Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, January 9, 2012

5 months 3 weeks:aisyah meniarap sendiri buat kali pertama

Assalamualaikum,

hari sabtu yang  lepas (7.1.2012), buat kali pertamanya aisyah berjaya meniarap sendiri tanpa bantuan:)..alhamdulillah berkat usaha aisyah sendiri yg xpernah berputus asa ye sayang..aisyah menunjukkan skill pertama kalinya itu di depan ayahnya dulu huhu..terlepas hajat ibu ibu nak tengok  aisyah meniarap sendiri buat kali pertama di hadapan ibu..tapi xpa la mana2 pun ibu xkisah sayang:)

tapi saat yg paling saya tunggu2 akhirnya tiba jua..sebelum solat maghrib aritu saya letakkan aisyah dalam keadaan terlentang atas katil..sebaik saja bagi salam tengok2 aisyah dah meniarap..gembira sangat tengok satu demi satu perkembangan anak tersayang..sejak dari saat tu, pantang letak bawah mesti meniarap..letak je terus pusing badan..susah dah nak pakaikan lampin..amboii sejak dah pandai ni asyik nak tunjuk aksi je dik ye hehe..xpa dik teruskan usaha..ibu suka:D

nak tengok detik2 awal mcmana aisyah boleh meniarap?jom layan..

 mula2 pusing badan dulu..aisyah mula pandai pusing badan dah lama..sejak usia 4 months

 pastu usaha lagi untuk membalikkan badan:)

 alhamdulillah..akhirnya berjaya!!!

 menikmati saat2 dalam keadaan meniarap..mcmana perasaan tu dik:P

 agak lama jugak aisyah meniarap ni..seronok tengok gelagatnya:)

 meniarap dah..pasni adik belajar angkat dada plak ye..xsabar ibu nak tengok adik merangkak pulak hehe

 baik ibu..Insya Allah adik akan terus berusaha:P

 anakku sayang..permata hati ibu dan ayah


 aduhh..penat jugak meniarap ni ibu kan..aisyah nak rehatla dulu:)

alhamdulillah..walaupun aisyah boleh meniarap agak lambat dari baby2 lain yang seusia dengannya..tapi saya bersyukur sangat2 sekurang2nya aisyah telah menunjukkan perkembangan yg sangat baik sehingga kini..mula2 risau gak bila tgk anak orang lain usia 3 bulan dah meniarap tapi since nurse kat klinik cakap xpa lambat pun sebab badan aisyah agak semangat..berat nak angkat bontot agaknya huhu..apapun ibu dan ayah sangat bahagia dengan kehadiran aisyah dalam hidup ibu dan ayah..tengkiu sayang:)

2 comments:

  1. Hoyee aisyah dah leh meniarap... nanti mintak hadiah ngan ibu n ayah tau coz aisyah dah leh meniarap hehe...

    ReplyDelete
  2. waduh..hadiah dan macam2 dah beli utk aisyah..bagi hadiah adik boleh x?hehe..

    ReplyDelete