Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, April 27, 2010

balik kampung..

Assalamualaikum W.B.T

sejak dua menjak ni kemalasan meng'update' blog semakin menjadi2..mood utk bercerita xkunjung tibe..ermmm ntahlah aku pun xtau ape sebabnya...ingat nk stori citer xpdc broga tp still xder mood lg..nanti2la mood da dtg baru aku stori mori ek..

k lah ape pun aku nk announce kat sini, this coming friday aku akan balik kampung..bestnya..tapi aku balik ni pun xleh lelama sebab aku nk kena jimat cuti seboleh yg mungkin..ye lah kite xtau apa akan jadi mase akan datang kan..kalu turutkan hati maunya aku amik cuti seminggu balik kg tapi xpelah asal dapat jenguk family tersayang pun da cukup berharga bagi aku..

Insya Allah t/hari jumaat ni aku akan bertolak balik kampung..aritu aku keje half day jer..arap2 bos luluskan..hehe..lagipun bukannya selalu aku half day ni..ahakkkzz...dan balik kali ni sebenarnya nk bawak balik barang2 adik aku-anis yg da abis study kat um..ahad pagi lak aku da balik ptrjaya semula..ermm w/pun sekejap jer kt kg tp xpe yg penting mase yg ada perlu digunakan sebaik mungkin...nanti bln 5 or bln 6 ni pun aku akan balik lagi..huhuhu...

k semua..do take care..luv u all my fwens..daaa...

Tuesday, April 6, 2010

aku dah penat......

Asssalamualaikum W.B.T

penat????ye..memang aku dah penat..penat sangat2...penat dengan permainan perasaan yg menguji erti sebuah persahabatan..jika sebelum ini aku rebah, aku mampu bangkit semula namun aku tidak sekuat itu untuk terus bangkit lagi selepas rebah beberapa kali..

biarlah apa orang nk kate..yg penting aku yg mengalaminya..aku yg merasainya..org lain tidak merasai apa yg aku rasa...cukupppp..aku dah x mahu mendera perasaan sendiri..cukuplah selama ini aku menjaga perasaan orang2 di sekeliling aku..biarlah org nk kata aku keras hati ke, tidak mempedulikan perasaan org lain ke...mementingkan diri sendiri ke..terpulang..aku hanya insan biasa yg mempunyai hati dan perasaan dan sudah pasti mempunyai kelemahan dan khilaf tanpa disedari...

lalu kali ini aku nekad dan aku berjanji pada diri sendiri...aku tak akan lagi membiarkan kenangan itu terus menghuni dalam sudut hati aku..walau apa pun aku bersyukur walaupun kebahagiaan itu tidak lama tapi cukuplah untuk membuat aku berasa gembira walau untuk sementara waktu..dan biarlah ianya terus kukenang sebagai sebahagian daripada kenangan terindah dalam hidup aku..aku mahu buang jauh2 semua apa yg dah berlaku, aku tak akan membiarkan lagi hati aku kalah dengan ceritera ini...

sebab aku yakin dengan janji Allah...setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..sesungguhnya hanya DIA Yang Maha Mengetahui...dan sekarang aku perlu kuat demi ayahbonda dan adik2 yg tersayang...aku mahu hidup bahagia dan tenang bersama-sama keluarga aku dan kawan2 yg tercinta..that's all...

sungguh aku dah penattttttttt.....Ya Allah berikanlah aku kekuatan dan ketabahan untuk aku mengharungi segala dugaanMu...amin...