Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Friday, February 18, 2011

sekadar luahan hati

Assalamualaikum dan salam petang jumaat,

tiba2 ptg ni rasa emo ckit..sbb td ada terbaca post dkt wall sorang kawan ni..kalo kwn2 kt opis ni mgkin tahu kot sape kwn yg dimaksudkan tu..

bila diteliti kata2 dia dlm fb tu, hampir 99% kata2nya menjurus kepada saya, kenapa saya ckp mcm tu??sbb masa tgh berkawan rapat dgn dia dlu n masa kami sdg dlm masalah dia pernah keluarkan statement mcm tu..tp xtaulah kot2 dia tujukan kpd org lain tp drpda feedback yg dia bagi tu, mmg sayalah kot orgnya, tp sy dah xkisah dia nk ckp apa pun ckp la sbb sy dh msk dgn perangai dia..

ye lah kdg2 kita xpaham perangai kwn2 kita sdri kn, tp smpai bila nk biarkan keadaan mcm ni..bukanlah sy nk memutuskan silatulrahim antara kami, tp apa yg terjadi dulu betul2 membuatkan sy berjauh hati dgn perangainya, bukanlah sbb sy dah bahagia dgn kehidupan skrg yg membuatkan kitaorg semakin jauh tp disebabkan luka yg masih berparut bak kata org luka mgkin boleh sembuh tapi parutnya tetap ada..

salahke kalau sy xsms or call dia sdgkan dulu sy yg asyik call n sms dia???dia jarang2 je sms sy dulu, pastu bila skrg sy snyap mula la nk kata sy ni dh lupa kwn bila dah jumpa kebahagiaan yg saya cari, adilkah mcm tu???

salahke kalau sy xpegi rumah dia setiap kali sy balik kg mcm dlu???sy dah jadi isteri org skrg, so dah jadi 2 family bila balik kg kena adil utk dua2 pihak, kdg xsempat pun nk g ziarah kwn2 asyik xda kt rumah je..salah sy ke??walhal dulu ms bujang sy je yg selalu pergi rumah dia, apa salahnya kalau dia dtg rumah saya??

bukanlah niat sy nk mengungkit tp bila dh jadi mcm ni sy terfikir dia ni berdendam dgn sy ke??apa yg dia xpuas hati dgn saya??dia nk sy contact dia dulu ke???cukup2la dulu syg yg terhegeh2 msg n call dia, kalo betul dia anggap sy kwn, apa salahnya dia contact sy dlu??mmg dlu prnh gak dia msg tp mesti dia akn ckp"sori kalau mengganggu"..apa motif dia?sy nk tekankan kat sini, ikhlas kalau dia msg sy, sy akan layan dia mcm dlu tp bila sy reply, dia plak snyap alasan xda kredit..ok sy bleh terima lagi..dia igt sy ni jenis yg lupa kwn ke bila dh kawin??sy cuma berjauh hati dgn perangainya, itu saja..diulangi...berjauh hati, kecik hati, terasa hati...

sy xmahu dah menyerabutkan fikiran sy dgn dia, ingatkan dah selesai dan boleh terima dah tp nampaknya lain plak yg berlaku..k lah ni sekilas ayat2 dia dlm fb tu, lebih kurang mcm ni la"teringat dkt sorang kwn yg dulu sama2 berkongsi masalah, tp dh menyepikan diri bila dia dah temui kebahagiaan yg dia cari"..

sy xingtla ayat sbnar sbb fb dh kena block tp tu lah lebih kurang ayatnya..

k lah sy xnk citer dah, kang makin byk cerita byk lah yg kuarnya..cuma kwn2 sy kat opis ni je tahu cerita yg sbnarnya dn sape orgnya..sy xnk tambah dosa2 sy lagi2 tgh pregnant ni tp apa nk buat, tersentak bc statement dia tu..astaghfirullahalazim..

"Ya Allah, lembutkanlah hatiku dgn dia, pulihkanlah hubungan kami..amin ya rabbalalamin"

No comments:

Post a Comment