Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, November 16, 2011

16.11.11: hari ini saya genap berumur 28 tahun..alhamdulillah

Assalamualaikum,

16 november..tarikh yang paling dinanti2kan setiap tahun..pada tarikh inilah saya dan kakak kembar saya dilahirkan bonda tercinta..dan hari ini tarikh  16 november saya bersyukur masih lagi diberi kesempatan dan dipanjangkan umur untuk bertemu dengan tarikh hari lahir saya..maknanya hari ni saya genap berumur 28 tahun..ye saya dah berumur 28 tahun!!!2 tahun lagi andai dipanjangkan usia, saya akan mencecah umur 30 tahun..sekejap je masa berlalu sampai xsedar diri ini dah melewati beberapa peringkat perubahan dalam hidup..

di usia 28 tahun ini saya bersyukur dengan segala nikmat dan rezeki yang dicurahkanNya..bergelar ibu diusia 28 tahun adalah satu anugerah terindah buat diri saya..berkahwin di usia 27 tahun dan mendapat anak di usia 28 tahun merupakan impian saya semasa belajar dulu..tanpa saya sedari, boleh dikatakan kebanyakan impian saya dimakbulkan Allah S.W.T..syukur Ya Allah..walaupun hambaMu ini banyak melakukan khilaf namun Engkau tetap memberi dan terus memberi..sesungguhnya Engkau Maha Pengasih dan Penyayang..tiada kata-kata yang mampu saya coretkan untuk menggambarkan betapa kecilnya saya disisiNya..hanya tahu meminta tetapi susah sekali untuk memberi..Ya Allah, semoga hari ini dan hari2 seterusnya hambaMu ini akan terus berusaha memperbaiki diri demi mendekatkan diri kepadaMu dan hidup di landasan agamaMu yang Maha Benar..amin

ok berbalik kepada topik entry,macamana dengan sambutan hari lahir saya?sebenarnya xada sambutan pun huhu..bila tgk blog kawan2, suami masing2 buat suprise celebration untuk isteri kesayangan, beli kek, bagi hadiah, bagi a bunch of flower..dalam hati bestnya dapat suami yang caring macam tu..romantiknya..tapi saya tepuk pipi untuk menyedarkan diri xpayahla berangan2 dapat macam tu..bersyukur dengan apa yang ada..sebab saya kenal suami saya bukan jenis macam tu, walaupun xseromantik seth tan dalam nora elena tu (saya xtgk pun citer tu tapi kwn2 yg duk citer huhu) tapi saya bangga dan bersyukur dapat suami mcm en.suami..cukup sempurna sebagai seorang suami dan seorang ayah..inilah hadiah yang paling mahal dalam hidup saya dan ini hadiah yang saya mahu untuk setiap hari lahir saya setiap tahun seumur hidup saya ini..he's complete me..romantiknya dalam caranya yang tersendiri:)..

hadiah lain?sejujurnya saya xmengharapkan apa2 hadiah dari en.suami..cukuplah kasih sayang yang dicurahkan selama ini..dan ingatannya terhadap hari lahir saya pun dah cukup bermakna buat saya..bangun pagi tadi dapat wish 'happy birthday' dan selepas tu dapat wish lagi berserta kata2 yang mampu mengalirkan airmata saya...itu dah cukup!!!

dan sempena hari lahir saya ni, saya mengharapkan semoga Allah menguatkan hati saya untuk menempuh sebarang dugaan dan cabaran dalam hidup ini..dan semoga Allah terus mengekalkan kebahagiaan yang dimiliki kini sehingga ke akhir hayat saya..dan semoga Allah menyembuhkan penyakit bonda saya dan terus melimpahkan rahmat dan kasih sayangNya kepada semua insan2 yang saya kasihi dan sayangi dalam hidup saya dan juga kepada kawan2 semua..amin

 selamat hari lahir juga buat kembarku ida..sama2 berkongsi tarikh lahir..dia lagi best dapat suprise cake ngan hadiah lagi dari en.k nya..semoga cepat2 kawin ye:D


tapi kan...nak share jugakla kat sini hadiah birthday yang saya dapat tahun lepas..masa tu merajuk la jugak sebab en.suami xtahu pun bila hari lahir saya..maklumla kenal ekpress terus kawin huhu..hadiah ni pun dapat agak lambat tapi saya tetap bersyukur ada jugak hadiah untuk saya..


ilmu..hadiah yang tidak ternilai sampai bila2..semua tentang aspek kehidupan hukum hakam dan panduan ada dalam buku ni..jom kita manfaatkannya:)


eh lupa plak..nak wish gak happy anniversary yang ke-3 buat myvi kesayanganku ***1611 yang kini berada di kampung..(ngok ngek la mung ni ila..keta mana boleh dengar ngan cakap huhu)..xsabarnya nak bawak balik myviku ke sini, pakai keta 'panjang' ni malas sungguh time nak parking huhu...



p/s: entry pasal birthday je tapi citernya panjang berjela huhu...tapi, ada saya kisah???hehe

6 comments:

  1. bestnye ade twin rupenye.ade rezeki,nti dpt baby twin lak

    epy besday k.zila.kite kongsi bln yg same.hehe

    ReplyDelete
  2. Happy birthday ila. Smoga bahagia n dmurahkn rzeki selalu..

    ReplyDelete
  3. shila,

    Alhamdulillah..Insya Allah:)..thanks shila, oh yeke shila berapa hb?dah lepas ke belum..happy birthday jugak ye:D

    ReplyDelete
  4. yana,

    timakasih yana:)..Insya Allah..yana pun sama..semoga gembira selalu disamping keluarga tersayang:D

    ReplyDelete
  5. happy birthday kak zila...semoga semuanya yang kak zila impikan menjadi kenyataan

    ReplyDelete
  6. amin..thanks zaa..zaa pun sama tau..impian dah jadi kenyataan tu hehe..

    ReplyDelete