Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, October 10, 2011

hari pertama aisyah di rumah pengasuh

Assalamualaikum...

hari ni hari yang agak menyedihkan buat saya..buat pertama kalinya saya berpisah dengan aisyah..sebabnya hari ni saya dah mula hantar aisyah ke rumah pengasuhnya di presint 14..saya start keje hari rabu ni tapi sengaja saya pegi hantar awal2 sebab nk biasakan diri dengan rutin baru ni..berat syahdu rasa hati nak hantar dia pagi tadi tapi saya kena kuatkan semangat..orang lain pun macam tu jugak kan?tapi betul la apa yang saya dgr dan baca yang mengatakan saat2 berjauhan dgn anak tu yg paling sedih..walaupun xlama tapi perasaan sedih tu tetap ada..macam2 yg ada dalam fikiran ni..macam manala aisyah duduk kat tempat baru, suasana baru...paling saya xtahan saat terfikir bila aisyah bangun dari tidur tengok2 orang lain yg ada kat depan mata dia bukan ibunya..sob sob sob sedih tau..ye la kalau selama ni hari2 dia pandang n main dgn kita je..apa pun saya harap lama2 nanti saya dan aisyah akan jadi biasa dgn keadaan baru ni...amin..

pagi tadi seawal pukul 7 pagi saya dah keluar rumah..berdua je dgn aisyah sebab en.suami pukul 6 pagi lagi dah keluar rumah sebab dia kena jaga exam pmr..sampai je rumah pengasuh dia dah siap tunggu..alhamdulillah dari caranya saya tengok pengasuh aisyah ni caring, peramah dan penyayang...harap2 dia dapat terima aisyah dan aisyah pun selesa dengannya..lepas tu saya borak2 sekejap dgn pengasuhnya sambil tunggu aisyah bangun tido..first masa bukak mata dia pandang saya..seronok+sedih huhu..

"aisyah, ibu xleh lama2 tau dgn aisyah..nanti pandai2 bawa diri ye...aisyah kan budak baik..duduk elok2 ye dgn mama ngan kawan2..nanti petang ibu ngan ayah datang amik aisyah ye.."

xlama pastu saya terus balik rumah..bukak pintu pandang tilam ngan mainan aisyah terus menitik airmata..huhu bak kata en.suami aisyah ok je ibu dia je penyedih huhu..k lah ni rutin saya hari ni bila berseorangan tanpa aisyah..
  • sampai rumah terus basuh pakaian saya ngan en.suami..sambil tunggu kain siap, kemas2 dapur n jemur kain
  • pas sesi ibu dan ayah..basuh pulak pakaian aisyah n sambil2 tu kemas bilik, ruang tamu dll..
  • bekpes sorang2:(
  • pas mandi n solat zohor duk rehat2 kejap sambil tgk tv+teringatkan aisyah huhu
  • update blog ni la hehe..eh dah nak pukul 3.30, saya nak mengadap tv pulak nak layan cerita "jewel in the palace" di tv alhijrah hehe..best tau citer ni..ala rabu ni dh start keje mesti xleh tgk dah citer ni huhu..citer ni habis pukul 4.30 n biasanya en.suami sampai rumah time ni..pastu terus nak pegi amik aisyah...ya beda bedu huhuhu:D




 sayang anak ibu ni..mmuahh




 alalala rindunya sama ini budak:(

 aisyah..permata hati ayah dan ibu..jadi anak yang baik ye sayang

8 comments:

  1. hehe..biasalah kak zila..memula lagi..
    selalu kan berkepit dgn dia jek..
    cam azie haritu lah, pikiran asyik duk pk anak jek..apa dia buat? dah mandi blom? lama2 dah biasa :)

    ReplyDelete
  2. aah kak..baru2 lagi..nti dah lame aisyah pun pandai berdikari jugak..=)

    eh lain dh muke aisyah kan ? tembam dah! =)

    ReplyDelete
  3. azie,

    tu la..setiap masa duk pikir dia je..arap2 pasni semua dah ok la hehe..

    ReplyDelete
  4. ha'a ain..ramai yg ckp dah lain muka huhu..

    ReplyDelete
  5. shila dulu pn 1st day kje,siap nangis² lg dlm kete otw nk g opis.tingat kt danish.padahal br bpe minit je tinggal.tpkse la huby jd tukang pujuk.haha

    ReplyDelete
  6. shila,

    hehe..mmg sedih kan huhu..

    ReplyDelete
  7. Salam
    Boleh tak bagi contact pengasuh di Presint 14 tu.. Saya tengah mencari pengasuh :)
    boleh emel di hadiena@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Salam,

    Boleh tak bagi contact pengasuh di Presint 14 tu.. Saya pun tengah mencari pengasuh untuk anak saya hanya sehingga hujung tahun ni aje...sangat memerlukan...emel di deqyan4@gmail.com

    Terima Kasih.
    boleh emel di hadiena@gmail.com

    ReplyDelete