Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Thursday, February 20, 2014

shopping@maternity&children expo mid valley 24-26 Jan 2014

Assalamualaikum dan Salam Sayang Buat Semua,

baru berkesempatan nak bercerita tentang kisah jalan-jalan a.k.a shopping barang2 baby  di expo mom&baby mid valley haritu..awal2 lagi saya dah bagitau en.suami tarikh expo ni kat midvalley..harap2 en.suami free masa ni dan alhamdulillah en.suami bagi green light utk pegi:)..kami pegi hari ahad 26/1 iaitu hari terakhir expo..tapi kami decide utk pegi berdua je..anak2 duduk rumah dengan cik anisnya...bukan tak nak bawa tapi pengalaman masa g expo tahun lepas bawa dua beradik ni memang tak membeli la jawabnya huhuhu..dan disebabkan kali ni dah tahu dah apa yg nak dibeli dan dah target masa nak balik pkul brapa maka 'tertinggallah' dua beradik tu huhu..lagipun kami mengambil peluang ni untuk berdua-duaan..bila lagi masa nak berjalan feeling2 macam baru kawin dulu kan:)..walaupun dah ada anak-anak tapi masa berdua tu tetap kena ada betul tak?

ok berbalik cerita g expo kali ni, disebabkan dah senaraikan apa yg nak dibeli so sampai2 je terus menuju ke booth yang berkaitan..antara booth yg saya dah aim ialah avent, pureen, lunatots dan autumz..yg lain-lain tu utk cuci mata je la hehe..so far apa yg kami senaraikan dah dapat..dekat booth pureen kami borong banyak2 baby detergen (ABD botol biru), baby wipes (RM10/pcs), pureen liquid cleanser (xingat dah harga) dan baju-baju baby selai dua je sbb ramai sangat org malas nak bersesak dgn perut ke depan ni hehe..dan sebagai free giftnya dapatlah t-shirt budak lelaki size 2 tahun..alamak sape nak pakai ni huhu..bagi aisyah pun boleh:)

lepas tu terus ke booth lunatots sbb dah aim nak beli chocolates dates 1 kotak..1 kotak je la beli dulu sbb harga 1 kotak pun dah dekat RM50..xpe lunatots putrajaya kan ada:)..lepas tu singgah ke booth autumz..dah aim nak beli plastic zipper bag utk simpan ebm nanti..wahhh harganya memang murah sangat2..1 kotak tu hanya RM9 sahaja compare dgn harga biasa RM12.90..kalau ikutkan hati memang nak borong banyak2 tapi saya tahan je la:)..botol2 ebm dah banyak so pakai je apa yg ada dulu..dan beli jugak nursing bra yg harganya tersangat2 murah..pastu teringin nak beli cooler bag yg baru sbb yg lama dah lusuh (pada pandangan saya la hehe) tapi bila bagitau en.suami dia kata bukan dah ada ke..memangla dah ada tapi mcm dah lunyai dah tapi still boleh pakai.. en.suami kata xpayah membazir..pakai je apa yg ada dulu..ermm baiklah saya yg menurut perintah:)

dan lepastu jalan2 dari satu booth ke satu booth..jumpa booth baju kanak2 singgah sbb nak belikan untuk dua orang puteri kat rumah tu..dan beli jugak mainan sebagai 'upah' kena tinggal..en.suami la yang beria nak beli mainan ni saya ikutkan je..dan ada jugak yg jual baby cot..kami singgah dah tanya harga pakej dia mcmana..pastu bisik2 dgn en.suami cakap mmg berbaloi la kita beli di littlewhiz tu sbb harga kat sini beza 2, 3 ratus jugak dari harga yg kami beli..design dan jenama yg sama cuma harganya je berbeza..

last sekali kami terjah booth avent..nak beli starter set utk newborn..tgk2 harga mahal sikit dari littlewhiz tapi lepas bincang2 decide amik yang kat sini je la..sbb saya dah malas (read:xlarat) nk shopping2 lagi lepas ni..mmg fokus nk completekan terus hari tu jugak..nasib baik la dia bagi free gift dapatla pelindung cermin kereta dan mug yg tahan panas tu..

lepas tu bila tgk barang dah banyak kat tangan+berat,,kami g hantar barang2 tu ke kereta tu..pastu kwn en.suami call cakap dah sampai kat expo..mmg kawan dia nak dtg jugak sbb nak cari barang2 utk wife dan anak dia yg tengah berpantang kat kg..so en.suami la jadi tempat rujukan kawan sekolah dia tu..maklumlah kawan en.suami baru dapat anak sulung dan en.suami pulak dah nak masuk tiga:)..so kami pun berpatah balik ke expo tu..cari satu port dan sembang2 kat situ..bersemangat en.suami cerita itu ini pasal barang2 baby ni..brand apa yg bagus, kat mana tempat jual barang baby yg murah pastu citer pasal breastfeeding..wahh panjang lebar en.suami duk bercerita pasal susu badan ni kat kawan dia...alhamdulillah hebat jugak rupa2nya suami saya ni:)..tengah2 rancak bersembang tu tiba2 lalu sorang hamba Allah ni depan kami..eh eh mcm kenal..eh asyraf muslim la hihi..kami ni terus mengekor je anak mata tgk kemana asyraf muslim tu pegi..pastu duk sok sek sok sek agaknya nak cari barang utk bakal anak dia la tu:)..apalagi saya pun suruhla en.suami panggil dia nak bergambar..memang sporting dan soft spoken asyraf muslim ni...lepas dah sembang2 dekat 1 jam kami pun balikla..rindu dah dekat anak2 kat rumah..

gambar barang2 yg diborong haritu xsempat diambil satu persatu sebab sampai2 je rumah dah kena terkam dgn aisyah dan muafah..masa kami kat midvalley tu cik anisnya whatsapp gambar aktiviti dua beradik tu sepanjang kami tiada..nak tahu apa yg mereka buat???


 ohh..ni la projek dua beradik ni..ibu ayah xda bukan main lagi ye:)


 agaknya dalam hati dua beradik ni ckp bestnya ibu ayah xda..boleh main sebebas-bebasnya huhu


 ermm..pasrah:)

 saya@34 weeks..gagahkan diri berjalan sebab misi belum complete:)


 en.suami duk pilih baju utk anak-anak:)

 booth lunatots:)


 booth avent:)


 beli bie jgn xbeli:)



 booth pureen..antara yg paling sesak:)




terjumpa asyraf muslim:)


 balik rumah kakak aisyah dah selongkar satu persatu beg yg ada..agaknya nak cari apa la yg ibu ayah belikan utk dia:)..muafah dah dapat dah tu:)



 yg aisyah pegang tu free gift yg dapat kat kaunter masuk


alhamdulillah dah complete barang2..tinggal nak kemas je ni:)


review expo kali ni:

bagi saya x banyak sangat booth yg menarik..untuk diapers pun xbanyak yg ada pun mamy poko je sbb tu antara main sponsor dia..berbanding dgn expo2 tahun lepas yg saya pegi banyak booth diapers..ni pet pet xda, whoopee pun xda..agaknya expo bulan 5 nanti kot baru meriah huhu

4 comments:

  1. nanti next time expo ni akak bgtau sy eh..sy mmg nak g..tp ritu xsempat g..ade hal..nak g booth NUK..nk cr botol baru..:)

    ReplyDelete
  2. ain,

    In Shaa Allah..nanti k.zila bagitau:)

    ReplyDelete
  3. mar,

    beli untuk buat stok..at least dah save 3-6 bulan xpayah beli hehe

    ReplyDelete