Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, January 4, 2010

Salam 2010...

Assalamualaikum W.B.T...

Tahun 2009 telah menjadi kenangan dan 2010 telah menjelma....seiring dengan bertambahnya tahun demi tahun, usia aku jugak makin bertambah...ahakkzz..kalo ikut tahun umur aku da 27 tahun...hehehe..da 27 upa2nya (muda lagi la-ayat sedapkan hati sendiri huhu)....kwn2 aku yg seusia masing2 dok kelek anak tp aku..???x pe aku sgt2 bersyukur kerana mempunyai keluarga yg cukup bahagia dan dikelilingi kawan2 yg amat memahami...aku percaya soal jodoh, ajal maut dan pertemuan hanya Dia Yang Maha Mengetahui...

minggu ni merupakan minggu pertama aku kembali bekerja setelah hampir seminggu bercuti di kampung..sangat2 best mase duk kg ari 2..byk xtvt yg aku buat sampaikan ade yg x lekat kt rumah..asyik berjalan ke sana ke mari..namun apa pun apa yg aku buat sumenya aku gembira sebab dpt lepak ngan family kt umah..:D selain xtvt2 lain...

antara yg sempat aku buat ms ct ari 2...borak2 ngan bes pren aku...lia n kak jea...diaorang dtg lepak umah aku n kitaorg bercerita sakan...maklum la bukan senang nk jumpa cenggini, tambah plak kak jea da nk kena blik srwak semula...sekolah da nk bukak da ni...dan esoknya plak aku temankan Lia p survey pelamin kawin dia nanti..pas 2 siap g minum air nyo n mkn ikan celup tepung kt pantai irama...syoknye dok pantai ni...huhuhuhu

hari2 seterusnya aku sefamily (kecuali lias n ayah aku) p soping kt pengkalan kubor..memula ingt nk p r.panjang tp mase x mengizinkan..byk gak la duit aku melayang time ni..bukan ape aku byk beli brg2 dapur utk umah aku d ptrajaya..dengan periuk belanganya..huhuhu..maklumlah housemate aku (izan n kak lin) da pindah kuarters...sblm ni brg2 dpur byk diaorg punyer...dan hari terakhir aku d kg (sabtu), aku, ida, anis n mida (my cousin) p jenjalan kb beli brg2 keperluan..balik2 umah jer rs cam nk demam jerk..alamak cam ner ni esk nk kena drive balik ptrajaya..so, aku rehat la kejap..mlm 2 lak aku gagahkan diri g amik bju umah lina..sampai2 jer umah dia upa2nya baju x siap lagi so kena tunggu dia jahit kojap..sambil2 2 kitaorg berborak la sampai x ingt dunia..bese la aku ngan lina kalo jumpe mmg cenggini huhuhu..dan akhirnya dlm kul 10 siap la baju dan aku blik umah..alamak brg2 x abih kemas lagi ni...bia je la pg sok jer kemas..x larat sesangat dah...dan akhirnya zzzzZZZZZZ...

esoknya (ahad) tibe la ms berangkat pulang ke putrajaya setelah bercuti hampir seminggu..sedihnya tengok wajah2 kesayanganku terutama ma yg menitiskan air mata tengok ank2 dia nk pegi..3 org plak 2 (aku, ida n anis)...dah la mulai ari ni ma aku dh x jaga adik mat n adik ya...sebab ma dah x larat nk jaga diaorg sebab ma sakit..x boleh nk wat kerja berat2..ma aku pun sedih nk melepaskan diaorg ke tangan org lain..tp demi kesihatan ma..semua itu harus direlakan..tp mesti ma aku sunyi dok umah dh x ade budak2 yg menemani..aku pun sedih gak coz bese kalo blik kg bleh main2 n manja2 ngan dik mat n dik ya tp lpas ni itu semua 2 dh x ada...(sebak jap)...lepas bersalam2 sume kitaorg pun berangkat la..sedihnya...:(

k lah fikiran dh 'hang' skjap..sampai cni jer la...hopefully kehadiran tahun baru ini memberi kebahagian kepada ku dan keluarga..amin...daaa

No comments:

Post a Comment