Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, November 25, 2009

:salam aidiladha:

Assalamualaikum W.B.T

hr ni 26/11/2009 (khamis) tibe la mase yg dinanti2 oleh aku sekian lamenye....balik kampung hohoho balik kampung...hehehe...sebelum bertolak sempat agi aku post entry ni...huhuhuuu..Insya Allah aku bertolak balik kg dlm kul 11.00 pagi konvoi ngan kawan aku...kali ni dlm kete aku, just aku berdua je ngan anis..hopefully perjalanan kami semua dipermudahkan Allah dan dijauhkan dari sebarang halangan...Ya Allah semoga kami semua selamat sampai ke rumah dengan selamat..

kepada kawan-kawan semua...diucapkan selamat hari raya aidiladha dan sama2 lah kita menghayati erti pengorbanan ini dan semoga kita dapat muhasabah diri dan berubah ke arah kehidupan yang lebih baik..Insya Allah...maaf zahir dan batin..daaa...

p/s: berhati-hati di jalan raya..pandu cermat jiwa selamat..ingatlah orang tersayang...dan bersopan santunlah anda di jalan raya:D

Sunday, November 22, 2009

seketika di warta, bangi

Assalamualaikum W.B.T

petang ahad semalam (22/11/2009) aku, anis, mek n yayad p jenjalan kt warta..saje cuci2 mate n letih-letihkan kaki..huhuhuhu...dan sempena besday aku ari 2 mek belanja kfc..hehehe tengkiuuuu byk2 yer mek..len kali bleh blanje lagi...hehe..rindunya aku dekat iyad zaheen..sonoknye main2 ngan dia...nantila ade mase kak ila p umah yayad yer...tungguuuu......



hai sy muhammad iyad zaheen












andai itu takdirNya

Assalamualaikum W.B.T


....dan akhirnya benar seperti apa yang aku jangkakan...sekali lagi aku melalui perkara sama yang pernah berlaku dalam hidup aku suatu ketika dulu...namun aku pasrah.....andai itu takdirNya....

mahalnya brekfes!!!!!

Assalamualaikum W.B.T

baru-baru ni as usual la pepagi sampai opis aku g beli brekfes dulu..pilih punye pilih akhirnya aku amiklah nasi goreng ngan ikan sardin kecik..to kalo nk tahu menu kt kafe kitaorg ni dh boleh hafal dah..menu same je tetiap hari..x yah nk pk pjg la kalo nk pilih makanan..same gak ler time lunch pun..tp nk wat camner itu jer yg ada..nk p tempat lain mls la plak...huhuhuhu...yg aku terkejut sgt2 adalah harga makanan yg aku amik ari 2:

nasi goreng+ikan sardin = RM3
.60
air mineral = RM1.00

so harga brekfes ari 2 RM4.60...mak aii akak kafe 2 pun..agak2 la nk letak harga pun...ikan sardin 2 pun bukannya pakai brand yg mahal pun...aku dlm muka terkejut 2 pun bayarla gak w/pun dlm hati ingin jer aku kuiri akak 2..tp aku malas nk pnjang2kan hal 2..org ramai lagi beratur kt belakang aku...hmm...dengan hati sebalnya aku makan la ns goreng 2 sampai habis..apapun aku bersyukur dengan rezeki ari 2 w/pun harganye mmg x patut yg amat!!!!!hmm...





RM3.60





ns goreng+sardin+air mineral = RM4.60

Friday, November 20, 2009

lunch d d'limau nipis bangi

Assalamualaikum W.B.T

hr ni (20/11/2009), aku n geng2 seopis yg lain (ezi, k'diana, fatanah, nor n kak g) pegi ke warta, bangi...biase la hr jumaat rehat lame ckit..time ni je la rase nk kuar dr ptrjaya kejap..hehe..mula2 kitaorg g warta cuci2 mate..yela time2 cenggini faham2 je la, window soping jer la yg termampu..huhuhu..aku jln2 ngan kak g round2 tengok baju2 etc...yg len sume da berpecah...pas penat pusing2 1 warta tu, kak g ajak g satu tempat, katanye tempat yg de jual air limau nipis special...mana lagi...d'limau nipis la..hehehe..maka pergi la aku berdua ngan kak g ke c2..kak g mkn nasi campur n air limau nipis special 2..aku lak mkn nasi cmpur gak n air sirap limau..dan sepanjang kitaorg kat c2 aku teringat satu momen dalam hidup aku yg berlaku baru-baru ini:D..dan yang pastinya saat itu akan menjadi kenangan terindah dalam hidupku:D...x lame lepas 2 kitaorg pun bertolak balik ke opis...daaaaaaa

Sunday, November 15, 2009

selamat ulang tahun sayang>DBJ1611<

Assalamualaikum W.B.T

hr ni 16/11/2009 genapla aku dan ida (my twin) berusia 26 tahun..dan hr ni jugak keretaku menyambut 1st annivrsry..Alhamdulillah dalam masa setahun ni, kete ni dah byk berjasa kpdku dan keluarga..da byk tempat2 yg ku jejaki dengan kete ni termasuklah pergi outstation..dan aku jugak bersyukur sgt2 kerana sebelum ni ulang alik keje nek moto jer tp Alhamdulillah da dpt beli kete idaman..hehehe..tp dlm tempoh setahun ni kete kesayanganku ini telahpun 'cedera' akibat dilanggar org dari blakang dan kete yang melanggarnya plak adalah kete kakakku sendiri...huhuhuu...kejadian ni berlaku raya pertama yang lepas (20/9/2009) yg mana mase 2 spupu aku yg drive kete...dia terlelap dan x sempat nk brek terus terlanggar kete aku..mase 2 kitaorg konvoi nk p open house umah spupu..nk wat camner x der rezeki..dua2 skali plak 2 kene..sudahnya segala plan beraya ke rumah kwn2 terpaksa dicancelkan..cuma hari raya ke 2 jer aku sempat berjalan coz raya ke 3 da hantar kete ke bengkel..kete ida pun sama...dua2 masuk 'wad' sudahnya aku dan ida dok diam jer kt umah spanjang cuti raya 2...yelah nk beraya pun x der trasnport dah..so mase raya 2 dok umah je la melayan tetamu yg datang x putus2..hilang la ckit rase boring hehehe..k lah pe pun pesanan utk myvi ku ini...jgn buat hal tau, perform elok2..cian kt tuan dia ni hehehe....k, daaaa





ni lah myvi kesayanganku..mase sampai dulu dlm musim hujan..skrg pun musim hujan gak...huhuhu




buah hatiku..hehehe




ni lah kete ida yg langgar kete aku..dua2 lampu kena tukar dlm RM1000 gak abis kete dia



sedihnya dah kemek kete aku ni..melayang gak la RM300 ketuk ngan cat

tuhan berikan aku cinta

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta




(ni lagu fevret aku..salah satu ost filem 'ketika cinta bertasbih'..citer lagu ni hampir sama dengan apa yg aku sedang lalui sekarang...hmmm)

baru teringat laa...

Assalamualaikum W.B.T

yg sebenarnya citer ni da lama..aku x ingat dah tarikhnya bile..lupe hehe.tp ari 2 aku de wat makan2 ckit kt umah bujang aku 2.huhuhu...menunya x la se'grand' cam org lain buat tp aku buat je la setakat yg termampu.bukan ape aku bab2 masak2 ni kureng ckit tp kalo suh makan aku laju jerrrrr...so pada hari 2 aku meng'import' adik aku-anis dr um utk menolong kakak dia ni.sore2 x menang tgan jugak..dan assistant aku yg lain adalah>>>cik ina (my bos)..tidak kusangka2 bos aku ni ringan tulang jugak upa2nya..hehehe(p/s: LNPT thun ni bg markah lebih ckit ek:D).. pepagi lagi aku dan anis p pasar kat precint 8 beli barang2 basah..balik 2 terus siapkan bahan2 utk menu yg telah dirancangkan.menunya adalah laksam, bihun goreng, dadih, kuih cara dll...hehehe 2 jer yg termampu buat..dadih ngan kuih cara aku serahkan kt anis suh dia buat..aku just goreng bihun n wat laksam jer ahaakkzzz..dlm tghari cam 2 da bunyik org bagi salam..jeng jeng jeng tetamu pertama yg datang adalah ida n family..disusuli oleh kak shima, ninie, kak nana n abg juaidi n za...selamat menjamu selera..hehehe.. kpd sume yg sudi menghadirkan diri ke rumahku pada hari itu, bebanyak terima kasih diucapkan dan mohon maaf di atas segala kekurangan yg ada yelah dengan rumahnya yg bersepah maklumlah org bujang..kua kua kua...kpd yg x terjemput 2 Insya Allah ada masa dan rezeki kite jumpe lagi di lain hari ek..enjoy da picture..daaa















jemput makan yer




peace no war hehe




menu utama laksam
















Thursday, November 5, 2009

Berhenti Berharap

Assalamualaikum W.B.T

Hari ini (6/11/09) Putrajaya dibasahi hujan seawal pagi..dan mencetuskan suasana yg sungguh indah dan syahdu...dan suasana ini seolah2 'merestui' azamku pd hari ini...hmm setelah berfikir panjang dan mengambil kira perkara2 yg pernah berlaku dlm hidup aku sebelum ni...akhirnya aku buat satu keputusan>>>>>BERHENTI BERHARAP<<<<<kadang2 dalam hidup kita mmg byk impian yang ingin dicapai, tetapi tidak semua yg diidamkan menjadi kenyataan. Ada masanye kita akan menjadi kecewa sekiranya kita tidak mendapat apa yang telah diharapkan.Oleh itu, mulai hari ini aku ingin menjadi seorang yg lebih realistik dan berpijak di bumi yg nyata. Walaupun kdg2 impian dan kenangan itu sesekali bermain2 di fikiran..namun itu semua akan tetap ku abadikan dalam diri ini selama diizinkan Allah S.W.T. Oleh itu, nikmatilah hidup ini dengan penuh ketenangan, keceriaan dan kesederhanaan...daaa....







Astaghfirullahal Azim...

Salam semua...

ari ni 5/11/09...pagi2 lg aku da moody...apa xnye meeting aslny belah ptg...at last tetiba wat pagi plak..selalu cenggini...temp aku da hangat mase 2...bermula dari pg smpaila abis meeting mmg aku dikuasai perasaan marah...Astaghfirullahal Azim...Ya Allah, ampuni hambaMu ini...sesungguhnya aku menyesal sgt2 kerana gagal mengawal nafsu amarahku...sepatutnya aku belajar utk lebih cool dan berusaha melawan perasaan marah ini dr menguasai diriku..tp nmpknya aku x berjaya ari ni...aku sebnarnya susah nk marah2 ni kecuali sesuatu perkara 2 betul2 meng'hot'kan aku..dan mgkin jugak ni sume gejala __ __ __?????ermm..biasenye time ni emosi x menentu...hmm..apa pun aku harap aku akan menjadi seorang yg lebih sabar lps ni...Insya Allah....Astaghfirullahal Azim...

Tuesday, November 3, 2009

Indahnya Putrajaya

Assalamualaikum W.B.T

errmmm...first skali nk ucap tqvm to c'ina coz zila amik gambar ni...saje nk abadikan dlm blog..hehehe...actually selama ni aku x sedar yg upa2nya pemandangan mase ujan kt putrajaya ni tersangatlah indah dan syahdu...nape ek aku x sedar padahal gambar ni kt blakang aku jer...khusyuk wat keje kot..hahaha... k lah x nk bebel panjang2..enjoy da picture...daaa



titik2 hujan membasahi putrajaya




emm bestnya kalo dapat tido time ni..diulit kesejukan dan ketenangan



ni blakang opis aku





ni pemandangan sekitar kawasan rumah aku n c'ina (pangsapuri putra damai precint 11)



cantiknya kawasan rumah aku upa2nya...tp masalahnya aku duk tingkat 1 mane nk nmpk view cenggini..hehehe...yg aku tahu kwasn depan jer..area blakang jarang g jengok

Trip Terengganu>>>>Keje ke Bercuti Ni?????

Assalamualaikum W.B.T...

Baru2 ni 25-27 Okt 2009, team BKP (aku, c'ina, c'mat n c'izet) ada lawatan pematuhan pelupusan vesel (kapal) di APMM Wilayah Timur n lawatan ke Jabatan Laut Terengganu. Kitaorg stay kt Felda Residence Hotel..cantik sgt dah ler dpt riverview...hehe...aku ngan c'ina smpai awal lagi n sempat la pusing2 pasar payang dulu...tp cuci mate je la coz timingnya x betul laa...huhu...sedaya upaya aku cuba menahan perasaan jgn tergoda ngan batik2 yg lawa2 n murah2...fuhhh akhirnya selamat gak duit aku...hehehe....then ptg ahd 2 spupu aku (pian) bawak aku n c'ina makan seafood celup tepung kt teluk ketapang (ikan goreng, sotong goreng, udang goreng, kepok n air kelapa...menjilat jari..hehehe)..menghadap laut plak 2..bestnya...

Hari kedua (26 Okt 2009), kiatorg p opis APMM dulu utk cikit briefing, pas 2 baru kitaorg (team BKP, officer dr APMM Putrajaya n dr APMM Terengganu) menaiki bot utk ke Pulau Bidong..besttt sgt2 naik bot 2...laju giler meredah ombak...hehehe...otw 2 kitaorg nmpak la 2 bijik vesel yg nk ditenggelamkan...kapal 2 tgh ditunda ke lokasi penenggelaman...dlm setengah jam kitaorg sampai kt pulau bidong dan apalagi sesi2 bergambar mmg x dilupakan...agak lama gak la dok c2...cantik gak pantainye...kemudian kitaorg meneruskan perjalanan.aku ingat dh nk p tengok kapal tenggelam tapi rupa2nya kitaorg dibawa ke>>>>>>Pulau Redang<<<<<<<...aku cam x percaya jer...x disangka2 aku dapat jejak pulau redang tanpa dirancang...Alhamdulillah...dan sampai2 sane aku cam terkesima jap sebab pulau ni tersangatla cantiknya....baik u all sume pegi...hehehe promote lak aku ni...tp mmg betul cantik sgt2...2 mase tghari...aku x dpt bayangkan mcm mane mase sunset nanti...mesti cantik sgt2 kn...hmmm...b4 this aku de plan ngan c'ina nk p pulau perhentian nexy year, tp pulau redang yg sampai dulu...hehehe...anyway outstation kali ni puas hati sgt2...sambil2 keje dpt gak makan angin...nk harapkan p sendiri lambat lagi la rasenye...hehehe...so...layan je la gambar2 kt bawah ni...daaaa.....












ni lah 2 bijik kapal yg ditenggelamkan jadik tukun tiruan (lokasi: antara pulau bidong dan pulau redang)

















emm sedapnya celup2 goreng ni...





ni mase kat jab.laut ganu...sempatla rase nek bot depa 2..hehe







bergambar dulu sebelum berlepas ke laut





welcome to pulau redang..hehe



lagi2 renung mase depan kaa????















seribu penghargaan kpd apmm terengganu (mlm 2 siap ade dinner lagi..huhu)