Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, June 13, 2016

Jalan-jalan Genting Strawberry Farm 2016

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah harini dah masuk hari kelapan kita semua berpuasa di bulan Ramadhan..walaupun bulan puasa tapi saya belum lagi nak bercerita pasal kisah-kisah di bulan puasa ni sebaliknya nak share kisah kami sekeluarga jalan-jalan di Genting Strawberry Farm pada 31 Januari 2016 yang lalu..

sebenarnya kami tak merancang pun untuk ke sini..asalnya selepas balik dari rumah adik ipar di rawang, saja je saya bagitau en.suami apa kata kita jalan-jalan bawa anak pergi genting highlands ikut jalan batang kali..dari situ dah dekat dah..tapi bukanlah pergi genting highlands tu untuk bersuka-suka ye..kami ni memang suka pergi 'ukur jalan' terutama tempat yang tak pernah pergi..maklumlah jauh berjalan luas pandangan..:)

perjalanan dari rawang ke batang kali mengambil masa lebih kurang 1 jam lebih..sampai je genting highlands, en.suami cakap nak try naik sampai atas..saya tak nak sebab memang takda niat pun nak naik atas..tak suka g tempat-tempat macamtu huhu..tapi en.suami kata naik tengok je lah lepas tu turun balik..ok marilah kita mendaki..tinggi memang tinggi tapi sayangnya anak-anak semua tidur masa tu, tak dapatlah nak tunjuk view kat situ..ok dah sampai puncak kami terus turun ke bawah..dalam perjalanan turun tu saya bagitau en.suami alang-alang dah sampai sini jom lah kita masuk strawberry farm tu..nak tengok mana lagi best genting ke cameron hihi..

sampai je genting strawberry tu, saya dan adik serta aisyah muafah je masuk..en.suami, ayah fik (adik ipar), abid dan maryam duk luar..sebabnya memang niat nak bawa aisyah dan muafah tengok strawberry je..ye lah sebelum ni asyik-asyik duk sebut nak pergi cameron nak petik strawberry..menurun siapa la tu..adehh..masuk je ke dalam ok lah ladangnya luas juga..bukan strawberry je ada dalam tu..taman lavender, taman bunga, pusat penanaman cendawan dan macam-macam lagi ada..tapi kami just singgah lalu je..sebab nak kejar masa pun satu..sekadar menunaikan hajat anak-anak..:)..

oh ye kawan-kawan yang bercadang untuk datang ke sini, strawberry farm ni letaknya di gohtong jaya ye..jangan naik cari sampai ke puncak pulak hehe..berhampiran dengan Hotel Seri Malaysia..tiket masuk RM8/dewasa dan RM5/kanak-kanak..

kesimpulannya mana lagi best genting higlands ke cameron highlands?ermm bagi saya yang memang "hatiku tertinggal di cameron ni", cameron masih menjadi tempat kegemaran untuk bercuti..en.suami pun..tapi genting strawberry ni pun tak kurang menariknya..bolehlah untuk bawa anak-anak bercuti..lagipun sini lagi dekat berbanding cameron kalau dari kl..apapun pengalaman mengenal satu-satu tempat tu sangat berharga..dan yang paling penting anak-anak gembira..:D


 strawberry yang gemuk-gemuk dan ranum-ranum



 tengok pun geram..:)


 merah-merah strawberry

 aisyah dan muafah

 teman bergaduh dan teman bermain

 my gegirl..:)


 akrab sangat..kat rumah?pengsan!!!


 kesayangans


 sekuntum mawar merah



 adik bongsu saya..:)


 happynya anak-anak ibu ayah


 with cik pah


 father&daughter..:)

 ammara maryam


 we are family..hingga syurga In Shaa Allah


 aisyah, muafah, abid


 depan pintu masuk

 muafah dah letih..:)

kami..:)

1 comment:

  1. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete