Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Friday, June 8, 2012

seksanya bila berjauhan dengan anak tersayang

Assalamualaikum,

sayunya hati bila berjauhan dengan anak tersayang..sedih, rindu dan terbayang2 keletah anakanda tercinta..:(..ini kali kedua aisyah terpaksa ditinggalkan di kg..yg pertama semasa aisyah berusia 4 bulan dan kali ni semasa aisyah berusia 10 bulan setengah..tapi jgn salah faham kami bukan sengaja mahu meninggalkan aisyah di kg tp keadaan memaksa..pengasuh aisyah akan cuti pada 14-19 jun ni..saya mmg xboleh nk cuti dah sebab last week pun dah 6 hari amik cuti rehat balik kg..en.suami plak mmg susah nak cuti..kalau saya amik lagi cuti mmg sikit je la baki cuti saya nanti..mana nak spend utk cuti raya, cuti kecemasan dan lain2..kalaulah en.suami boleh amik cuti sudah semestinya aisyah xakan ditinggalkan di kg..mana ada ibuayah yg sanggup berpisah dengan anak kan???

ikutkan perancangan Insya Allah hujung bulan 6 ni kami nak balik kg amik aisyah..mmg xtertahan dah menanggung rindu ni..bila dgr suara aisyah dlm telefon mulala sayu dan rindu je..bila buat video call plak mmg saya xsanggup nak tengok aisyah sbb kalau tgk mmg mengalir airmata ni..xsanggup nk menahan rindu:(..tambah plak sepanjang seminggu bercuti di kg hari tu aisyah dah pandai macam2..dalam usia 10 bulan setengah ni aisyah dah pandai berdiri lepas tangan sekejap2..pandai ajak org bergurau dgn dia..dah pandai lambai tangan babai dan mulut pun dah pot pet pot pet sampaikan mak2 sedaranya duk panggil "attadaaa" sbb aisyah suka sangat sebut attadaa tu huhu...

apapun doa saya semoga aisyah sentiasa dilindungi Allah dimana saja dia berada..dan sentiasa dalam keadaan sihat2 sepanjang di kg..dan semoga aisyah gembira berada di sekeliling insan2 yg sangat menyayangi dirinya di kg sampaikan tok ayahnya sendiri yg beria2 suh tinggalkan aisyah di kg..cucu pertama katakan:)

ok lah jom tengok persiapan aisyah masa nak balik kg hari tu:)

 check barang sendiri cukup ke tak:)

 "rasanya mcm dah cukup ni ibu"-aisyah:)

 "hanger baju adik pun dah cukup ni"-aisyah..oh kalaulah aisyah faham yg sebenarnya dia kena tinggal kt kg nanti confirm dia sedih kan:(

 "ok semua dah cukup, adik dah boleh tolak la kotak ni kan ibu"-aisyah:)

 ok ni kawan aisyah masa kt kg..isya namanya..isya ni ma saya yg mengasuh..umur dia 1 tahun 3 bulan..nanti aisyah kena main elok2 ye dgn isya:)

 eee geramnya kat aisyah

 rindunya nak peluk cium adik:)

ibu rindu sangat2 dkt aisyah..nanti aisyah tunggu ibu dan ayah balik ye


skrg ni keje saya mmg duk hitung hari je la..xsabar nk tunggu hujung bulan nak amik aisyah..tapi apapun ada hikmahnya jugak aisyah duk kg sbb sekurang2nya saya dan en.suami dapat manfaatkan saat2 berdua kembali..sejak lepas kawin saat2 berdua kami mmg sekejap je sebab aisyah hadir sebagai anugerah terindah buat kami berdua 2 bulan sebelum sambut anniversary yg pertama:)..dan saat2 ini kami nk gunakan masa yg ada dengan sebaik mungkin sbb selepas ni kami bukan lagi bertiga..tapi Insya Allah akan berempat..Insya Allah:)..ok nanti saya akan ceritakan di next entry:)


buat anak ibu, aisyah mardhiyah,

ibu dan ayah nak aisyah tahu yg ibu dan ayah bukan sengaja nak tinggalkan aisyah kat kg..keadaan yg memaksa..kalau ikutkan ibu xsanggup nak berjauhan dengan aisyah...walau apapun ibu dan ayah nak aisyah tahu yang ibu dan ayah sangat rindukan adik setiap saat yg berlalu..dan ibu dan ayah sangat sayangkan aisyah..we love u so much!!!



No comments:

Post a Comment