Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, November 3, 2009

Trip Terengganu>>>>Keje ke Bercuti Ni?????

Assalamualaikum W.B.T...

Baru2 ni 25-27 Okt 2009, team BKP (aku, c'ina, c'mat n c'izet) ada lawatan pematuhan pelupusan vesel (kapal) di APMM Wilayah Timur n lawatan ke Jabatan Laut Terengganu. Kitaorg stay kt Felda Residence Hotel..cantik sgt dah ler dpt riverview...hehe...aku ngan c'ina smpai awal lagi n sempat la pusing2 pasar payang dulu...tp cuci mate je la coz timingnya x betul laa...huhu...sedaya upaya aku cuba menahan perasaan jgn tergoda ngan batik2 yg lawa2 n murah2...fuhhh akhirnya selamat gak duit aku...hehehe....then ptg ahd 2 spupu aku (pian) bawak aku n c'ina makan seafood celup tepung kt teluk ketapang (ikan goreng, sotong goreng, udang goreng, kepok n air kelapa...menjilat jari..hehehe)..menghadap laut plak 2..bestnya...

Hari kedua (26 Okt 2009), kiatorg p opis APMM dulu utk cikit briefing, pas 2 baru kitaorg (team BKP, officer dr APMM Putrajaya n dr APMM Terengganu) menaiki bot utk ke Pulau Bidong..besttt sgt2 naik bot 2...laju giler meredah ombak...hehehe...otw 2 kitaorg nmpak la 2 bijik vesel yg nk ditenggelamkan...kapal 2 tgh ditunda ke lokasi penenggelaman...dlm setengah jam kitaorg sampai kt pulau bidong dan apalagi sesi2 bergambar mmg x dilupakan...agak lama gak la dok c2...cantik gak pantainye...kemudian kitaorg meneruskan perjalanan.aku ingat dh nk p tengok kapal tenggelam tapi rupa2nya kitaorg dibawa ke>>>>>>Pulau Redang<<<<<<<...aku cam x percaya jer...x disangka2 aku dapat jejak pulau redang tanpa dirancang...Alhamdulillah...dan sampai2 sane aku cam terkesima jap sebab pulau ni tersangatla cantiknya....baik u all sume pegi...hehehe promote lak aku ni...tp mmg betul cantik sgt2...2 mase tghari...aku x dpt bayangkan mcm mane mase sunset nanti...mesti cantik sgt2 kn...hmmm...b4 this aku de plan ngan c'ina nk p pulau perhentian nexy year, tp pulau redang yg sampai dulu...hehehe...anyway outstation kali ni puas hati sgt2...sambil2 keje dpt gak makan angin...nk harapkan p sendiri lambat lagi la rasenye...hehehe...so...layan je la gambar2 kt bawah ni...daaaa.....












ni lah 2 bijik kapal yg ditenggelamkan jadik tukun tiruan (lokasi: antara pulau bidong dan pulau redang)

















emm sedapnya celup2 goreng ni...





ni mase kat jab.laut ganu...sempatla rase nek bot depa 2..hehe







bergambar dulu sebelum berlepas ke laut





welcome to pulau redang..hehe



lagi2 renung mase depan kaa????















seribu penghargaan kpd apmm terengganu (mlm 2 siap ade dinner lagi..huhu)

2 comments:

  1. ctknya zila..jeles tgk.bila lak aku nk g ni :-)heheee

    ReplyDelete
  2. ha'a kak mmg cantik gilerr..baik akak pegi cpt2 hehe

    ReplyDelete