Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, July 11, 2011

checklist ibu&baby ke hospital

Salam kasih,

alhamdulillah minggu ni usia kandungan dah mencecah 35 minggu, hanya tinggal beberapa minggu lagi untuk sampai ke final destination..semoga segalanya dipermudahkanNya..amin..walaupun kedudukan cik baby masih songsang iaitu kepala kadang2 kat atas, kadang2 sebelah kanan tapi seboleh2nya saya xmau memikirkan sangat..apa yang termampu saya buat, berdoa dan cuba memujuk cik baby untuk pusing..yang selebihnya saya berserah kepadaNya sebab hanya Dia yang lebih tahu mana yang terbaik untuk saya...

oh ya dalam entry2 sebelum ni saya ada sentuh pasal nak packing barang2 ke hospital kan?tapi sampai arini tak terpacking2 lagi huhu...ingatkan memang nak packing dah weekend aritu tapi ada kerja plak..(alasan je tu haha) sampaikan en.suami tanya lagi untuk kesekian kalinya bila nak packing...dan jawapan saya standardlah.."nantila dulu" hehe, tapi apapun memang xleh nak tangguh2 dah dis week by hook or by crook mesti kena pack siap2 sebab dah nak masuk 36 minggu dah ni..sebelum tu apa kata kita sama2 check apa barang2 yang perlu dibawa ke hospital nanti...sedikit sebanyak boleh jugak dikongsi bersama kawan2 yang tengah preggy skrg:P..

Barang2 Ibu:-

1) buku pink (paling penting)
2) kad pengenalan&kad kawin
3) baju (seboleh2nya berbutang di depan untuk memudahkan penyusuan)
4) kain batik
5) underwear
6) tudung
7) stokin
8) tuala mandi&tuala muka
9) toiletteries
10) maternity pad
11) selipar
12) nursing bra
13) breast pad
14) sweater
15) beg plastik (isi baju2 kotor)
16) makanan&minuman (kurma, biskut, dll)
17) air zam zam&air selusuh
18) minyak angin
19) majalah, buku & novel
20) al-quran&yassin
21) telekung (kalo masih sempat untuk solat)
22) telefon, kamera & charger
23) GL


Barang2 Baby:-


1) diapers newborn
2) baju baby
3) mitten&booties
4) baby hat
5) selimut/bedung
6) barut baby
7) toiletteries
8) tuala mandi
9) baby wipes
10) minyak telon/minyak yu yee


ermm, siap senarai dah tapi bilala nak start packing ni..setiap kali g klinik mesti nurse akan tanya pasal preparation nak bersalin ni..arap2 next checkup jawapan saya ialah "dah"...bukan "belum lagi"...:)


note:-
berdebar menunggu hari khamis ni jumpa doktor pakar...semoga dipermudahkan segalanya...amin

2 comments:

  1. bagus dh siap sedia...since anytime leh jadik bersalin

    ReplyDelete
  2. ryy.han

    tu la..tapi list je baru, pack nya belum lagi huhu..anyway selamat berkenalan:)

    ReplyDelete