Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, December 19, 2011

aisyah ke cameron highland buat kali pertama di usia 3 bulan: part 1

Assalamualaikum,

kalau dah namanya suka ke cameron..cameron jugakla yang menjadi pilihan hati biarpun ada banyak lagi tempat2 menarik yang belum dijejaki lagi kat  malaysia ni huhu..sejak bujang sampai kawin, kemudian pregnant dan sekarang dah ada anak pun..saya masih belum jemu untuk ke cameron..menikmati keindahan alam luasnya saujana mata memandang keindahan alam dan ladang teh yang terbentang kehijauan tu..sungguh indahnya ciptaan Allah..

kami ke cameron kali ni sebenarnya xdirancang pun..beberapa hari sebelum nak balik kg masa cuti deepavali aritu, my sis-ida call n invite us to join them on vacation trip at cameron..dia pegi sekali ngan member2 opisnya yang mana saya pun dah anggap diaorang as a part of my frens..mula2 tu agak takut2 gak nak bagitau en.suami wpun dalam hati ni nak x nak memang nak g jugak cameron ni hihi..takutla kot2 en.suami xnak pegi..tapi biasala kan bila dah guna taktik yang betul akhirnya berjaya gak dapat greenlight dari en.suami..yes!!!!thanks bie:D

so hari sabtu (22.10.2011) pukul 6.30 pagi..kami bertiga dah bertolak ke cameron..cian aisyah awal2 pagi dah kejutkan dia, salin baju, diapers sume..maklumlah excited nak g cameron yang entah ke berapa kali dah ni..tapi believe me..beribu kali pegi cameron pun xakan pernah rasa jemu..wpun ada pengalaman pahit sebelum ni tapi tetap xputus semangat nak jejak bumi cameron yang indah ini...:)

sebaik saja bertolak aisyah terus tido dalam kete..hari pun masih gelap lagi masa bertolak tu maklumlah baru pukul 6.30 pagi..kali ni kami ikut exit simpang pulai..sebab dah serik lalu kot tapah sbb pernah accident dulu kat situ..kali ni alhamdulillah perjalanan kami dipermudahkan Yang Maha Esa..rasa xsabar nk sampai cameron..perasaan kali ni xdapat nak bayangkan sebab ini adalah kali pertama saya ngan en.suami datang ke cameron bersama2 anak tersayang dunia akhirat-aisyah kesayangan ibu ayah:)..sebelum ni datang dengan family, kawan2, pastu ngan en.suami dan kawan2nya (kami mula2 kenal kat sini la, sebab tu saya cakap cameron ni byk kenangan utk saya:D), pastu datang lagi dgn status suami isteri, pastu datang dgn status mom-to-be (xsempat2 update babymoon kat cameron haritu hehe), then kali ni dah datang dengan status ibu kepada seorang princess:)..syukur alhamdulillah atas segala nikmatNya..

sampai cameron terus kami ke apartmen yang disewa kakak saya dengan member2 opisnya di puncak arabella, tanah rata..sampai2 je terus kami makan..lapar hehe..sambil tunggu diaorang sume bersiap, kami rehat2 jap sebelum memulakan aktiviti seterusnya..so, percutian express kali ni kita tengok melalui gambar je la ek..lets the picca tell the story:P

 memulakan perjalanan di pagi hari

 aisyah syok tido sepanjang perjalanan:)


dah sampai petronas simpang pulai baru bukak mata dan terus hadiahkan smile utk ayah ibu:D..aisyah aisyah..kereta berhenti je terus bukak mata ye..eh3

alhamdulillah..selamat sampai di apartmen puncak arabella, tanah rata pukul 11 pagi

pose dulu:)

 excited kakak adilah nak riba aisyah..so chomell:)


  ibu beranak dua..eh baru sorangla hehe..ni si comel adilah anak k.ita..so cute n keletah:)


 me and my twin:)..dekat bergaduh jauh merindu hehe

 yang ni pulak mmg sentiasa dekat.. hari2 bergaduh tapi hari2 jugak merindu huhu
destinasi pertama: cameron bharat valley

 singgah sebentar di tea shop..jamu mata dengan pemandangan yang sungguh indah sambil minum teh


 hot lemon tea with muffin:)


 aisyah tetap setia dengan tidonya:)


 aisyah ngan cik da:)


 baru bangun tido..jom kita g jalan2:)

 cantik kan pemandangan kat belakang tu:P

 aikk ni kenyit mata pesen mana ni dik huhu


 family potret..3 of us:)

 anak ayah:D

 aloh..kenapa cebik mulut tu dik

 tido di atas hamparan daun teh:P

 aisyah ngan ibu pulak:D

 mmuahh..sayang anak ibu


 pose lagi:D


my fav picca..gula gula cinta hatiku:)


 duduk rehat sekejap sambil agah2 aisyah untuk senyum

 senyum la dik..

hehe..adik senyum dah ibu:)

 ok..last posing..jom kita g tempat lain pulak

bersambung di next entry:D

2 comments:

  1. bestnya coti-coti dgn family kan..;)

    ReplyDelete
  2. mmg best ain..saat2 yg paling berharga:)..jom kita cuti ramai2 nak hehe

    ReplyDelete