Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie - Premature Baby

Lilypie - Premature Baby

Monday, October 22, 2012

3rd pregnancy:dobi mendobi&lipat melipat

Assalamualaikum,

alhamdulillah dah memasuki minggu ke 34..mcm xpercaya je minggu demi minggu begitu cepat berlalu..tup tup dah 40 minggu..entahkan cepat entahkan lambat baby adik nak keluar..hanya Allah Yang Maha Mengetahui..tapi harapnya biarlah en.suami selesai dengan tugasnya menanda kertas PMR pada tahun ni dengan jayanya barulah baby adik keluar (ameen)..en.suami kena selesaikan menanda kertas PMR pada 20.11.2012..lepas tu kalau adik nak keluar pun keluarla ye sayang:)..bukan apa takut gak kalau tengah2 sibuk marking paper tu, time tu la baby nak keluar..sian en.suami nanti...apapun Allah adalah sebaik2 perancang..perancangan Allah itu yang terbaik...

dah masuk 34 minggu ni, alhamdulillah kelengkapan sudah hampir 80% dibuat..hujung minggu lepas sibuk mendobi baju2 kakak aisyah yg masih boleh dipakai..dan jugak misi mengorek balik barang2 masa bersalinkan aisyah dulu mcm breastpump, tilam2 dan lain2..nak mencuci segala pakaian ni pun sampai 2 batch kena buat hehe..bila dikumpul2 balik banyak rupanya barang2 aisyah dulu terutamanya mittens&booties..tu xcampur lagi yg baru dibeli..xpa la kalau ada rezeki anak seterusnya xpayah beli dah kot (Insya Allah)..

bila dah selesai basuh sume tu, kena la lipat pulak kan..dah basuh tu dah lepas 1 bebelan en.suami huhu..lepas tu kena 'bebel' lagi tanya bila nak packing pulak..adoii la:)..so mlm tadi bermulala acara lipat melipat plak..nasib baik lipat sama2..nak harapkan saya sorang 2 minggu la baru siap huhu..dgn sakit pinggangnya duduk lama2 akhirnya mlm tadi selesailah separuh..ye baru separuh:)..ada 1 bakul lagi nak kena siapkan melipat..lepas tu barulah boleh packing dalam beg nak g hospital:)..dan alhamdulillah syukur sangat2 sbb en.suami ringan tulang tolong basuh n lipat baju sama2..walaupun senget benget tapi at least sangat membantu menyiapkan keje dgn cepat..thanks bie..love u:)

 1st batch..baju2 kakak aisyah:)

 anak gigirl warna pinkla yg mendominasi:)

 2nd batch..pakaian baru utk baby adik:)

 penyidai baju bertauliah:)

 tukang basuh dan jugak tukang sidai:)

 tukang melipat pun sama:)

suami&ayah mithali:)

thanks bie..tolong buat sama2:)



::~~~~~~muafakat membawa berkat~~~~~~::


note:

kain baju terpaksa dijemur di dalam bilik..jemuran kecik sangat xmampu menampung banyak2 baju..entah bilala nak dapat rumah atas tanah ni..masih dalam status menunggu..semoga ada rezeki kami nanti..ameen

2 comments:

  1. bestnya tgok wane pink sume...huhu, semoga dipermudahkan zila...

    ReplyDelete