Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Tuesday, January 10, 2012

jalan2 hujung minggu:ana ikan bakar petai bandar baru bangi

Assalamualaikum,

cuti hujung minggu sememangnya amat saya nanti2kan..2 hari full bersama2 keluarga tercinta..masa ni lah segala kerja2 rumah dibereskan..basuh baju kami suami isteri, baju anak, lipat baju, gosok baju..kemas rumah..fuhh penat memang penat tapi rasa seronok dan gembira mengatasi semua kepenatan tu..:)..dapat bersantai dgn en.suami dan aisyah pun dah cukup menghilangkan penat saya..tambah pulak en.suami juga turut sama membantu kerja2 rumah..alhamdulillah..

hari sabtu lepas kami ke pasar malam bangi..pasar fevret kami hehe..kat situ barang sume murah2 kalo nk compare ngan pasar tani putrajaya ni..harga beza berganda2..selain tu pasar malam bangi ni banyak pilihan dari segi sayur2, buah2, tudung, makanan dan mcm2 lagilah..so hari tu kami beli stok barang2 dapur untuk seminggu..barang basah, kering sume ada..balik rumah pun dah malam..dan berlalulah sudah sehari yang begitu cepat dirasakan berlalu..

ahad pulak selepas asar kami bertiga ke kompleks PKNS bangi..hajat dihati nak cari jubah selai dua..kat sini memang banyak pilihan jubah dan blouse yg cantik2..cuma bajet je yg kurang cantik hehe..setelah memilih yg berkenan dihati terus bayar dan alhamdulillah murah rezeki saya aritu bila en.suami dgn murah hatinya men'sponsor' selai blouse utk saya..tengkiu bie:)

selepas tu saya ajak en.suami ke kedai ana ikan bakar petai di bangi..senang je nak cari kedai ni..lokasinya sebelah balai bomba dan penyelamat bangi..sebelum round about ke plaza tol bangi..saya pernah makan di kedai ana ikan bakar petai di tanjung lumpur, kuantan sebelum ni masa outstation dulu..sedap sangat sume makanan dia..so bila tengok dia ada bukak cawangan baru kat bangi ni terus bersemangat ajak en.suami untuk makan di sini..apalagi kawan2 jom bawak kawan2 n family datang sini..best!!!jom kita bercerita sambil layan gambar ye:)

 on the way nak ke kedai ana ikan bakar petai, aisyah dan tunjukkan muka mengantuk

 mengantuk..tapi nak manja2 ngan ibu dulu:)

 sampai je kat kedai terus lena..mengantuk sangat agaknya:)

 ruang makan kedai yg sangat luas..parking pun ok:)

 muka penat menunggu giliran:)

 kat sini ada disediakan kemudahan bilik air, surau dan playground untuk children:)

 kat sini jugak ada disediakan ruang makan bersila..

 muka happy bila makanan dah sampai:)

 hidangan kami malam tu:)

 yg paling popoular kat sini..ikan bakar petai..saya pilih ikan siakap..main amik je sebenarnya sbb xtahu pun nama ikan2 yg besar2 ni hehe

 sotong celup tepung..sedap sangat..terbaik!!!

 kailan ikan masin..yg ni so-so je huhu

 sambal kicap dan air asamnya sedap xterkata:)

 apalagi jom la makan:)

 licin!!!..tinggal rangka kepala ikan je hehe..makan mmg xkisahkan aisyah dah..sib baik ayah yang jaga hehe

 ok..dah kenyang..alhamdulillah..jom balik:)


kesimpulannya kedai ni memang highly reccomended terutama bagi yang meminati ikan bakar petai..tapi selain menu masakan berasaskan petai, ada jugak disediakan makanan2 lain seperti ala carte, tomyam dan pelbagai jenis masakan lain..caranya kat sini, pilih sendiri makanan laut yang diingini then pegi dekat petugas yg jaga order dan bagitau jenis masakan yg diinginkan..masa menunggu agak lama dalam 30 minit sebab org ramai sangat..tapi sangat berbaloi2 kerana makanannya sedap hingga menjilat pinggan jari:)..total harga makanan kami malam tu utk 2 org makan=RM70.80..so jom kita serbu kedai ana ikan bakar di bangi hehe..

 

No comments:

Post a Comment