Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, January 14, 2013

cukur rambut baby muafah

Assalamualaikum,

hajat utk mencukur rambut baby muafah pada hari ke-7 tidak kesampaian sebab hari ke-7 kami masih di putrajaya..kali ni kami xbuat kenduri cukur jambul sebab memang dah niat utk membawa baby muafah ke pulau melaka..utk dicukur rambutnya oleh tok guru yg kami sayangi..Tuan Guru Haji Nik Aziz bin Nik Mat..Menteri Besar Kelantan..

hari ke-12 kelahiran baby muafah iaitu pada hari jumaat, pukul 5 pagi kami dah bertolak ke pulau melaka, masa ni orang semakin ramai memenuhi masjid pulau melaka..dan seperti yg dijangka ramai yg membawa baby dengan hajat yg sama seperti kami:)..bukan saja dari kelantan tp juga dari seluruh malaysia..mengambil berkat dari seorang ulama'..

masuk je waktu solat subuh saya dgn baby muafah tunggu dlm kereta sementara en.suami, ma n adik saya pergi solat subuh..sebaik saja selesai solat berduyun2 ibu2, ayah2 n tok nenek membawa anak masing2 utk dicukur kepala..mmg ramai sungguh sampai kena beratur..tapi haritu keadaan kesihatan tok guru tidak mengizinkan beliau utk mencukur rambut semua baby yg ada..masa tu tok guru baru je keluar dari hospital..lebih kurang separuh je yg dapat dicukur oleh tok guru dan yg selebihnya tok guru berjalan sambil selawat dekat baby2 yg ada termasuklah baby muafah..xlama lepas tu tok guru terpaksa balik ke rumah sbb xsihat..saya sendiri tgk tok guru nak berjalan pun xlarat tapi itupun orang ramai masih lagi mengikut tok guru sampai ke rumahnya yg terletak betul2 di sebelah masjid..tapi apapun kami bersyukur sbb dapat juga berjumpa pemimpin yg dihormati dan disayangi rakyat jelata walaupun ramai yg mengutuk dan menuduhnya dgn mcm2 tuduhan..hakikatnya kami rakyat kelantan yg betul2 faham keperibadian beliau yg sebenar..semoga Allah S.W.T memberikan kesihatan yg baik utk tok guru dan diberikan kekuatan utk terus memimpin negeri kami yg indah ini..ameen




tgh beratur menunggu giliran


baby muafah dgn ayah:)


sabar menunggu



ramai kan?


 kat sini kaum lelaki je yg dibenarkan masuk..kaum perempuan kena tunggu kat luar


 tok guru sedang mencukur rambut baby..jauh amik gambar sbb xleh masuk:)

 antara yg dah selesai:)



 di hadapan masjid pulau melaka:)


                                                                 nak balik dah time ni:)




 bertiga...aisyah tinggal kat rumah:)


so balik je dari pulau melaka tu apalagi en.suami sendirilah yg mencukur rambut baby muafah sampai botak..dah lama dia tunggu nak cukur rambut baby muafah huhu..maka bermulalah misi yg mengubah imej baby muafah:)


proses mencukur baru bermula:)


 menangis baby muafah..sedih kot nak berpisah dgn rambut dlm perut:)

 khusyuk:)

 rehat sekejap:)


 sambung balik:)


 hati2 ye bie:)


baby muafah dgn tok ma:)

 nak siap dah:)


 final touch up:)

tadaa..botak sudah anak ibu ayah:)


new look..baby muafah 12 hari:)




No comments:

Post a Comment