Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Sunday, November 13, 2011

cerita raya haji part 2: pagi raya

Assalamualaikum,

selepas beberapa entry muncul di celah2 entry cerita raya haji part 1: on the way balik kg barula bersambung balik ke part 2 huhu..

10 Zulhijjah 1432 H (6 November 2011), dipagi raya setelah selesai bermaaf-maafan, saya, en.suami dan aisyah ke rumah en.suami untuk solat raya di sana (en.suami je yg pegi, saya kat rumah jaga aisyah hehe)..sebabnya majlis akikah akan dibuat  di rumah en..suami maka lembu korbannnya pun kat sana jugaklah hehe..selepas semua adik beradik selesai solat raya, kami beraya ke rumah tuan punya lembu korban sambil2 tunggu semua ahli korban sampai..sambil2 tu kami menjamu selera dengan juadah raya yang sunggup meletup..nasi kerabu moknik yang bagi saya super duper sedap!!!nak mintak resipi moknik la lepas ni huhu..en.suami masa ni pun dah bertukar uniform dah..gaya tukang sembelih melapah lembu:)..k lah cerita kenduri akikah akan diupdate next entry ye..jom layan gambar raya kami dulu:D


pagi raya..main2 ngan tok ayah dulu ye:)

baju raya aisyah.. berbaju kurung diusia 3 bulan:D..wpun baju tu untuk saiz 1 tahun tapi disebabkan ke'excited'an ibunya untuk melihat anak dara sopan berbaju kurung, maka si anak pun menurutla kata ibunya dengan rela:)..ala muat jugak kan aisyah kan hehe


 sebelum g rumah tok ayah, bagi aisyah minum susu kenyang2 dulu:)


posing ngan ayah dulu:P



 ngan ayah lagi:)

 apalah yg ditengok tu:)

 aisyah baru nak cari mood:)


 keluarga kecil kami buat masa ni..alhamdulillah:)


 wif adik2 iparku..sorang tgh menunggu masa untuk bergelar ibu, sorang lagi tunggu habis belajar dulu ye hehe


 posing lagi:)



 kak zan my SIL..mood pengantin baru ek..semoga cepat2 dapat baby ye..amin


 menikmati juadah raya:)

 ayah mertuaku berbaju hijau


 aisyah bambam:D


 gambar ngan ayah lagi..ibu xde pun gambar berdua ngan aisyah:(


 akhirnya dapat gak bergambar ngan en.suami..maklumla bizi duk uruskan lembu korban:P

  

sekian cerita dipagi raya kami..bersambung lagi di part 3..Insya Allah:)






No comments:

Post a Comment