Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Sunday, September 8, 2013

hisap kaki nak dapat adik~betul@kebetulan?

Assalamualaikum,

pernah dgr x yg org2 tua selalu cakap kalo anak kita masukkan jari kaki ke dalam mulut tandanya dia nak dapat adik?KEBETULAN kot..iye saya lebih percaya ianya adalah kebetulan..walaupun ianya memang betul setakat ini..tapi takkanlah setiap budak yg hisap kaki tu akan dapat adik kan?sbb dari pemerhatian saya ramai je budak yang mencapai umur 3 bulan ke atas yg akan hisap jari..memang dah itu salah satu perkembangan anak2 kita kan..

mcm saya mengandungkan muafah dulu, seingat saya, saya xpernah tgk aisyah hisap jarinya tapi en.suami kata dia pernah tgk aisyah hisap jari..tup tup xlama lepas tu saya disahkan pregnant~kebetulan...

mengandung kali ni pun sama..tapi kali ni mmg saya nampak sendiri muafah hisap jari..rasa2nya masa umur dia 4@5 bulan kot dia start hisap jari..then masa umur dia masuk 8 bulan saya disahkan pregnant lagi~kebetulan lagi:)

bila muafah duk hisap2 jari tu en.suami asyiklah duk usik2 muafah nak dapat adik tu..boleh kata setiap kali muafah duk hisap jari setiap kali tu la en.suami duk sebut2 (pasal nak dapat adik ni)..haiisshla saya ni setiap kali tu la duk menepis dakwaan en.suami tu huhu...tu la bie, masin sungguh mulut tu..kan kata2 tu satu doa akhirnya betul saya mengandung lagi..(lepas ni xbagi dahla anak hisap jari hehe)..

apapun itu semua adalah pandangan orang tua2 kita dulu..sesuatu yang terjadi itu adalah kehendak Yang Maha Esa..kalau dah kun fayakun tu In Shaa Allah akan jadi juga..xsemestinya hisap jari@tak, kalau dah rezeki kita In Shaa Allah akan jadi rezeki kita..


 sedap sangat ke kaki tu dik hehe.

 yummy..rindunya muafah masa ni..rasa nk gigit2 paha dia tu:)

2 comments: