Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, May 23, 2012

pengasuh oh pengasuh

Assalamualaikum,

first of all mintak maaf banyak2 sebab arini hari 'berangin'..so blog la jadi mangsa luahan perasaan huhu..

pagi tadi mcm biasa saya dan en.suami hantar aisyah ke rumah pengasuh..sampai je kat bawah saya sorang je yg naik..en.suami tunggu kat bawah..sampai je rumah pengasuh tengok grill dah bukak cuma pintu je yang bertutup..pastu saya ketuk dan bagi salam..ok xbukak lagi saya ketuk lagi..kali ni lebih kuat..hampa!!!xda apa2 respon..pastu saya cubala bukak pintu tp berkunci..pastu saya gegar2kanla pintu tu dgn harapan ada orang perasan ada orang kat luar (saya)..pun senyap sunyi..ok xpa saya ketuk lagi lebih kuat sampai sakit tangan..maklumlah pintu kat kuarters ni tebalnya 20 lapis!!!ketuk punya ketuk sambil tengok jam..haissh dah lambat ni..nak tel, tel saya mmg jarang bawa naik lagipun sekejap je pun nak hantar aisyah...pastu saya ketuk dan ketuk lagi sambil gegar2kan pintu tu banyak kali..astaghfirullahalazim manala pengasuh aisyah ni..kang xpasal2 pecah pintu tu saya kerjakan huhu..punyala kuat macam tu pun xdengar..saya dah mula berangin dah sebab ini bukan kejadian kali pertama..dah banyak kali dah..bila tengok jam mmg saya dah terlambat..lalu tanpa membuang masa saya turun balik bagitau en.suami..last2 en.suami suh g keje dulu nanti dia akan hantarkan aisyah..

on the way g opis mmg saya drive laju2la sbb nak kejar punch card..mana2 kereta yang agak kurang berhemah dapat hon saya la jawabnya..tambah berangin bila ada yg bawak kereta xikut peraturan..biasalah bila syaitan tgh bersorak kan..astaghfirullah...sampai2 diopis plak tengok parking yang saya selalu parking lagi membuatkan darah saya naik!!!ishh keta ni..mmg saya kenal tuan punyanya tapi nak bagitau kan kecik hati plak..dah sah2 tempat tu boleh muat 2 keta..dia pegi parking keta dia sorang2 kat situ sampai xda space utk keta lain..(marah ni)..pusingla saya beberapa minit kat situ..dah membuang masa dah kat situ utk cari parking..naik opis memang merah dah kad saya hari ni..pukul 8.03 minit..selama ni bersih je punch card saya tapi hari ni dah tercemar dgn color merah..xpa lah dugaan..think positif...

ptg ni plak tengah2 buat keje dapat msg dari pengasuh cakap aisyah tersungkur kat almari tv dan benjol sikit kat kepala..dari hati yang dah sejuk kembali membara..dan2 tu jugak lah hati ni terdetik nak cari pengasuh lain tapi bila fikir2kan balik hati orang kena jaga juga..tapi bila fikir keselamatan anak memangla nak yg terbaik dan boleh diharap..selama ni mmg saya dah bertolak ansur dengan dia..saya cuma cari pengasuh yang mana pagi2 dan petang2 masa saya nak hantar dan ambil aisyah, pintu dah terbuka..barulah nampak kita ni 'welcoming'..ni pagi2 duk ketuk pintu bagai nak rak..masa nak amik sebelah petang pun sama..ishh macam mana nak buat ni...

ermm sorilah hari ni teremosi sikit..sekadar meluahkan yang terbuku di hati..

2 comments:

  1. pelik bil apengasuh mcm tu..biasanya pagi2 dia sepatutnya dah ready utk sambut anak2 yang dia ngasuh. aihh..ada plak kita nk ketuk pintu dia bagai nk rak. krng cakp kita ni kerek la apa la. sy rasa kan kak..elok la kalo beransur2 cuba cari pengasuh lain.kita kalo blh nak pengasuh yg sudi jaga anak kita mcm anak dia. kan? :)

    ReplyDelete
  2. ezzah,

    tu la..susah kan nak cari pengasuh yang boleh anggap anak kita mcm anak dia sendiri, tapi pengasuh akak ni muda lagi baru belasan tahun n xkawin lagi..tapi bila dah byk kali mcm ni, akak mmg dah nekad nak hantar ke tempat lain..tadi dah g survey taska opis:)..ingat tahun depan nak hantar situ dah:)

    ReplyDelete