Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, October 8, 2013

cuti2 malaysia: jalan2 di penang

Assalamualaikum,

cuti hari malaysia 16 september 2013 yang lalu kami xbalik kg sebaliknya kami memutuskan untuk jalan2 ke penang disamping melawat adik ipar dan juga kakak ipar kat sana (belah en.suami)..kami bertolak hari sabtu dan balik sini hari isnin..

petang sabtu kami ke rumah adik ipar dulu di nibong tebal dan bermalam di situ..esoknya barula kami sefamily (dengan family adik ipar) gerak ke bukit bendera..jalan agak jammed jugakla..kali pertama saya naik bukit bendera pada tahun 2003..almost 10 tahun jugakla baru naik ke sini semula..bezanya dulu dtg dgn kawan2..kali ni datang berlima (dengan baby adik dalam perut hihi)..seronok nak bawa aisyah dan muafah naik tren..muka aisyah teruja+gayat bila tren mula bergerak..agak curam jugak jalan dia..tren sesak macam sardin..maklumlah hari minggu kan:)



 naik tren bukit bendera..dekat sejam beratur baru sampai turn huhu


 berlatarbelakangkan pulau pinang:)


 with cik anis:)


 aisyah with ayah@papa:)


 with ayah fiq dan ayah@papa:)

 pulau pinang:)

 dahaga dah kakak aisyah..letih meround:)


 4 of us..eh 5 with baby adik dalam perut@14 weeks:)

 muafah yang ceria dpt berjalan-jalan hehe


 sejuk jugak kat sini..tapi cameron lagi best:)


 tak teh..tak teh..kakak aisyah ajar adik muafah jalan:)


 budak yang xreti duk diam..berjalan ke sana sini huhu



bergambar lagi:)

 aisyah&muafah with their sepupu..qaisara:)


 
 suka dapat naik kereta ye:)
 
ehem..ehem..masing2 sedang bertanding menggemukkan diri huhu:)


balik dari bukit bendera singgah kat chawrasta (betul ke ejaan ni ek?) sekejap sebab itu salah satu tujuan saya nak g penang..nak beli kicap char kuey teow yg tersedap pernah saya jumpa setakat ni..dulu masa saya g ceramah kat penang ni dah beli 1 botol, balik rumah rupa2nya sedap sangat..mcm kat kedai..so kali ni beli 2 botol..en.suami suh amik lebih lagi tapi cukupla 2 botol..bukannya makan char kuey teow hari2 hehe..dan xlupa beli jugak sedikit jeruk..syarat wajib..oh ye kicap char kuey teow n jeruk ni saya beli kat Nasir jeruk..saya suka beli kat sini sebab jeruknya xla manis sangat dan lagi sedap dari jeruk Pak Ali..sorila gambar x snap plak huhu

balik dari chawrasta tu kami ke ke rumah kakak en.suami di kubang semang..lepak2 situ then malam tu g  makan char kuey teow lagi hihi..kata mengidam kan:)..malam tu balik rumah adik ipar di nibong tebal dan bermalam di situ..

esoknya bersiap2 utk balik tapi sebelum tu pegi melawat adik ipar dulu yang belajar di kolej mara kulim..otw balik singgah beli durian kg jap di tepi jalan then baru gerak balik putrajaya..alhamdulillah selamat sampai dalam kul 8.30 malam..hari yang padat dan agak meletihkan tapi happy sangat2..dapat jalan2 pun dah happy sangat dah tambah pulak en.suami pun 'kaki jalan' jugak:)..teringin jugak nak g jalan2 tengok negara orang pulak tapi rezeki belum ada:)..tambah pulak dgn nak masuk 3 org anak kecik2 ni memerlukan persediaan yang secukupnya kalau nk travel nanti..buat masa ni cukupla dalam malaysia dulu hehe..tapi yg paling seronok bila tgk anak2 happy kemain dapat lihat 'dunia'..ye lah asyik terperuk kat rumah je kan:)..k lah ada masa nanti In Shaa Allah akan cerita percutian di tempat lain pulak..walaupun dah beberapa bulan berlalu gambar pun dah terperap lama tapi tetap nak coretkan juga di sini utk kenangan:)







1 comment: