Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, November 8, 2011

cerita raya haji part 1: on the way balik kg

Assalamualaikum,

wah sejak bila entry saya ada part2 ni hehe..xkisahla ye almaklumlah cerita raya haji ni banyak sangat untuk dikenang..so haruslah gigih mencoret itu ini untuk kenangan kami sekeluarga di masa akan datang:)

pada mulanya saya ngan en.suami plan balik 3 hari je..sabtu-isnin, xamik cuti pun..last2 en.suami bagitau sekolahnya cuti sampai selasa, so saya yang bukan cikgu ni amikla cuti hari selasa:) maka cuti kami jadi 4 hari..

so, jumaat malam tu dalam pukul 9 mlm kami bertolak dari rumah..sampai MRR2 jalan punyala jammed..standardlah kan MMR2 huhu..sampai tol gombak ok la sikit jalannya tapi saya ni mengantukla yang amat sangat..tersengguk2 dalam keta tu, niat hati seboleh2nya xmau tido sebab nak temankan en.suami drive..sian dia drive sorang2..tu la saya offer diri nak drive xbagi huhu..namun disebabkan rasa mengantuk yang amat sangat, saya pujuk en.suami supaya berhenti kat petronas sebelum tol bentong..so kami tido kat situ dulu dalam sejam sebelum teruskan perjalanan..dalam pukul 1 pagi baru kitaorg gerak semula..

pada awalnya memang kami dah plan nak ikut jalan terengganu kali ni sebab nak elakkan jammed..so sebaik saja lepas tol bentong, kami terus je ikut LPT (lebuhraya pantai timur)..sebelum tu tengok susur kiri ke bentong, kenderaan dah mula sangkut kat situ sampai nak masuk susur pun banyak keta yg xbergerak2..dalam hati pikir xpa la jauh sikit pun asalkan jalan clear..

so bermulala perjalanan kami ke kelantan merentasi LPT huhu..alhamdulillah perjalanan lancar..kami berenti solat subuh dekat kawasan kemaman kemudian bila dah masuk k.terengganu terus ikut jalan pantai untuk sampai ke kelantan..sonok sebenarnya ikut jalan terengganu ni..dapat tengok laut ..sesekali tukar pandangan kalo x sebelum ni ikut jalan g.musang asyik tengok hutan je hehe..

dan alhamdulillah dalam pukul 9 pagi kami selamat sampai ke rumah..dan terlerailah rindu dekat anak tersayang..aisyah mardhiyah..suka ye ibu ngan ayah balik..cian adik kena tinggal ye..ibu ngan ayah bukan saja2 nak tinggal adik kat kg tau tapi ibu ngan ayah kesian kat adik kalo kena tempuhi perjalanan yang panjang..12 jam tau dik..kalo adik dah besar ibu xla risau sangat, ni adik kecik lagi..sayang anak ibu ngan ayah ni..mujurlah aisyah ok je duk kat kg, xmeragam, xmerengek..good girl aisyah:)..mmuahhh

yeayy ibu ngan ayah dah balik:D




will be continue with part 2:)....

No comments:

Post a Comment