Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, March 21, 2011

i'm on diet

Assalamualaikum semua,

wah tetiba je arini rajin nk update belog ni..hehe..actually sy sdg diet skrg!!!

hahaha diet pe mendanya kalo sehari makan xberenti..xda la bukan diet pun, xda kuasa nk diet2 ni..nk2 lagi selera mkn sentiasa on dr awl pregnant smpai skrg..cuma sy tgh nk start kawal pemakanan mulai minggu ni..sebabnya minggu dpn ada checkup @20weeks..

so utk mengelakkan dari di'sound oleh misi2 kalo berat badan naik menjadi2, maka from now on sy kena kurangkan makan byk2..mlm xleh amik nasi dah..pastu kena minum byk air kosong, elakkan makan manis2 n pendek kata kena control segala2nya...

tp kan rasa2nya berat badan ni mmg naik menggila ni, mana xnya balik kg seminggu aritu diet ntah kemana2..makan itu makan ini, pastu minum plak memanjang air manis je, sayur pun xambik..hem nk wat cam mano..tp xpa wat masa ni kena tahan dulu, pas checkup nti kita makan byk2 hehe..



note: Ya Allah, kuniakanlah kesihatan yg baik buat diriku dan anak dalam kandunganku..amin

4 comments:

  1. jangan sampai keno marah dengan misi deh!

    ReplyDelete
  2. Insya Allah..harap2 xla huhuhu

    ReplyDelete
  3. ha. diet jgn xdiet..eh salah kontrol makan..hehehe


    p/s : aahla..besar giler gmbr kak zila..kate nk wat kt tmpt ain..kak zila resize dlu tau..=)

    ReplyDelete
  4. gmbr xedit lagi la ain.nti pree k.zila g tmpat ain..byk nk mitak tnjuk ajar ni hehehe

    ReplyDelete