Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, February 23, 2011

pening...saya tersepit

Assalamualaikum

fuhh...xtahu nk kata apa..sbnarnya sy dah tension sejak dari semalam lagi, eh bukan sejak berkurun lamanya lagi..ni pasal keje la..sy bukannya xpuas hati tp sy agak bengang dgn sorang bos sy kat opis ni..dan boleh dikatakan sy tersepit antara dua keadaan..samada nk ikut dasar dan peraturan ke atau nk ikut arahan dia yg xmengikut peraturan yg telah ditetapkan..mmg sy tahu he's the boss, dia boleh arahkan apa saja ikut suka dia, tp kalau yg diarahkannya tu xmengikut peraturan yg sepatutnya, patutkah kita ikut atau kita tegakkan peraturan yg betul????xpaham betul la saya, bukan sekali dua tp dah byk kali jd mcm ni..tp sy sedar sy ni pekerja bawahan je, sape la kita utk menegakkan dasar, sbb kalau kita bg pandangan pun dia tetap dgn keputusannya, so apa faedahnya dia tanya pendapat kita, baik xyah tanya kan???mesyuarat pagi td lagila sy panas tp disebabkan malas dh nk bertekak sbb keputusan dia tetap sama, so sy just diam n iyekan je la nti kita dicop suka melawan pulak..aduhh serba salah rasanya, apa yg sy risau keputusan yg dibuat tu dahla xbetul ikut dasar sedia ada, pastu kalo ada perkara berbangkit kemudian hari sape nk jwb??dia xfikir ke implikasinya kpd kem/jab yg melaksana, bayangkan dahlah kita yg buat n gubal peraturan tp kita sendiri yg xikut peraturan tu, apa nk jwb??dia amik mudah je, suka2 je nk tukar keputusan xfikir kesannya slpas tu...aduhh pening..dahla hari ni sy mmg asyik pening kepala je, kdg rasa nk pitam, tambah pening plak ngan mslah ni...bos oh bos..kekadang sy xpaham bos saya ni faham ke tidak sebnarnya peraturan tu, pastu siap kata asyik kita je ikut org, org xikut pun kita..hello bukanke kita ni agensi pusat, sepatutnya kem yg ikut kita sbb kita yg ada kuasa utk memutuskan sesuatu perrkara...entahla sy dh mls dah nk pk, ikut je la, ni antara salah satu sbb sy dh makin krg semangat nk keje kt sini sbb pihak atasannya blurrrr!!!!!astaghfirullahalazim...sabar byk2...k lah malas dh nk tulis kalo ikutkan byk lagi nk luah kat sini tp fikirkan sy skrg sdg menambah dosa marah kat org, baik sy stop..k lah tadaa..



note: sory my blog, kamu jadi mangsa luahan hatiku harini..n for my darling baby maafkan ibu ye harini mood ibu kurang baik, syg jgn ikut ibu ye..duk elok2 ye syg kat dalam tu...

4 comments:

  1. olololo sabar ye kak zila...kita hanya terpakse ikut arahan kan?? za paham ape yang kak zila lalui, banyakkan bersabar...

    ReplyDelete
  2. Insya Allah..semoga kita semua tetap terus bersabar, sabar n bersabar sentiasa..za pun sama tau..thanks zaa..

    ReplyDelete
  3. kak zila..ahd ni shila wat besday danish..jempot la dtg uma kul12-3ptg..tekan lif tgkt 6,carik uma no8..hehe

    ReplyDelete
  4. ye ke..Insya Allah xda aral k.zila smpai..tp malu la nk g hehehe..thanks sbb sudi jemput..anyway hepy besday in advance to danish:D

    ReplyDelete