bersambung kembali kisah birthday celebration aisyah..kali ni kita masuk bab2 menu ataupun juadah makanan utk hari tu..dan seperti majlis2 terdahulu semua menu adalah hasil masakan sendiri..xda katering atau sebagainya..sumenya gotong raya memasak:)..dan utk pengetahuan semua, ada sesetengah bahan masakan diimport khas dari kg hehe..jom tgk belakang tabir penyediaan juadah utk tetamu:)
bahan2 utk membuat cucur@jemput2
tukang buat cucur:)
buah2an utk rojak buah..ingat nak letak betik jugak tapi sekali betik dah masak dah huhu
masterchef:)
posing di dapur:)
buat keje pun sempat lagi posing:)
yg ni puding roti marble:)
ni plak agar2 santan pandan~my favourite (sendiri suka makan sendiri buat:D)
menu utama hari tu-nasi berlauk versi kelantan-gulai kuning ikan selayang (sardin) n gulai telur
pencuci mulut
menu wajib-rojak buah
ayam goreng
acar timun+carrot+nenas
menu lain-spaghetti air tangan en.suami
kuah spaghetti
alhamdulillah..juadah mencukupi utk semua tetamu..xda yg berlebihan..tapi spaghetti tu kena ulang masak sebab sekejap je dah habis..laku spaghetti ni hehe..ingatkan xcukup makanan sbb bajet jemput tetamu dlm 50 org je..tapi yg dtg lebih dari 50 org..alhamdulillah
bersambung lagi....
p/s:tuan rumah sendiri mlm tu baru boleh merasa juadah..petang xsempat makan sbb sibuk layan tetamu:)
No comments:
Post a Comment