Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, March 29, 2011

frust..hampa

Salam,


lepas peristiwa ahad lepas barulah sy tahu mcm mana perasaan hampa+frust bila xdpt apa yg betul2 kita inginkan..kalo time2 biasa mgkin boleh dimaafkan tp dlm keadaan skrg mmgla terasa sgt2..

alkisahnya mcm ni, ahad lepas (27/3/2011) on the way balik dari kenduri di penang-saya, en.suami, k.zan (my sil) n anis (my sis) singgah di cameron, bese la kan mcm dah xda tmpat lain nk pegi huhu..sbnarnya mmg dh ada hajat dihati nk g cameron mgkin bln 5 nti sbb sy teringinla sgt2 nk mkn stoberi coklat yang mcm dlm entry sblum ni-stoberi coklat 

tp memandangkan dah alang2 satu jalan singgah je la terus..dlm hati cuma satu je hajat-nk g cameron kali ni just nk mkn stoberi coklat tu je..


pas g jln2 ldg teh sume tiba la masa yg ditunggu2..going to tmn sedia (my fav place) sbb stoberi coklat kt situ je yg sedap huhu..sblum tu pun ada singgah kat kea farm n mmg ada org jual stoberi coklat ni tp sy xbeli sbb mmg dh aim yg tmn sedia punya..semangat pun dh berkobar2 sbb dh terbayang2 kesedapan stoberi coklat kat situ..


sampai2 je kat kedai soalan pertama yg ditanya"stoberi coklat ada x?"tp jawapannya sangatlah meremukkan hati dan perasaan..stoberi coklat xda sbb sume peralatan dh dibawa ke kl utk exhibition kt sana..uwaa mau menangis rasanya:(..apalagi mood terus down smpai xda mood dh nk bercakap..pastu tanya adik kat situ mana lagi yg ada jual stoberi coklat ni..dia kata cb tnya kat khm..pegi situ pun jwpannya sama..stoberi dh abis dah..double2 hampa..:(

kalo yg ada pun mgkin kt brinchang..pegi dkt p.mlm pun xda..nk naik kea farm xnk menyusahkan en.suami lak patah naik atas balik sbb kitaorg plan nk turun ikut tapah..tp kalo sy sendiri yg drive sy sanggup patah balik ke kea farm tu semata2 nk carik gak stoberi coklat tu..sanggup!!!


on the way balik tu en.suami singgah kat bbrapa tempat tanya ada x jual stoberi coklat tp sume jawapannya menghampakan hati nurani perasaan..terharu sgt tgk en.suami berusaha carik gak wpun muka ni dah masam yg amat..rasa bersalah pun ada tp nk wat camana rasa frust tu xleh nk digambarkan mcm mana..


last2 kitaorg pun bertolak balik..sib baik jugak dh order buah stoberi dkt Ma sblum tu dptlah jugak merasa wpun tanpa bersalut coklat..tp dlm hati dh terpikir balik nti nk beli cooking coklat nk buat sendiri huk huk huk..ermm barulah sy tahu mcm ni rupa2nya perasaan bila apa yg kita betul2 nk mkn tu xdpt dipenuhi..bkn sy mintak ye tp ianya dtg semulajadi..hanya org yg pernah melaluinya baru paham mcm mana kan???


note: tp kehampaan tu  telah terubat:)..guess what???hehe tunggu di next entry..gambar blum diupload daa..

No comments:

Post a Comment