Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Wednesday, June 15, 2011

nak berbuka dengan apa hari ni yer???

Salam,

dah tengahari rupanya...patutlah perut ni macam2 lagu dah kuar..eh lupa arini puasa la hehe...alhamdulillah hari ni dah hari ke-6 saya ganti puasa..ada lagi 4 hari..Insya Allah akan diselesaikan secepat yang mungkin..minggu ni straight puasa dari isnin hingga khamis..en.suami pun puasa sekali:P...malam2 bangun sahur n berbuka sama2..dah boleh bayangkan mcmana puasa bulan ramadhan nanti hehe..tapi kan due saya bulan puasa, sempat ke nak berpuasa sama2?ye la ni kan puasa pertama kami sebagai husband n wife hihi..apapun arap2 la dapat puasa sama2 barang sehari dua pun dah cukup huhu...diam xdiam kita dah pun berada di bulan rejab kan, xlama lagi syaaban pun tiba n ramadhan akan menjelma kembali..rindunya bulan puasa ni...

ermm bila puasa ni perkara yang sering menjadi dilema ialah menu untuk berbuka..hari isnin aritu ok lagi sebab baru mula2 puasa so mcm2 la yg teringin nk makan, beli tomyam n kailan ikan masin (beli je nk masak xcekak doh, berdiri lama2 mcm nk patah pinggang ni huhu), ari selasa lak sib baik ada pasar tani so beli macam2 la..masak lemak tempoyak ubi kayu, ikan kembung, masak merah, ayam goreng crispy n akok:P..wpun akok tu xlah se'ori' kelate mari tapi cukuplah mengubat keinginan ni, kalo nk yg betul2 lemak asli haruslah balik kelate ye dok?susoh nok carik akok hok betul2 sedak dok key el ni..

semalam lak teringin giler nk makan goreng pisang yg dijual kat depan inspen presint 14 tu, alkisahnya jumaat lepas adalah akak kat opis ni yg beli goreng pisang, goreng ubi n keropok goreng..sedap giler!!!sebab tepung dia yg crispy n keropok pun dia celup tepung..tu yg sedap tu, so semalam sanggup g sana tapi sampai2 tengok ramai sungguh yang menunggu..ye lah makanan sedap haruslah sanggup menunggu kan termasukla saya hehe..so smlm saya beli pisang goreng, keropok goreng air kelapa sebijik n nasi kukus kedai che mat presint 14...

hari ni???xtau dah nk makan apa sebab xda idea or keinginan nak makan apa2..tengokla nanti mcmana..tapi kan dalam hati ni duk terbayang2 nak makan:-

- pulut durian (wpun dah makan minggu lepas  tp xpuas lagi huhu)
- onde2 (buah melaka)
- cendol+santan+nisse (mcm ma saya buat)
- lompat tikam

tapi sume makanan tu manis2 belaka..tapi nk buat camana...sedappp!!!!:)

No comments:

Post a Comment