Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Friday, April 29, 2011

bila anda mula membeli brg2 baby?

Salam,

diam xdiam kandungan saya dah memasuki usia 25 weeks..alhamdulillah syukur Ya Allah diatas segala nikmatMu ini...

ermm bila boleh beli brg2 baby ek..ada org kata tunggu  nanti dah masuk 7 bulan baru boleh beli..sbb kalo beli awl2 takut ada apa2 yg xdiingini berlaku..Nauzubillah..ada gak yg kata tunggu baby dah kuat sikit baru boleh beli sbb bila dah masuk usia 7 bln risiko tu dah berkurang..tap ada gak yg kata beli awl pun xpa sbb ada gak kes preterm yg mana kita dah boleh bersalin pada usia 7 bulan..kang xsempat n k beli barang2 baby sume..

yeke ek?sy pun xtahu yg mana satu harus diikut..tp kalo tanya akak2 n kawan2 yg dh berpengalaman, diaorg ckp skrg pun dah boleh beli dah sikit2..bkn apa takut nati bila kandungan dan semakin membesar, xlarat pulak nk jalan2 shopping2 tu sume..ye x ye jugak ek..sbb skrg pun sy dh mudah penat bila kuar jalan2 terutama tang lenguh kaki tu..tp masih lagi boleh dihadapi dgn tenang:)..so sy ngan en.suami pun bincang2la bila nak beli barang2 baby..pada mulanya kami ke PKNS bangi je sbb niatnya saja nak survey2 dulu sbb nk buat bajet sblum betul2 shopping..dari mula2 survey akhirnya terbeli gak ok!diulangi...terbeli!!!hehehe..2 la mmg xleh lari dah..sib baik beli baju je dulu..mula2 tu sy xnak beli lagi..tapi en.suami paksa suh beli gak..nak x nak kenala menurut perintah kan?mula2 sy kata beli sepasang je la dulu..tapi dia suh gak beli 2 pasang..errmm so belilah 2 pasang dulu..xpa la bkn sy yg bayar pun:D..

eee...tgk baju pink2 ni sumenya santek2..gerrrraaammm nengoknya huhuhu..so lpas ni boleh la kot berdikit2 beli barang2 baby kan..ke terlalu awal sy membelinya???kwn2 yg dah ada pengalaman leh share x?

No comments:

Post a Comment