Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, March 13, 2012

checkup aisyah @8 months

Assalamualaikum,

14.7.2011-14.3.2012..harini genap aisyah berumur 8 months..pagi tadi bawak aisyah g timbang berat dan ukur tinggi di kk presint 9..alhamdulillah sekejap je masa menunggu..sebaik saja dah sampai turn, terus masuk bilik 16 jumpa nurse yg sama 2 bulan lepas..suka dpt nurse ni..baik, peramah dan macam2 nasihat yg dia bagi:)...

mcm biasa sambil nk timbang berat, nurse tanya pasal pemakanan aisyah mcmana..pastu dia bagi some advice mcmana cara nk masak utk baby..katanya di umur 8 bulan ni dah kena tambahkan minyak masak sikit dlm makanan yg kita sediakan..pastu jenis2 makanan yg boleh diberi utk baby di usia ini..alhamdulillah dpt tips yg berguna..maklumlah ibu aisyah ni hari2 dah pening nak masak apa utk anak tersayang hehe..sian aisyah hari2 makan bubur nasi, kentang lenyek, oat, dan puree buah..nanti ibu masak mcm2 utk aisyah ek..

ok ni result checkup aisyah harini..

umur: 8 months
berat:8.45kg 
(aiiyyyak cikit je naiknya..mcmana berat nak naik tuan punya badan lasak kemain..habis tenaga guna utk melasak je huhu)
tinggi:68cm 
(nurse cakap aisyah ni dah tinggi sampai letak dlm penimbang pun dah terjulur kaki ke luar huhu)


masa letak atas tempat nak ukur tinggi tu..aisyah bukan main lagi xreti nak duduk diam2..habis dia bergolek2..tendang2 kaki sampai terhantuk kepala kat papan yg ada kat situ..sampai tergelak nurse tu tengok..adoii:D..awak gegirl la sayang hehe..

dan as usual haruslah ada gambar watak dalam cerita ni kan..xlain xbukan of course la anak ibuayah tercinta ni:D

 ayah..ibu..aisyah dah besar dah:)

"happy 8 months old sayang"

corat-coret:

sebelum keluar dari bilik tu, saya sempat tanya nurse pasal rasa ngilu dan pedih2 dan rasa kebas kat scar czer dulu..katanya dia sampai dah pregnant anak seterusnya pun still rasa sakit tu..dia kata itu normal sbb kita punya perut banyak lapisan..dan sebab tu jugakla kita kena buat family planning betul2..ermm Insya Allah nurse:D

k la sekian saja utk hari ni..jumpa lagi di masa2 akan datang sbb ptg ni tuan belog half day..nak balik kg halaman tercinta..doakan kami selamat sampai ke kg ye..tok ayah, tok ma n pak sedara mak sedara aisyah dah xsabar nk menunggu kepulangan aisyah ni:)

No comments:

Post a Comment