Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, October 12, 2011

aktiviti weekend kami

minggu lepas adalah minggu terakhir saya cuti bersalin..maka kesempatan itu diambil untuk berjalan2 melihat dunia tambahan pula adik ipar saya yg sedang preggy 7 bulan ajak kami untuk pegi shopping barang2 baby di Manjaku Bangi..apalagi saya kalo bab2 beli barang2 baby ni laju je hehe..sebelum ni masa preggy mmg excited sangat2 soping barang2 baby ni..tapi bila anak dah ada depan mata makin bertambah2 excited pulak nak soping..lagi seronok soping bila dah ada baby ni hehe..kebetulan pulak mmg ada barang yg sy dah aim utk belikan buat simanja kami tu..

beberapa hari sebelum weekend tu kami bertiga g jalan2 around putrajaya..xplan pun en.suami la yg ajak ni huhu..x g mana pun sebenarnya just pegi picc je..sebab mood nak g taman2 ni belum sampai seru lagi hehe..

 with ibu:)


 3 of us..ala cian aisyah terkepit la pulak:)


 with ayah:)..ala dah nangis la plak..jomla balik


 dah masuk kereta mood terus bertukar jadi happy..eh3


 mula la tu nk org main ngan dia:)


jom balik la ye...lain kali kita dtg lagi ek

hari sabtu tu pulak en.suami ajak pegi warehouse sale kasut jenama Larrie di sri kembangan..sampai je sana org mmg ramai dan kasut2 yg dijual pulak mmg murah2 sampai rambang mata dibuatnya..saya mula2 tu mmg xberniat pun nak beli kasut sebab yg sedia ada mmg boleh pakai lagi..tapi...tapi kan sekali tertengok satu kasut ni terus berkenan dan akhirnya terbeli la jugak sepasang..maklumlah bila dah jatuh cinta pandang pertama ni nak tak nak kena beli jugak kan..kalo x sampai rumah nanti sure teringat2 la pulak kan?hehe...

en.suami pulak beli kasut keje sepasang dan bila sampai kat kids corner saya terpandangkan satu kasut ni..sekali pandang terus jatuh hati berkenan..tapi bila tgk saiznya yg paling kecik pun rasa2nya nanti aisyah dah setahun lebih baru buleh pakai kot..tapi en.suami pulak yg beria2 nak beli kasut tu..siap tolong salesman tu lagi cari saiz yg paling kecik..bak kata en.suami xpa beli skrg pun nanti dah besar bolehla pakai..eleh padahal mmg dia yg nak beli pun huhuhu..erm en.suami mmg selalu mcm ni..kalo beli brg2 aisyah selalu nk beli utk masa depan terus..eh kadang2 en.suami yg terlebih excited ni macam mano huhu...tapi soping kami hari ni pun xla banyak sangat...apa yg penting adil..sorang dapat sepasang!!!:D

sempat posing tu:)

comel2 la kasut ni tapi sume saiz besar2


ishh mana satu nak amik ni huhu

ni la hasil tangkapan hari tu..sorang dapat sepasang:)

ni la kasut yg en.suami berkenan tu..sabar ek adik nanti besar baru boleh pakai ni..kita g joging sama2 ye:)

petang tu pulak adik ipar saya, siti ajak g Manjaku utk soping barang2 baby..sampai je sana mcm biasala mata melilau je tgk barang2 baby yg chumell2 n cute mute..en.suami pulak dukung aisyah sementara saya mencari2 brg idaman hati hehe..jom kita tgk apa yg en.suami dah buat kat anak dara dia ni..

 letak aisyah kat stroller or apa2 je barang yg ada dalam kedai tu..tengokla muka aisyah tu xpuas hati asyik kena buli ngan ayah:)

 apa la ayah ni suka buli adik huhu

 aisyah dan tensen dah hehe

 aikk boleh plak senyum macam tu..macam2 la adik ni:)

 hepy la tu tgk mainan..ralit bila letak atas playgym tu..nanti ye jeng jeng jeng

 tadaa..ibu beli satu utk adik tapi ibu beli yg mcm ni sebab ibu suka style mcm ni:D

6 comments:

  1. tembam dah ek aisyah skang ni.. dah brape kg dah nie ila? tak lama lg kalah la qaisara...

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya aisyah dpt kasut n mainan..=)

    ReplyDelete
  3. omey nyer aisyah.... nie rindu nak bby lagi hihihihi

    ReplyDelete
  4. yana,

    xtahula brapa kilo skrg..isnin depan baru g klinik..arap2 naikla berat badan dia..eh mana boleh lawan qaisara hehe..yana,qaisara boleh meniarap masa berapa bulan ek?

    ReplyDelete
  5. ain,

    macam tu la ain bila dah ada anak ni..apa2 skrg sume pk pasal anak dulu..untuk ibu&ayah jatuh no.2 dah hehe..

    ReplyDelete
  6. kak gee,

    akakku sayang oii..dah lama zila tunggu ni, bilanya???hehe..xsabar nk tunggu kak gee pregnant ni huhu:D

    ReplyDelete