Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, July 9, 2012

double line..aisyah akan dapat adik..Insya Allah:)

Assalamualaikum,

mcm mana saya nak mula ek..actually masa mula2 dapat tahu berita ni saya memang terkejut..stress, takut sume ada..bukan xgembira tapi lebih kepada rasa xterkejut..tapi tu lah Allah Maha Perancang dan Maha Menentukan..sebaik mana pun kita merancang namun Dia jua yang menentukan..

ni saya cerita balik mcmana saya mula2 dapat tahu saya pregnant lagi..masa tu bulan 4..saya pulak memang tertunggu2 kedatangan 'bestfriend' setiap bulan..bukan apa sebab kami ni amalkan natural planning:)..so bulan 4 tu bila tarikh yg sepatutnya, 'bestfriend' xkunjung2 tiba..masa tu saya dah risau walaupun saya tahu 'jadual' setiap bulan bukannya tepat pun..kadang2 tu delay 5-10 hari..tapi entah kenapa saya rasa xsedap hati, rasa mcm ada sesuatu je..sebelum tu 2,3 hari sebelum tarikh period saya dah buat UPT senyap2..xbagitau en.suami pun:)..masa tu resultnya negatif..1 line je huhu..so agak lega disitu..kemudian tarikh yang saya kira2 'bestfriend' akan datang tu saya outstation ke pd selama 2 hari..balik saja dari pd saya jadi risau balik sebab 'bestfriend' xdatang2 jugak..kalaupun period bulan tu delay 3-5 hari ke, mesti saya dah rasa tanda2nya..ni bayang2 pun xda..

selepas 3,4 hari 'bestfriend' xdatang2, saya pun makin risau..last2 bagitau kat en.suami n bila en.suami belikan test kit tu saya makin xsabar nak tahu samada betul ke saya pregnant or mana tahu ada masalah apa2 ke..tapi masa  tu instinct saya kuat mengatakan yg saya pregnant..sebabnya beberapa malam sebelum tu saya mimpi buat UPT n naik double line..huhu sampai masuk mimpi jadinya..

ingatkan esoknya nak test di waktu awal2 pagi selepas subuh tapi perasaan ingin tahu membuak2..last2 malam tu jugak sebelum tidur saya test..tunggu beberapa saat..mula2 naik 1 line..pastu hati berdebar dup dap dup dap..tengok2 line lagi satu muncul..Ya Allah masa tu saya jadi shock sekejap..xtahu nak gambarkan mcmana..kalau diikutkan saya mmg xready sangat utk mngandung lagi dlm masa terdekat walaupun dlm entry seblum ni saya mengatakan saya berserah je..tapi bila perkara ni benar2 berlaku saya terkejut..benda pertama yg datang dlm fikiran masa tu ialah fikir mesti doktor marah kalau mengandung dlm masa terdekat ni..pastu memikirkan yg parut   c-zer aritu masih lagi terasa ngilu2..tu yg buat saya jadi risau..lagipun aisyah masa tu baru mencecah umur 8 bulan..umur yg mana budak tengah nak melasak bagai..dahla aisyah masa tu aktif bukan main..tapi bila en.suami bagi semangat, saya mula dapat terima berita ni sedikit demi sedikit..alhamdulillah syukur walaupun jarak antara aisyah dengan adiknya agak rapat tapi memikirkan bila mereka membesar sama2 rasa seronok pulak..walaupun mmg xdinafikan mungkin kami akan penat tapi itulah kepuasan dan pengorbanan yang harus ditempuhi bila dah bergelar ibu dan ayah ni..

alhamdulillah..syukur diatas kurniaan dariMu Ya Allah


tapi kan bila terpandangkan wajah aisyah, rasa sayu je dlm hati ni..kecik2 dah nak dapat adik..kesian aisyah xpuas bermanja dengan ibu&ayahnya..sebab tu lah kami sepakat selagi adik aisyah belum keluar, aisyah akan tetap kami panggil 'adik' sebab nak bagi masa selama yang boleh utk aisyah menjadi kesayangan kami..tapi itu xbermakna kami pilih kasih..baby adik pun tetap kesayangan ibu&ayah jugak:)

itulah ceritanya hehe..walaupun pada awalnya agak tidak bersedia tapi lama2 saya jadi gembira dan bersyukur diatas rezeki dari Allah ini..walaupun perancangannya saya nak gap at least tahun depan ke tapi rezeki datang awal..saya terima dengan penuh kesyukuran..setahun sorang la nampaknya huhu..apapun semoga kandungan kali ini membesar dengan sihat, sempurna dan selamat hendaknya..harapannya juga semoga kali ini saya dapat bersalin normal..xnak dah czer..baby adik..nanti sampai masa duk elok2 ye, duduk kat tempat yang betul..jangan jadi macam kakak aisyah..duduk ikut selesa dia je hehe..

note:

alhamdulillah kandungan sekarang dah berusia 19 minggu..perut pun dah makin membesar:)..hilang rasa sedih, rasa takut..diganti dengan perasaan indah dan bersyukur sebab diberi peluang sekali lagi untuk merasai pengalaman pahit manis mengandung:)..Ya Allah, permudahkanlah kehamilanku kali ini..amin

1 comment:

  1. alhamdulillah....
    mmg takut kan bile kite baru czer..pastu dapa tau pregnant lagi?
    nad pon baru lepas czer..mmg sakit czer pon xhilang lagi nih...

    ReplyDelete