Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Sunday, June 10, 2012

cuti2 langkawi di usia aisyah 6 bulan~day 1~

Assalamualaikum,

fuhh..anak dara kesayangan dah pun berusia 10 bulan lebih, saya baru terhegeh2 nak update entry ni huhu..xkisahla at least ada gak kenangan utk aisyah nanti:)

alkisahnya semasa cuti CNY bulan feb aritu di usia aisyah 6 bulan, saya dan en.suami bercuti seminggu..plannya nak balik kg la..tapi alhamdulillah kebetulan 2 minggu sebelum cuti tu kami dimurahkan rezeki..so saya saje je buat2 tanya kat en.suami nak g bercuti x..sebab sebelum tu mmg kami ada plan nak g cuti2 malaysia tapi masa xmengizinkan..dalam hati saya ingat nak ajak en.suami g pulau perhentian masa balik kg tu..tiba2 en.suami cakap "g langkawi nak?..bila en.suami ckp macam tu terus rasa happy la sbb dah byk kali saya merungut kat dia yg saya xpernah sampai langkawi lagi sebelum ni..xsangka en.suami ajak g sana hehe..

sebaik je confirm nak g langkawi terus survey hotel n tempat2 menarik utk dikunjungi nanti..agak mencabar gak la sebab sumenya last minute..mana x nya seminggu sebelum CNY baru betul2 confirm nak g..search hotel kebanyakan dah penuh..tapi alhamdulillah berkat kesabaran meng'search' hotel sampai lewat malam, dapatla booking hotel bella vista langkawi melalui agoda.com..dan alhamdulillah kami dapat sewa apartment 1 bilik dgn harga RM180/day..kira murah sangatla kalau nak dibandingkan dgn musim cuti macam tu kan..oh ya kami pegi langkawi ni berlima~saya, en.suami, aisyah, adik saya dan adik ipar saya~apartment yg disewa hanya 1 bilik sahaja tapi nasib baikla adik&adik ipar saya lelaki..so pandai2 la bawak diri nak tidur mcamana hehe..

perjalanan kami bermula pada jumaat malam menuju ke kuala kedah..kebetulan jugak kawan en.suami nak balik kg di kuala kedah, so kami menumpangla sementara kat rumahnya..sampai kedah dah dekat subuh dan sebaik je sampai rehat2 dulu dan bersihkan diri..pagi sabtu tu kawan en.suami hantar ke jeti kuala kedah..dekat sangat dengan rumahnya..rezeki kami:)

dan dari sini la percutian kami bermula..tapi biarlah gambar je yg berbicara ok:)

 on the way ke kedah jumaat malam..aisyah di usia 6 bulan:)

 di jeti kuala kedah:)

aisyah with ayah n ayah2 saudaranya:)

 aisyah with ayah dan ibu:)

 in ferry..dalam sejam jugak nak sampai ke langkawi

 ni la hotel yg kami stay sepanjang 2 hari 1 malam kat langkawi..bella vista hotel&apartment..murah rezeki kami sebab saya booking apartment 1 bilik, tapi masa check in diaorg bagi apartment 2 bilik dgn harga tetap RM180..siap dgn breakfast lagi..berbaloi kan?dapatlah adik2 dua org tu tidur dalam bilik..alhamdulillah:)

 bilik air dan dapur:)

 tempat pertama yang dilawati makam mahsuri..tapi kami xmasuk pun ke dalam sebab ramai org dan cuaca pun agak panas..kesian aisyah berpeluh2..pastu nampak mcm xmenarik sangat pun kat dalam tu..so kami just pusing2 n bergambar kat luar je:)
 lepas balik dari makam mahsuri tu, kami decide nak ke pantai cenang plak..so bergerak la pulak kami ke pantai cenang dengan berpandukan signboard semata2:)..alhamdulillah sampai jugak ke pantai cenang..


 posing di pantai cenang..ramai mat2 dan mek2 salleh yang 'berjemur' kat sini..ooppss xbaik utk tatapan aisyah..so kami xda la meluangkan masa yg lama kat situ lagipun hari dah semakin senja:)

 aisyah dan ayah..love this picture so much..berlatarbelakangkan pemandangan yg hampir sunset:)

 dan tidak lupa..kekasih halal:).kononnya nak g langkawi lepas kawin utk bulan madu..tp xsempat sbb bunting pelamin..so percutian ni kiranya delayed bulan madulah jugak tapi berbulan madu dengan anak sekali dah hehe...

 balik hotel petang tu terus bersiap2 utk keluar dinner..mandikan cek mek molek ni dulu..bukan main lagi suka lepas mandi tu hehe
keluar dinner di restoran tomyam seafood yang super duper mahal xberbaloi dengan kualiti rasa..hampa sebab terpaksa bayar mahal giler!!!xpa lah asalkan kenyang:)



to be continued.....

1 comment:

  1. Beshhhnya....hrmmmm.....takpe nanti cikdaa plak sampai langkawi hehe.....InsyaALLAH

    ReplyDelete