Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, September 10, 2012

2nd anniversary&28 weeks pregnancy

Assalamualaikum,


semalam 10.9.2012 genaplah usia perkahwinan kami 2 tahun..baru 2 tahun..perjalanan masih lagi panjang..masih banyak lagi cabaran dan ranjau yang perlu ditempuhi..dalam tempoh kami bersama selama 2 tahun ni, tipulah kalau kata xda sebarang selisih faham, rajuk merajuk, bermasam muka..tapi itu lah adat berumahtangga..bukannya setiap saat bahagia..ada pasang surutnya..dalam suka ada duka, dalam tawa ada tangisnya..tapi diam xdiam rupanya dah mencecah 2 tahun kami bersama2 mengharungi perjalanan hidup berumahtangga ni..

bie,

terima kasih sebab sudi menerima ayang seadanya..
terima kasih sebab sentiasa bersabar dgn karenah ayang..
terima kasih sebab jadi ayah yg baik utk aisyah walapun kadang2 garang:)
terima kasih sebab jadi suami yg baik walaupun ada ketikanya xbaik:)
maafkan ayang seandainya byk kekurangan dlm melaksanakan tanggungjawab
sebagai isteri..
maafkan segala kata2 dan perbuatan yg tidak menyenangkan sepanjang kita bersama..

bie,

selamat ulangtahun perkahwinan kita yg ke-2 sayang..
semoga ikatan kasih sayang antara kita terjalin erat selama2nya
semoga kita dapat belajar dari kesilapan yg lalu
semoga kita dapat memperbaiki diri ke arah yg lebih baik..dan
semoga kita mampu bersabar dgn setiap ujian dan dugaan yg melanda..
ayang sayang bie dunia&akhirat....

 tetap segar di ingatan..sah sebagai suami&isteri pada 1 syawal 1431 Hijrah (10.9.2010):D

alhamdulillah..di usia perkahwinan 2 tahun kami bakal berempat:)

kalau tahun lepas kami menyambut 1st anniversary di kg sbb saya baru habis pantang..aisyah pun baru nak masuk 2 bulan masa tu..tapi tahun ni kami xsambut pun anniversary..no romatik2 dinner..no tukar2 hadiah..no cuti2 malaysia cinta en.suami cakap hadiahnya baby dlm perut ni je:)..sejujurnya mmg saya xpernah mengharapkan sebarang hadiah..cukuplah kasih sayang dan perhatiannya utk saya, aisyah dan baby adik dalam perut ni..itu dah cukup..i love u sayang!!!

oh ye..baby adik dalam perut sekarang dahpun berusia 28 minggu..diam xdiam rupa2nya saya dah memasuki trimester ketiga dah..sekejap je rasa..baby adik pun semakin hari semakin aktif bergerak..menendang bagai sampai senget benget perut ni:)..nak tidur mlm pun kadang2 xsampai hati sbb kesian baby adik main sorang2 dlm perut..yelah time ibu nak tidur time tu la dia ajak bermain hihi..skrang ni hampir setiap masa boleh merasai pergerakan baby adik..semoga baby adik terus membesar dgn sihat ye sayang..ibu suka walaupun adik tendang2 ibu sampai senak dibuatnya..ibu sakit pun xpa sayang asalkan adik sihat dan aktif..

khamis ni (13.9.2012) saya ada checkup di kk presint 9..rasanya saya xpernah lagi update pasal checkup kehamilan kali ni..masa membataskan segala2nya..Insya Allah kalau berkesempatan saya akan update nanti..

No comments:

Post a Comment