Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Friday, August 7, 2009

Suka Duka Cameron Highlands - 1st Day

Assalamualaikum W.B.T...

Alkisahnya aku, c'ina n c'sue da plan nk p cameron highlands 1-3hb ogos ni sebab minggu sebelum 2 x bley pegi coz aku outstation....dan tiba hari yang dijanjikan, aku rase cam nk demam jer...dimulai dengan sakit tekak dan sakit2 badan...tp memandangkan aku dh janji nk pegi +hotel pun dh book maka aku gagahkan diri jugak pegi cameron untuk kesekian kalinya...huhuuhuhu...cameron...jejak lagi aku ke sana nampaknya....ikuti cerite kami bertiga yg bak kate c'sue boleh diibaratkan cam citer dlm novel...betul ke????

1 Ogos 2009

Perjalanan dimulakan lebih kurang kul 8.30 pg dr umah c'sue kt sungai besi...smpai jer kt k.l tengok2 jln hala ke Ipoh ditutup memandangkan ada jangkaan piket akan diadakan
spjg jln istana...so terpaksa la carik alternatif lain...dh mkn mase dh kt c2...huhuhu...jalan punye jalan akhirnya kami slamat smpai ke cameron lebey krang jam 12.30 tgh...sampai2 sana cuaca teramat sejuk...lepas check-in kt hotel wira awan (hotel bajet jer but ok la...hihihi) hujan turun menambahkan lg suasana yg amat nyaman di cameron...suhu plak smakin sejuk...terus kitaorg lepak jer kt bilik coz nk kuar mmg x leh sebab hujan..mase 2 elmie (kwnku yg kawin kt b.pahat ari 2) msg kate dia dh smpai cameron dan stay kt hotel kowloon di Brinchang...akhirnya dlm kul 6 mcm 2, kitaorg kuar g p.mlm brinchang, aku mmg teringin sgt nk mkn udang celup tepung dia..besttt!!!akhirnya dpt gak aku beli...heheheh...mase 2 pun tgh hujan renyai2....suhunya x yah ckp la mmg sejuk...cakap pun kuar wap...wahhh cam kt switzerland la plak...hehehehe..pas soping apa yg patut kitaorg blik ke hotel...
sampai2 kt hotel aku rase badan cam x bermaya, sakit sendi2 sume, muka cam panas membahang dan aku terus hilang sel
era nk mkn...akhirnya aku jamah cikit jer udang kegemaran aku sebab tekak dh x rase ape dh...sedihnya dtg2 bercuti tiba2 jatuh sakit plak...tp x pe sesungguhnya sakit itu penghapus dosa2 kecil....mlm 2 ma tel n suh aku g klinik atau hospital esoknya...aku ckp tengoklah nati..hehehe..bukannye ape aku bab2 nk g klinik or hospital ni aku liat cikit...sudahnya aku telan jer panadol dengan harapan demam aku makin sembuh esoknya...dan tido aku mlm 2 ditemani c'sue n c'ina..hehehehe...tp sejuk mmg x bleh nk ckp rrr...menggigil2 aku...dan tiba2 tepon aku bunyik...aku tnye c'ina sape yg kol...c'ina ckp 'dia' yg call...terkezut aku...lepas jwb tepon aku gtau c'ina yg dia n elmie ajak jumpe esoknya...dan bermula la sesi merangka xtvt lokasi lawatan keesokannya harinya dan akhirnya kami sume pun tertido....selamat malam cameron yg indah....kite jumpe esok.....ZZzzzzZZZZZzzzzzzzz






Antara tempat2 yg dilawati pada hari pertama-Rumah Peranginan Cameron Highlands
(byk2 visit aku ke cameron, akhirnya tercapai gak hasrat aku dtg cni...hehehe)


Bergambar ngan c'sue dlu...tengok kabus kt blakang 2..cantik kan????cam nk buat rumah jer kt cni:D



2 comments:

  1. salam zila sihat ke?
    lama betol akak x g jenjalan sana..
    tingiun plak nk merasai angin sejuk sana tu :D

    ReplyDelete
  2. w'salam...Alhamdulillah zila cihat..
    k'seri pe khabar?wah dh dpt 2 puteri..hehehehe
    ala kak kat sabah kn lgi sejuk kn?hehehe
    nati kalo zila g sabah boleh r akak bawa g kundasang, boleh?hihihii

    ReplyDelete