ok la aku start jer la class mlm 2 ngan sesi perkenalan sebab nk start ngan tjuk kursus da lewat sgt...alang2 start jer esoknya sume..hahaha)




bila masa la diaorg snap amik gambar aku ni..malunya..





sesi tanye2 sambil makan2..hehe





gambar kenangan bersama peserta2 kursus





haa..tengokla sendiri betapa cerianya kanak2 ribena ni...huhuhu

No comments:

Post a Comment