Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, July 4, 2011

i'm@34 weeks

Salam,

fuhh baru sudah mesyuarat..baru ada luang ckit nk mengadap belog ni huhu..weekend yg lepas buat apa ek kawan2?saya, ari sabtu en.suami sekolah so xleh kuar g mana2...mlm je kitaorg g makan steambot kat maeps@serdang ngan adik, adik ipar n kakak ipar..puas hati dapat jugak makan steambot sblum bersalin ni:D..petang semalam lak g rumah sedara kat desa saujana, sungai merab..asalnya nak g sekejap je sebab rancang nk g warta pulak lepas tu tapi bila dah sampai sana 'terlekat' terus kat situ sebabnya duk cuci mata+cuci duit hehe...mana xnya sedara saya tu bisnes baju2, jubah2..xda niat pun nak belinya tapi bila dah lama2 kat situ tersangkut jugak sepasang baju kurung pahang ni..baju raya!!!malas dah nak pikir panjang, malas dah nak kuar pasni semata2 nak cari baju raya..alang2 dah ada yg berkenan amik terus!alhamdulillah xyah pening2 kepala dah...sambil belek2 kain baju tu, kawan sedara saya ni pulak berniaga tupperware..kebetulan dia nk clearance stok..apalagi berkotak2 tupperware dikeluarkannya..terus jadi rambang mata dibuatnya...mana xnya rega murah giler!!!rembat jugak barang2 tupperware tu..terus jadi ahli lagi huhu..tapi atas nama en.suami la sebab dia yg rajin beli tupperware ni..saya just suka tengok2 je yg tukang belinya en.suami:)...akhirnya dari nak pegi sekejap je, tup tup dekat 3 jam jugak melekat kat situ huhu...pastu baru kitaorg gerak ke warta carik barang cikit2..balik rumah terus flat huhu...

eh ada kaitan ke ngan tajuk di atas???hehe xpa la tu sekadar selingan je hihi..actually kalo tengok sticker kat sidebar tu dah menunjukkan usia kandungan saya dah mencecah 34 weeks...alhamdulillah diam xdiam dah semakin menghampiri ke hujungnya..rasa nerves la plak, dah ujung2 ni masa rasa makin cepat je berlalu..k lah saya just nk share perubahan demi perubahan yang berlaku bila dan mencecah 34 weeks ni..

  • sudah terasa 'keberatan' membawa perut ni hehe tapi saya suka!..memang jelas perubahannya..dulu bolehla nak jalan laju2, bangun  pun boleh je cepat2...SEKARANG..jalan cikit dah mengah, nak bangun pun xleh terus bangun macam tu je especially bila nak bangun dari tidur, kena pelan2, berdiri lama2 pun xboleh pinggang akan cepat rasa tegang+sakit...jalan pun orang cakap dah terkedek2 huhu...
  • sangat dilema bila time nak tido..punyala seksa sebelum dapat terlena..pusing kiri xselesa, pusing kanan xselesa, nak terlentang xelok pulak untuk cik baby..sekejap2 bolehla tapi tu pun xselesa jugak..dari tengkuk hingga ke bawah pinggang ni rasa mcm nak patah..bila nak ubah position kiri ke kanan tu kena slow2 xleh terus pusing macam tu je..sebab kena tampung perut jugak untuk pusing...cian en.suami mesti terganggu tiap kali nak tido..ye lah sebelum dapat posisi yg betul2 selesa, jenuh berpusing sana sini...
  • bengkak kaki on off...kalo berjalan, berdiri or duduk lama2 sure bengkak punya..en.suami la yg setia mengurut kaki saya..kadang xsampai hati gak sebab rasa menyusahkan dia tapi nak urut sendiri mmg xmampu..tersekat kat perut dah bila nak membongkok tu...even nak potong kuku kaki pun en.suami yg potongkan huhu...
  • selera makan?alhamdulillah macam biasa tapi sekarang dah xboleh nak makan banyak2 sebab terasa cepat penuh..kena makan sekadar untuk kenyang je..kalo dulu selagi boleh sumbat saya sumbat je hahaha..tapi ada bagusnya jugak at least terkawal la cikit kenaikan berat badan ni
  • time solat pun dah mula rasa 'berat'..especially bila nak bangun tu..kadang2 rasa nk rebah sebab xbalance tapi still gagahkan diri solat berdiri selagi termampu...
  • barang2 cik baby sume dah siap basuh cuma xpacking je lagi..en.suami dah bising2 suh packing siap2 tapi saya kata biarlah dulu huhu..biasala saya sume last2 minit buat keje..xberubah2 dari dulu huhu...
  • cik baby makin kuat bergerak tapi sekarang gerakannya lebih berupa mengeras..tenggelam timbul senget2 perut dibuatnya..bahagia sangat bila tengok perut ni bergoyang2..terasa satu perasaan yg sangat indah..leka dibuatnya:)..semoga cik baby kat dalam ni membesar dengan sihat ye sayang...tapi sekali dia bagi tendangan padu tu senak juga dibuatnya huhu..yg xtahannya ayahnya pulak selalu menggeletek perut ni...geli!!!tapi dia cakap dia geletek baby bukan ibu...nak main2 ngan baby..aduhai layan je la
  • dah mula rasa sakit2 sengal2 kat bahagian bawah perut..bila disentuh rasa keras je kat situ..senak, ngilu sume ada..
  • dan yg paling rasa bahagia bila nak tidur malam2 n bangun tido pagi2, en.suami akan usap2 perut dulu walaupun masa tu masih mamai2 lagi...serius bahagia!!!luv u sayang...
  • ermm apalagi ek..rasanya tu je kot..setakat lemah2 badan, xlarat nk buat keje tu saya rasa sume m2b akan merasainya kan?k lah rasa macam banyak pulak pot pet arini...nanti kita stori2 lagi ye..
k la nak balik dah...arini saya puasa ganti..Insya Allah ada 3 hari lagi..en.suami pun turut puasa sekali:)...nak masak apa ek???

2 comments:

  1. bahagianya rasa....za tetap tunggu saat tu, kak zila....

    ha...tak abis puase ganti lagi!! hehehe za ponnnn :p

    ReplyDelete
  2. Insya Allah..kak zila doakan semoga za&khairul cepat2 dapat rezeki tu..apa2 don't forget me ok!

    ececeh kata org huhu pahtu bila nak posenya...i miss u lah!!!bila nk jumpe ni????????

    ReplyDelete