Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, January 10, 2011

imbasan 2010

Salam ukhwah,

alhamdulillah minggu ni dah masuk minggu kedua bulan januari 2011, begitu pantas masa berlalu meninggalkan kita kan?dan dah agak lama jugak saya tidak mencoret citer kat sini dan untuk permulaan tahun baru ni, saya just nk membuat imbasan perisitiwa suka duka yang telah menjadi kenangan sepanjang tahun 2010 yang lalu..org lain sume dah selamat buat review masing2 tp saya lak baru terhegeh2 nk buat huhu, x pa yg pting ada jugak kan:P..ok check it out......


Januari 2010


bulan pertama di tahun 2010 xbanyak kenangan yg boleh dijadikan kenangan, kehidupan berjalan cam biasa cuma dari segi 'perhubungan' dgn somenone agak goyah..time ni duk berulit sakan ngan perasaan huhuhu..ada bunga2 harapan n ada jugak bunga2 kesedihan, pepun life must go on!!!


Februari 2010

  • balik kg cuti raya cina wif ehem, adik ehem n cikgu mad, after cuti dah terbukti jelas kebenaran tentang satu perhubungan..sedih mmg sedih tp xkan nk sedih sampai ke tua kot..positifkan diri dan alhamdulillah dah boleh terima kenyataan dgn hati terbuka..
  • 27 feb, buat plan last2 minute pegi bercoti di cameron higland utk kali yg keberapa xtahula, kali ni percutian yg agak berbeza ckit coz kami pegi berempat dan hanya sy sorang je lady..yg lain sume kumbang huhu...sehari suntuk berjalan dari kul 8 pg sampai 12.30 mlm..very da sweet momen:P
  • dan part yg pling pting berlaku masa di cameron ni, bibit2 perkenalan ngan en.suami telah bermula disini..hihihi syuke syuke:D..tp sbnarnya masa ni just kwn2 je xda feeling2 pun, maklumlah hati baru je nk pulih dari frust yg xbrapa menonggeng tu huhuhu..
  • 28 feb, kami warga BKP telah kehilangan seorang 'ibu' yg sangat2 kami sayangi..arwah kak shima telah kembali ke rahmatullah di hospital putrajaya, saya sempat pergi melawat jenazah dan mengucup dahinya buat kali yg terakhir, sungguh sebak perasaan masa tu..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah dan ditempatkan dikalangan hamba-hamba yg beramal soleh..al-fatihah..
Mac 2010


kehidupan berjalan cam biasa, hati dan perasaan pun dah ok..syukur alhamdulillah..keje pun berjalan dengan baik..syukur Ya Allah kerana memberi ketenangan kepadaku dalam menempuhi liku-liku hidup dibumi Mu ini..


April 2010

  • ada ceramah kat melaka n sebelum tu pegi survey jalan dulu maklumla sy ni bukannya bese sgt jln2 kat melaka ni..pegi ngan hafiz n cikgu mad..journey yg best sangat dpt lepak2 kat selat melaka..n balik dari melaka ni la segala2nya bermula..cikgu mad mula sms dan start dari situla hubungan kami berkembang dari hari ke hari..hehe
  • 16/4/2010, tarikh ini akan tetap ku kenang sampai bila2 sebab hari ni lah sy dilamar oleh cikgu mad:P auww malunya nk citer kat sini tapi demi satu kenangan di hari2 mendatang nk la jugak ada ingatan kat blog ni huhu..dan selepas itu kehidupanku mula berubah sebab hidup saya semakin terisi dan bermakna sebab dah ada seseorang yg betul2 ikhlas menerima dan menyayangi saya, sesungguhnya benarlah, Allah menguji kita dengan menemukan kita dgn org yg salah sebelum Dia menemukan kita dgn org yg betul..syukur Alhamdulillah..
Mei 2010

mula membuat persiapan untuk hari bahagia..masa ni dah sibuk mencari barang2 utk majlis merisik n juga masa kawin nti..ke kl, nilai sume kami pegi demi mencari brg2 yg memenuhi taste dan jugak tema majlis kami nanti..ermm rasa nk ulang semula je ke waktu itu..satu momen yg sungguh indah..such a sweet memory:P

Jun 2010

  • 7.6.2010 (isnin) majlis merisik telah berlangsung dengan sederhana tetapi lancar dan meriah dgn kehadiran saudara mara, maklumlah saya anak pertama dalam keluarga yg akan berkahwin..masa ni rasa sungguh terharu sangat2 terutama bila pandang wajah bonda, sesungguhnya saya tahu jauh disudut hatinya ingin melihat anak2nya mendirikan rumahtangga dgn seseorang yg boleh menerima dan membimbing saya ke jalan yg diredhai Allah dan dapat menjaga saya dgn sebaik mungkin..dan hari ni saya dah hampir menunaikan hajatnya..Insya Allah xlama lagi sy akan melaksanakan impian bonda tersayang..
  • tarikh kawin pun dah ditetapkan masa ni iaitu akad nikah pada 1 syawal (10.9.10), majlis rumah saya 3 syawal (12.9.2010) dan majlis bertandang pada 5 syawal (14.9.2010)..
  • bulan ni jugak kami dah buat hiv test n apa2 yg patut..maklumlah sy kan keje kat sini so mana2 urusan kena disetelkan awl2, booking pelamin, photoghrapher, khemah dll
Julai 2010

aktiviti bulan ni agak bizi memandangkan masa pun dah agak suntuk utk buat persiapan, nasib baik kami dah attend kursus pra perkahwinan sebelum ni..xsangka plak saya n bakal en.suami sama2 g kursus tahun yg sama-2007..hehe kebetulan plak..inilah takdir Allah, kalo difikir2kan balik, hint2 yg dia adalah jodoh sy sbnarnya dah ada cuma sy je yg xperasan..slpas kami betul2 serius dgn perhubungan ni barulah sy perasan hint2 yg ada seblum ni..owhh sungguh xsangka..benarlah kita merancang, Dia juga merancang namun sebaik2 perancang adalah Dia Yang Maha Mengetahui..

Ogos 2010

detik itu semakin menghampiri..dan di bulan inilah kita semua menjalani ibadah puasa..harap2 sume urusan berjalan lancar..amin

September 2010

10.9.10 bersamaan 1 syawal 1431H tak akan saya lupakan dimana pada hari inilah saya selamat diijabkabulkan dengan suami tersayang, dengan sekali lafaz sy sah bergelar isteri kepada muhamad bin hassan a.k.a cikgu mad:D..syukur alhamdillah..walaupun ada sedikt dugaan yg berlaku di hari bersejarah kami namun kami tetap menerimanya dengan lapang dada, mungkin ada hikmah disebaliknya...

Oktober 2010

Alhamdulillah selepas hampir sebulan mendirikan rumahtangga, saya disahkan hamil 5 minggu...perasaan masa tu sungguh terkejut sebab tak sangka secepat ini diberi rezeki olehNya..syukur Ya Allah..walauapapun perasaan risau tetap ada sbb ni pengalaman pertama dan bulan ni jugak kami telah berpindah ke kuarters di presint 15..


November 2010

sy telah mengalami bleeding selama hampir seminggu..dan mungkin bukan rezeki kami buat masa ni sebab saya telah mengalami keguguran ketika usia kandungan memasuki 10 minggu..sedih mmg sedih tapi saya redha..Dia lebih tahu apa yg terbaik utk sy..

December 2010

2010 akan menutup tirainya tidak lama lagi..dan bulan ni sy telah bercuti balik kg dan bulan ni jugak sy ada berita utk dikongsi sama..tapi masa belum mengizinkan lagi..nanti dah sampai masanya, sy akan share dgn kawan2 semua..Insya Allah..



ok, itulah saja rentetan memori sepanjang 2010 dimana tahun ni merupakan tahun yg amat bermakna bagi saya sebab status saya dah berubah..sy dah bergelar isteri kepada seorang suami yg amat dicintai..syukur diatas segala kurniaan dari Yang Maha Esa..thank you Allah..




p/s: panjang giler imbasan ni dah namanya setahun kan hehehe..time kasihla kpd sesiapa yg sudi membaca sampai habis hehehe..

2 comments: