Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, September 15, 2009

Raya oh Raya!!!!!!

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah hari ini sudah masuk hari ke-26 kite semua menjalani ibadah puasa..dan tak lama lagi Aidilfitri bakal menjelma...citer mengenai persiapan raya tahun ni agak berbeza ckit...jom tengok ape yg bezanya...hehehe

Baju Raya
Hmm...as usual baju raya keluarga aku mengikut tema...sume sedondon...Insya Allah ini tradisi yang akan aku teruskan untuk tahun2 hadapan...kalo tahun lepas temanya oren, tahun ni plak tema yang aku pilih>purple<...hehehehe...ntah la da a abis pk da nk pilih color pe, x pelah purple pun purple la.
Kuih Raya

Yg ni x byk bezanya...sejak 2 menjak da keje ni mase yg ade x mengizinkan aku buat biskut raya..kalo zaman2 blajo dulu dapatla 5, 6 jenis biskut hasil air tangan aku...tp skrg main pilih2 jer mane yg berkenan dihati...huhuhuhuhu...tp minggu lepas mase g umah mek kt bangi dptlah buat 1, 2 jenis biskut..jadikla kan!!!

Duit Raya

Biase la da keje ni secara automatiknya kena la sediakan duit raya kan????agak sedih gak la tahun ni x dpt bonus tp Alhamdulillah sib baik aku da prepare awl2 budget raye sbb aku pun x delah mngharapkan dpt bonus thun ni..hehehe, syukur gak dapat insentif raya RM500..boleh la top-up yg mane patut..hehehe...sebagai anak sulung mmg aku akui tanggungjawab mmg besar kan???aku x nk la menyusahkan ma n ayah aku, so aku x kisah kuar blanje bnyk2 untuk hepy kan fmly aku...dan awl2 lagi aku dh prepare duit raye untuk ma, ayah n adik beradik aku...yg 2 pling pting..hehe...tapi x der ke insan yg bermurah hati nk bagi duit raya kat aku nanti:(((...kalo ikutkan aku layak lagi nk dpt coz blum kawin lagi....hihihihii


Balik Kampung

Haaa...yg ni mmg berbeza..kalo time blajar x lain x bukan transport blik raye of course la bas ekspress...boleh dikatakan aku pemburu tegar tiket bas time blik raye...hahaha..then lpas keje, mcm2 aku naik utk blik raye..tumpang cousin, nek flight dan tahun ni..buat pertama kalinya aku balik kg dengan kete sendiri...Alhamdulillah x yah pening2 kpala dh nak nek ape...tp aku pun berdebar gak nk blik ni, dh la aku sorang2 jer yg drive nti, pas 2 sume pempuan lak 2 (adik n cousin)...tp x pe aku akan cuba gak..berdikari la katakan..hehehe...hopefully sumenye berjalan dengan lancar dan kami semua sampai ke rumah dengan selamat...Amin





So, itulah serba sedikit story mengenai raya yg bakal menjelma..tp dalam semangat nk raya 2..marilah kite same2 merenung diri, mensyukuri nikmat yang diberikan Allah kepada kite semua dan jangan kita lupakan kepada insan yang kurang bernasib baik...same2 la kita menolong insan lain mengikut kemampuan kite semua..semoga Aidilfitri kali ini memberi seribu makna kepada kita semua dan semoga diri kite menjadi lebih baik dari sebelumnya...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
"Mohon Maaf Zahir dan Batin"


P/S: Berhati-hati di jalan raya..pandu cermat jiwa selamat...ingatlah orang tersayang:)

No comments:

Post a Comment