Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Thursday, October 18, 2012

3rd pregnancy:33 weeks

Assalamualaikum,

alhamdulillah minggu ni usia kandungan masuk 33 weeks dah..Insya Allah lepas raya haji nanti dah masuk 36 weeks..oh sekejapnya masa berlalu sedangkan dalam fikiran ni byk benda nak buat, byk tempat nak pergi..entah sempat ke tidak huhu..k lah sebelum tu nak tempek dulu gambar terkini di usia 33 weeks hehe..


 jalan2 di taman botani

 33 weeks:)

dating berdua:)

perkembangan sekarang:-

-badan semakin berkembang dgn jayanya..timbang kat rumah berat dah mencecah 71kg..(berpeluh dan kuruskan balik nanti huhu)
-berjalan pun dah mcm kenderaan berat..keberatan membawa perut semakin ketara walaupun perut xda lah besar sangat...
-setiap kali bangun dari posisi duduk, jelas terasa sakit nak berjalan..haritu ada sedara tegur nampak mcm dah sarat benar (yeke?)..mungkin tgk gaya saya berjalan kot huhu..
-selera makan makin menjadi2..kalau ikutkan setiap masa nak makan tapi mengenangkan nak jaga kenaikan berat agar tidak berlebihan, tu yg jadi 'penyelamat' skjap..tapi xselamat jugak sbb berat tetap naik..naik...dan terus naik:)..
-baby adik pun rasa mcm dah sempit kat dalam..tenggelam timbul perut berombak2..perut mmg kerap mengeras dari dulu..kdg2 braxton hicks dtg menyerang..tapi yg paling saya risau sbb kejap2 rasa kepala baby adik kat atas..hisshhh risau sungguh takut jadi mcm aisyah dulu..breech..harapannya agar kali ni dapatlah saya bersalin normal..ameen
-setakat ni alhamdulillah kaki belum bengkak lagi..dekat2 nanti xtahulah mcmana..wallahu'alam..
-sangat bersyukur dapat suami yg memahami..byk kerja2 rumah en.suami yg setelkan..dari basuh baju, sidai baju, angkat baju, sapu rumah, masak memasak..cuma bab melipat baju je la yg jadi tugas saya..tu pun tunggu jadi gunung everest baru saya lipat huhu..ye lah skrg ni pun duduk lama2 sakit punggung..so nak siapkan melipat sebakul kain baju tu pun amik masa huhu
-sangat2 bersyukur jugak dpt suami yg rajin mengurut..tanpa disuruh laju je urut bininya ni..tapi kalau time merajuk xmerasa la kena urut hahaha...


tu je lah sedikit sebanyak perkembangan terkini..lebih kurang je dgn minggu2 sebelumya..cuma bila dah semakin dekat ni semakin berdebar2, takut, risau dan mcm2lah..mudah2an Allah permudahkan segala urusan kami..ameen


No comments:

Post a Comment