Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Thursday, September 20, 2012

3rd pregnancy:detail scan 4D baby adik

Assalamualaikum,

seperti kakak aisyah jugak, utk baby adik kali ni pun kami decide utk buat detail scan utk mengetahui progress baby adik dalam perut saya ni:)..kali ni kami memilih klinik maria di alamanda putrajaya utk buat detail scan..masa aisyah dulu kami buat di klinik pakar wanita annur bangi dgn pn.anson, tapi kalau kat situ jadual dia hari selasa je..so bila tahu klinik maria dah ada buat detail scan ni, terus niat dalam hati nak buat kat situ, lagipun dia buat pada hari ahad..xpayah ambik cuti..dekat pun dekat hehe..

masa buat detail scan ni, baby adik baru nak memasuki usia 24 minggu iaitu seminggu sebelum raya (23 minggu ++)..sonographer kat sini ialah miss shi..very nice person..every scan yg dia buat mesti dia akan explain dgn detail..plus en.suami pun ada jugak record sendiri guna handphone:)..nak tengok adik aisyah x?hehe

 ni kepala baby adik:)

 yg ni plak miss shi ukur saiz otak baby..alhamdulillah sume normal

 tulang belakang baby adik

 yg ni plak 4 bilik jantung baby adik..alhamdulillah miss shi kata pengaliran darah keluar masuk sume normal..Insya Allah

 heartbeat baby adik: 140 bpm..very nice kata miss shi:)

 tulang peha baby adik:)

 yg color merah biru tu pengaliran darah dll melalui tali pusat..pun normal..syukur alhamdulillah

 result keseluruhan scan baby adik:)

 assalamualaikum semua..saya la bakal adik aisyah..cer tengok saya mcm ayah ke mcm ibu hehe, mcm ibu kan kan:D


 masa ni saya belum boleh buka mata..miss shi cakap nanti umur saya 28 minggu ke atas baru saya boleh buka mata:)..

 saya suka duk dalam perut ibu..boleh main2, tendang2, golek2 sampai ibu pun xboleh nak tidur sbb adik suka sangat buat suprise kat ibu sampai ibu pun terkejut hehe

serius kan saya..ibu kata kakak aisyah pun masa scan dulu serius jugak..tapi bila dah keluar dari perut ibu, kakak aisyah manis sangat sampai sekarang murah dgn senyuman..harap2 saya pun akan jadi mcm kakak aisyah jugak:)..ameen

agak lama jugak miss shi scan perut saya..dekat 1/2 jam jugaklah..sambil2 scan sambil2 borak..gender baby adik???ramai kawan2 yg teka baby adik ni girl jugak...masa aisyah dulu sekali scan je pn.anson bagitau XX..baby adik ni malu2 plak..siap tutup 'tuuttt' dgn dua2 tangan lagi..tapi mengikut apa yg miss shi cakap, 70-80% kemungkinan girl sbb nampak 'rata' hehe..xkisahlah girl ke boy yg penting sume sihat sempurna hendaknya..boleh jadi geng aisyah nanti..aksesori aisyah dulu pun ada lagi yg xsempat pakai..so bolehla pakai kat adik plak:)..so bila tahu yg baby adik ni kemungkinan girl, maka misi mencari nama harus dimulakan..en.suami dah cakap kalau baby adik ni girl jugak dia nak letak nama ana althafunnissa..adui ni gara2 tgk cerita filem ketika cinta bertasbih la ni huhu..

so far, hasil keseluruhan scan menunjukkan baby adik growth dengan normal selari dengan umurnya..uri pun dah naik ke atas..miss shi pun suka nak capture gambar baby adik sbb katanya baby adik duduk dengan cantik..sbb tu lah dia amik gambar muka byk2:)..yg lain2 pun miss shi tunjuk satu persatu mcm jantung, buah pinggang, perut, kaki tangan dll..alhamdulillah puas hati dengan servis kat sini...so sesiapa yg berhajat utk buat detail scan tu, kat sini adalah highly recommended..tapi kena booking seminggu awal ye..harganya RM200 (detail scan+4D) termasuk dengan cd..minggu yg sesuai utk buat detail scan ni adalah antara 20-28 minggu (ni dr yg bagitaula)..oh ye kalau ada yg berminat nak buat detail scan kat sini, ni no telefonnya..kena booking seminggu awal ye kawan2...

03-88613444 (klinik maria, alamanda putrajaya)

2 comments:

  1. Assalam, Hai,
    Nak tanya sikit..brapa charge detail scan kat klinik maria?
    Thanks

    ReplyDelete
  2. Kita scan kat Klinik Fauziah dengan Mis Jez RM100 for 3d scan. Kalau 2 d RM50.
    Kalau detail scan RM200. Nanti nak scan lg bila baby dah besar sket =)

    ReplyDelete